Καζαμία Σοφία

Πρωτοβουλία αναπληρωτών ωρομισθίων & ελαστικά εργαζομένων στην εκπαίδευση: Την Πέμπτη 26 Νοέμβρη κανένας αναπληρωτής πάνω στον υπολογιστή. Αφήνουμε κάτω τα πληκτρολόγια και απεργούμε μαζικά!!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Την Πέμπτη 26 Νοέμβρη κανένας αναπληρωτής πάνω στον υπολογιστή. Αφήνουμε κάτω τα πληκτρολόγια και απεργούμε μαζικά!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Συμμετέχουμε μαζικά στην Πανεργατική Απεργία Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα και δίνουμε μαχητική απάντηση στην επίθεση της Κυβέρνησης στα εργασιακά μας δικαιώματα, στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, στα νέα μέτρα που φέρνει σε περίοδο πανδημίας. Την ίδια στιγμή που έχει την αποκλειστική ευθύνη για το κλείσιμο των σχολείων, που έχει αφήσει στη μοίρα τους εκπαιδευτικούς και μαθητές, που δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας του λαού και το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, έρχεται να χτυπήσει περαιτέρω εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, μειώνει μισθούς και συντάξεις, φέρνει τον νέο πτωχευτικό κώδικα, καταργεί το 8ωρο νομοθετώντας το 10ωρο, προσπαθώντας να βάλει στον γύψο τις διαδηλώσεις και το ίδιο το απεργιακό δικαίωμα, δηλαδή τις αντιδράσεις των εργαζομένων που και η ίδια περιμένει απέναντι στην αντεργατική πολιτική.

Οι αναπληρωτές επιπλέον πρέπει να δώσουμε μια μαζική απάντηση στην Κυβέρνηση, που από την αρχή της χρονιάς έχει ρίξει στις πλάτες μας ακόμα περισσότερα βάρη. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη θέσπιση των τρίμηνων συμβάσεων που ελαστικοποιούν περαιτέρω τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα εμπόδια στις άδειες των αναπληρωτών και στις μετακινήσεις τους, την αντιμετώπισή μας ως εκπαιδευτικούς μπαλαντέρ ή εργαζόμενους για όλες τις δουλειές, το πάγωμα των προσλήψεων με αφορμή την πανδημία, γεγονός που έχει οδηγήσει χιλιάδες συναδέλφους μας στην ανεργία. Ταυτόχρονα υπόσχονται ελάχιστους μόνιμους διορισμούς σε σχέση με τις ανάγκες των σχολείων και τον αριθμό που ήδη δουλεύουμε ως αναπληρωτές φέτος(πάνω από 42.000).

Εδώ και τώρα διεκδικούμε:

  • Ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και διασφάλιση της ομαλής δια ζώσης διδασκαλίας.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση.
  • Μέτρα στήριξης των αναπληρωτών. Καμία αυθαιρεσία της Διοίκησης σε βάρος τους.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα και μέτρα για τη διαφύλαξη της υγείας όλου του λαού.
  • Κανένας σχεδιασμός της Κυβέρνησης σε βάρος των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας να μην περάσει!!

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!!