Καζαμία Σοφία

Πρωτοβουλία αναπληρωτών ωρομισθίων & ελαστικά εργαζομένων στην εκπαίδευση: ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ!

Σε όλα τα σχολεία, παντού, σε όλες τις πόλεις, σε όλη την Ελλάδα. 

Στη Μυτιλήνη ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην Πλατεία Σαπφούς στις 10.30 πμ 

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δεύτερος μήνας λειτουργίας των σχολείων και η κατάσταση παραμένει εκρηκτική. Η υγεία και τα μορφωτικά δικαιώματα μπαίνουν σε σοβαρό κίνδυνο από την εγκληματική πολιτική της Κυβέρνησης.

Πολλοί συνάδελφοί μας παραμένουν άνεργοι, τα κενά στα σχολεία ακόμα είναι χιλιάδες και το Υπουργείο ετοιμάζεται να καλύψει ορισμένα από αυτά με το απαράδεκτο καθεστώς των τρίμηνων συμβάσεων! Δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις στην Παράλληλη στήριξη, με αποτέλεσμα μαθητές με ειδικές ανάγκες να παραμένουν χωρίς βοήθεια, ενώ άλλοι αποκλείονται από τα ειδικά σχολεία λόγω έλλειψης προσωπικού!

Κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί για τη στήριξη των αναπληρωτών, για τη σίτιση, στέγαση και τη δωρεάν μεταφορά τους στον τόπο εργασίας τους. Καμία πολιτική απόφαση δεν έχει παρθεί, ώστε να μην αποκλειστεί κανένας συνάδελφός μας από τους πίνακες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να παραμείνουν στην ανεργία για τα επόμενα χρόνια. Στους αναπληρωτές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, μπαίνουν εμπόδια από διάφορες διευθύνσεις, ώστε να μη λάβουν την άδεια που δικαιούνται λόγω της πανδημίας.

Ταυτόχρονα, στα σχολεία η κατάσταση έχει χτυπήσει κόκκινο, καθώς δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο για την υγιεινή και ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Δε μειώνουν τον αριθμό μαθητών στα τμήματα, ακόμα και εκεί που υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες. Οι ελλείψεις στην καθαριότητα συνεχίζονται, ενώ δεν πραγματοποιούνται μαζικά τεστ στα σχολεία, ακόμα και εκεί που εμφανίζεται κρούσμα.

Η μόνη απάντηση της Κυβέρνησης είναι η καταστολή των κινητοποιήσεων μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών που απαιτούν υγεία και ασφάλεια, ικανοποίηση των μορφωτικών τους δικαιωμάτων.

Απεργούμε και απαιτούμε:

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση εδώ και τώρα.
  • Μέτρα στήριξης των αναπληρωτών (σίτισης, στέγασης, μεταφοράς). Κανένα εμπόδιο στις άδειες των αναπληρωτών.
  • Μαζικές προσλήψεις, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά.
  • Μείωση των μαθητών σε 15 ανά τμήμα.
  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους.
  • Μονιμοποίηση του προσωπικού καθαριότητας.

 

 

Συνεχίζουμε μέσα από τα σωματεία μας, ενωμένοι, να παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, δουλειά με δικαιώματα

Όλοι στις κινητοποιήσεις!!