Ανακοινώσεις

Πολυτεχνείο 2020

Τιμούμε ενωτικά τους αγώνες όλων των Ελλήνων

Διαχρονικά οι αγώνες για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία ένωναν τους Έλληνες και τους οδηγούσαν σε ιστορικές στιγμές και γεγονότα. Η εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, ο αγώνας ολόκληρου του ελληνικού λαού, 47 χρόνια πριν, κατά της δικτατορίας, εμφορούμενος από υψηλά ιδανικά όπως αυτά της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας αποτελεί ακόμα ένα ιστορικό κεφάλαιο στην πορεία της πατρίδας μας.

Τη νύχτα της 17ης Νοέμβρη 1973 γράφτηκαν με ανεξίτηλα, στο πέρασμα της ιστορίας, χρώματα μηνύματα και συνθήματα όπως το «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», που ηχούν δυνατά μέχρι σήμερα και έχουν αναφορές σε πολλά που οφείλουμε να προασπίσουμε και να διαφυλάξουμε.

Τιμούμε τους αγώνες των ελεύθερων Ελλήνων, που ύψωσαν τη γροθιά τους ενάντια στο χουντικό καθεστώς και απαίτησαν την αποκατάσταση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος σφυρηλατώντας βήμα – βήμα την εθνική ενότητα και βάζοντας τα θεμέλια για την επιστροφή στην ομαλότητα και τη δημοκρατία.

Σήμερα 47 χρόνια μετά, αντιμετωπίζουμε νέες, διαφορετικές αλλά, εξίσου, μεγάλες προκλήσεις, με κυρίαρχη την πανδημία του Covid-19, την οποία καλούμαστε να ανασχέσουμε με κοινή προσπάθεια, ατομική και συλλογική ευθύνη

και την απαραίτητη στήριξη από την Πολιτεία, καλούμενοι να δώσουμε νέους αγώνες για να υπερασπιστούμε τη δημόσια εκπαίδευση, για να διαφυλάξουμε κατακτήσεις και δικαιώματα.

Όλοι μαζί, σεβόμενοι τις ιδιαίτερες επιδημιολογικές συνθήκες, με απόλυτο σεβασμό στα υγειονομικά πρωτόκολλα, τιμούμε και φέτος την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Τιμούμε τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου. Τιμούμε τους αγωνιστές της Δημοκρατίας.

Πορευόμαστε στο δρόμο της Ελευθερίας, της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της ενότητας που πρέπει πάντα να υπηρετούμε με έργα και πράξεις, μακριά από διχαστικές ρητορικές και πράξης ιδιοτέλειας και «καπηλείας» των συλλογικών διεκδικήσεων και αγώνων.

Είμαστε μπροστά στον αγώνα για υπεράσπιση και θωράκιση της Ελευθερίας, των δημοκρατικών ιδανικών και των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λέσβου την Τρίτη 17-11-2020 θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο Μυρογιάννη.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ