ΓΙΑΝΕΛΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Προτεραιότητα των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και των Στελεχών της Εκπ/σης είναι η υλοποίηση κι εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. (με αφορμή την κάλυψη του λειτουργικού κενού στο Δημ. Σχολείο Μούδρου)

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες:

   Με απεγνωσμένες  προσπάθειες απ’ τη μια η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ Λέσβου κι  απ’ την άλλη η Δ/ντρια Εκπ/σης Π.Ε. ψάχνουν φιλότιμα,  να «κρύψουν πίσω απ’ το δάχτυλό τους» την προώθηση – υλοποίηση κι εφαρμογή της αντιλαϊκής- αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καθώς και τα αποτελέσματά της.

   Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Λέσβου στις 22/3/2016 εξετάστηκε ως θέμα η κάλυψη ενός λειτουργικού κενού που δημιουργήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Μούδρου της Λήμνου.

Παρόλο όμως που όλα τα μέλη του ΠΥΣΠΕ έδειξαν ότι …συμφωνούσαν;; με την αυτονόητη πρόταση που κατατέθηκε απ’ τον αιρετό του ΠΑΜΕ, για άμεση κάλυψη του κενού με πρόσληψη αναπληρωτή, στο διά ταύτα η πρόταση αυτή στηρίχθηκε μόνο από τους δύο αιρετούς.

   Η συζήτηση της πλειοψηφίας ως διά μαγείας και μεθοδικά επικεντρώθηκε αναλυτικά και διεξοδικά στην κατεύθυνση της πρότασης που κατατέθηκε απ’ τη Δ/ντρια Εκπ/σης για μετακίνηση μιας  εκπ/κού από άλλο σχολείο!!

 

 Η αποπροσανατολιστική αυτή και ταυτόχρονα στοχευμένη μετάθεση  της συζήτησης, με τη δικαιολογία της κάλυψης  του κενού ως την πρόσληψη αναπληρωτή, αποτέλεσε όχι μόνο αφορμή που βόλευε στο να μη δεσμευτεί η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ με την ψήφιση της  πρότασης  του αιρετού του ΠΑΜΕ,   αλλά κυρίως δημιούργησε τις απαραίτητες προϋποθέσεις και άλλοθι διευκόλυνσης – νομιμοποίησης μιας διαφαινόμενης  μελλοντικής μετακίνησης της Εκπ/κού.

   Να σημειώσουμε ότι η συναδέλφισσα  υπηρετεί κι εξαντλεί το ωράριό της σε τρία σχολεία της Μύρινας, η δε  τοποθέτηση του αιρετού του ΠΑΜΕ και τα στοιχεία που ζητήθηκαν να κατατεθούν επιβεβαίωσαν   ότι η Εκπ/κός καλύπτει ανάγκες των παιδιών όπως αυτές είχαν προκύψει απ’ την αρχή της σχολικής χρονιάς διαλύοντας έτσι οποιεσδήποτε αμφισβητήσεις είχαν καλλιεργηθεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Ταυτόχρονα το ίδιο ακριβώς περίτρανα επιβεβαιώθηκε από την ομόφωνη απόφαση  και των τριών συλλόγων διδασκόντων των εμπλεκόμενων σχολείων την αμέσως επόμενη ημέρα.

Συνάδελφοι – ισσες:

   Η σημερινή απόφαση (28/3/2016) της Δ/ντριας  Εκπ/σης για μετακίνηση της Εκπ/κού  φανερώνει ξεκάθαρα ότι προτεραιότητα των  Υπηρεσιακών Συμβουλίων και των Στελεχών της  Εκπ/σης  είναι η απρόσκοπτη υλοποίηση κι εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής με οποιοδήποτε κόστος. Βαδίζουν παράλληλα, οι ρόλοι τους αλληλοσυμπληρώνονται και λειτουργούν σαν μοχλοί πιστής προώθησης κι εφαρμογής όλων των αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων, όπως αυτές εκπορεύονται από τις συγκυβερνήσεις των τελευταίων ετών (ΝΔ ,ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ κτλ) στη βάση των  κατευθύνσεων της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.

   Φιλολαϊκοί  κρατικοί  μηχανισμοί όσο κι αν ψάξετε, δε θα βρείτε. Όχι μόνο γιατί η πλειοψηφία τους είναι διορισμένη απ’ την εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά κυρίως γιατί  ο λάκκος  που μέσα του  κινούνται τα Υ.Σ. είναι σκαμμένος   από το γενικότερο θεσμικό – νομικό – πολιτικό πλαίσιο . Τα Υ.Σ. είναι αντιδραστικά, αντιλαϊκά και γίνονται αντιδραστικότερα. Γίνονται μοχλοί υλοποίησης των κατευθύνσεων της ΕΕ, του «νέου σχολείου» και της επιχειρηματικότητας.

   Αυτής βέβαια της  πολιτικής ανοίγουν δρόμους για να περάσει όχι μόνο η Διοίκηση  με τους μηχανισμούς που διαθέτει, επανδρωμένους πάντοτε με εντολοδόχους  των εκάστοτε κυβερνήσεων που τους βλέπετε να παρελαύνουν στις προεκλογικές περιόδους  σε ημέτερα ψηφοδέλτια, αλλά και οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε σωματεία κι ομοσπονδίες.

Ο παλιός κι νέος  κυβερνητικός συνδικαλισμός στις «επάλξεις», που καμιά φορά όταν αποκλειστεί ένα μέρος του με την ψήφο των ίδιων των εκπαιδευτικών, «μηχανεύεται άλλους τρόπους εκπροσώπησης» και προώθησης των «πολύτιμων» υπηρεσιών του!!

Οι αιρετοί οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια

που στηρίζει το ΠΑΜΕ

Μακροθανάσης Δημήτρης

Μαδυτινός Κώστας