Καζαμία Σοφία

Πρωτοβουλία αναπληρωτών ωρομισθίων & ελαστικά εργαζομένων στην εκπαίδευση: Έκτακτο δελτίο τύπου της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών

Έκτακτο δελτίο τύπου της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας, ενώ γνώριζαν ότι την Τρίτη 25/8 είχε ανακοινωθεί Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας, επέλεξαν την ίδια μέρα να φέρουν στη Βουλή τη συζήτηση για το άνοιγμα των σχολείων, προσπαθώντας από τη μία να αποφύγουν τις αντιδράσεις και από την άλλη να βρουν, για μια ακόμα φορά, μια δικαιολογία για να μη δώσουν απαντήσεις στα αιτήματα των εργαζομένων.

Τους ενημερώνουμε λοιπόν ότι η συγκέντρωσή μας μεταφέρεται στο Κέντρο της Αθήνας!! 

Την Τρίτη 25 Αυγούστου θα είμαστε έξω από τη Βουλή με πορεία και προσυγκέντρωση στις 11:00 στα Προπύλαια, μαζί με τα Σωματεία μας.

Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους!!

Ο πιο βασικός παράγοντας που αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις ανοίγματος των σχολείων είναι οι προσλήψεις εκπαιδευτικών, η κάλυψη όλων των κενών από την πρώτη φάση,  η γενναία αύξηση των δαπανών για εκπαιδευτικούς!! Όλα τα ζητήματα που αφορούν τους αναπληρωτές συνδέονται άμεσα με το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία.

Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, που θα βρίσκεται στη Βουλή την Τρίτη, να συναντήσει τα εκπαιδευτικά σωματεία και να δώσει απαντήσεις. Μόνο με την αγωνιστική μας διεκδίκηση, με τη μαζική παρέμβαση του εκπαιδευτικού κινήματος, από κοινού με τους μαθητές, τους γονείς και τους υπόλοιπους εργαζόμενους  μπορούμε να επιβάλουμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Οι μαζικές αντιδράσεις μας ήταν αυτές που οδήγησαν το Υπουργείο σε αναδίπλωση για την Παράλληλη Στήριξη. Δεν ξεχνάμε όμως ότι αφήνει απ’ έξω τις ΖΕΠ και δε δεσμεύεται για κάλυψη όλων των κενών, για όλες τις ειδικότητες, σε όλες τις δομές και σε μία φάση!! Δεν ξεχνάμε ότι χιλιάδες συνάδελφοι πετιούνται έξω από τους πίνακες!!

Συνεχίζουμε με τη μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών στο ΥΠ.ΕΣ. (Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 15) τη Δευτέρα 24/8 και την Τρίτη 25/8 στις 11:00 στα Προπύλαια με πορεία προς τη Βουλή. Μόνο ενωμένοι και αγωνιστικά μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας!!

ü  Κανένας συνάδελφος απολυμένος, κανένας εκτός πινάκων.

ü  Πρόσληψη όλων των αναπληρωτών, σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές σε μια φάση!

ü  Μείωση του αριθμού μαθητών ανα τάξη. Καμία τάξη πάνω από 15 μαθητές.

ü  Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία!

Τα καλυμμένα στόματα έχουνε φωνή!

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, ούτε ένας αναπληρωτής να μην απολυθεί!