Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ: KidsTalk: «Κι όμως, κινείται…»

Με το βιβλίο αυτό θα ταξιδέψουμε σε άλλες εποχές, στο παρόν, στο παρελθόν, αλλά και στο μέλλον. Θα ανακαλύψουμε το παρελθόν μας, τις ρίζες μας… Θα ξεσκεπάσουμε το παρόν μας, τη ζωή μας σήμερα… Θα εξερευνήσουμε το μέλλον μας και με τις απαντήσεις που θα βρούμε στις πιο δύσκολες ερωτήσεις θα κατακτήσουμε τη δύναμη, τη γνώση για να χτίσουμε αυτό το μέλλον!

Σκοπός του βιβλίου είναι να εξηγήσει με εύληπτο τρόπο στα παιδιά το πώς σχηματίστηκαν οι πρώτες ανθρώπινες κοινωνίες, πώς αυτές εξελίχτηκαν ιστορικά, ποιες είναι οι διαφορές από εποχή σε εποχή, αλλά, κυρίως, το πώς θα πρέπει να εξελιχτεί η σημερινή κοινωνία. Είναι μια πρωτοβουλία της Διατμηματικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας, για την αντιπαράθεση με την κυρίαρχη ιδεολογία σε σχολικές αίθουσες και όχι μόνο, αλλά και την προσπάθεια που καταβάλλει το σύστημα να πείσει ότι όλα είναι «καλώς καμωμένα» και δεν αλλάζει τίποτα, κρύβοντας τις αιτίες που διαμόρφωσαν τις ιστορικές αλλαγές των κοινωνιών, αποσπώντας τους μαθητές από τη γνώση της κίνησης της Ιστορίας.

Με ένα απολαυστικό βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι της «Σύγχρονης Εποχής» στο Youtube, η Διατμηματική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας μας δίνει μια διαφορετική παρουσίαση του βιβλίου «Κι όμως, κινείται…» μέσα από τα μάτια των παιδιών.

Λίγο πριν τις γιορτές, μία ομάδα παιδιών Δημοτικού επισκέφτηκαν το βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής στην Αθήνα και προμηθεύτηκαν το βιβλίο «Κι όμως, κινείται…».

Πολλά ήταν τα ερωτήματα που τους γεννήθηκαν ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του και διαβάζοντας τα κεφάλαια για την ιστορία των ανθρώπινων κοινωνιών.

Έτσι, αποφάσισαν να πάρουν συνέντευξη από τους δημιουργούς του βιβλίου.

Δύο από αυτούς, ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας και ο Πάνος Ζάχαρης, σκιτσογράφος, βρέθηκαν στον ανακριτικό φακό των παιδιών!

Προμηθευτείτε την έκδοση: https://sep.gr/eshop/titlos/ki-omos-k…

https://www.youtube.com/watch?v=5sf8qlIjfpc