Καζαμία Σοφία

Πρωτοβουλία αναπληρωτών ωρομισθίων & ελαστικά εργαζομένων στην εκπαίδευση:ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΡΙΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ/ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΕΚΠΤΩΣΗ 50% ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥΣ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τη στιγμή που οι χιλιάδες αναπληρωτές στενάζουν για να τα βγάλουν πέρα, περιμένοντας την πρόσληψή τους, σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας, μακριά από τον τόπο τους και τις οικογένειές τους, τη στιγμή που σε αρκετούς συναδέλφους δεν έχει μπει ακόμη το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας δεν προχωρούν σε καμία ενέργεια για τη διευκόλυνσής των συναδέλφων.

Πριν λίγες μέρες είχαμε τη Β’ Φάση πρόσληψης αναπληρωτών και αντί το Υπουργείο να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα σε σχέση με τη μετακίνηση και τη στέγαση των αναπληρωτών στον τόπο πρόσληψής τους, η περιβόητη “ατομική ευθύνη” μεταφέρεται και σε αυτό το επίπεδο, με την τσέπη των αναπληρωτών να αδειάζει ακόμη παραπάνω λόγω των τεράστιων εξόδων για τη μετακίνησή τους.

Είναι απαράδεκτη η στάση του Υπουργείου και σε αυτό το θέμα. Όχι μόνο δεν προσέλαβε σε μία φάση όλους τους αναπληρωτές (αν και τα κενά είναι γνωστά), όπως ήταν η ανάγκη και βασικό αίτημα των εκπαιδευτικών σωματείων και των γονιών, αλλά δεν εξασφαλίζει την έκπτωση για τη μετακίνησή τους όπως είχε γίνει και στην Α΄ Φάση πρόσληψης.

Απαιτούμε εδώ και τώρα το Υπουργείο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και να ισχύσει η έκπτωση 50% σε όλα τα μέσα μεταφοράς για τους αναπληρωτές που χρειάζεται να μεταβούν στις περιοχές που προσλήφθηκαν για να αναλάβουν την υπηρεσία τους. Η έκπτωση να ισχύει και για όλες τις υπόλοιπες φάσεις προσλήψεις αναπληρωτών.

Αθήνα, 22/9/2020

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Στο αίσχος των τρίμηνων συμβάσεων των αναπληρωτών απαντάμε:

Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας με ειδική πρόσκληση καλεί τους υποψήφιους αναπληρωτές να κάνουν αίτηση για να προσληφθούν με τρίμηνες συμβάσεις για να καλύψει μ΄αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο λειτουργικά κενά που προκύπτουν « για λόγους συναφείς με τη μετάδοση και διασπορά του κορονοιού». Προβλέπεται δια ζώσης διδασκαλία και μάλιστα όχι μόνο πλήρους αλλά και μειωμένου ωραρίου!

Χωρίς ντροπή καλούν τους αναπληρωτές να μετακομίσουν για ένα τρίμηνο, να βρουν σπίτι για ένα τρίμηνο, να «απασχοληθούν» για ένα τρίμηνο και μετά να τους δείξουν ξανά την πόρτα της ανεργίας, έχοντας χάσει μάλιστα και τη δυνατότητα να βγουν στο ταμείο ανεργίας, αν δεν ανανεωθεί η σύμβασή τους ή αν δεν τους πάρουν με νέα. Για άλλη μία φορά, γεμίζουν με ανασφάλεια και διλήμματα τους αναπληρωτές, λες και δε μας έφταναν η ανασφάλεια και τα διλήμματα που ήδη είχαμε! Τι να δηλώσουμε, ποιες περιοχές, μακριά ή κοντά στην οικογένειά μας!

Μάλιστα, απ΄ όλη αυτή τη διαδικασία αποκλείουν και τους συναδέλφους που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου. Μόνο οι «υγιείς», οι μη εγκυμονούσες κ.λ.π. μπορούν να κάνουν αίτηση, ενώ σ΄ αυτούς που θα προσληφθούν πετάνε το τυράκι των παραπάνω μορίων ανά μήνα.

Φαίνεται πλέον καθαρά πως η καταστρατήγηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων δεν έχει τέλος. Όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων υπηρέτησαν τη στρατηγική των ελαστικών σχέσεων εργασίας, αντιμετωπίζοντας τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους(Παιδεία, Υγεία κλπ) ως αναλώσιμους, χτύπησαν και χτυπούν ανελέητα το δικαίωμά μας στη σταθερή και μόνιμη δουλειά!

Πανηγύριζε στα κανάλια η Κεραμέως ότι εξασφάλισε περισσότερα κονδύλια για προσλήψεις αναπληρωτών. Όλοι οι αναπληρωτές της απαντάμε:

Τέτοιες προσλήψεις είναι μακριά από τις ανάγκες τις δικές μας και των μαθητών μας! Δε συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα! Απαιτούμε εδώ και τώρα τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών!

Συνεχίζουμε, οργανωμένοι στα σωματεία μας, ενωμένοι, να διεκδικούμε το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, τη ζωή που μας αξίζει!!