Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ: 18 Μαρτίου 2022 – Κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα

18 Μαρτίου 2022 – Κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα

https://youtu.be/GYNZAKVzdOg
https://youtu.be/nlJPi54RBqk
https://youtu.be/82_4gfW6GXQ
https://youtu.be/rE2Vr7inFzs
https://youtube.com/shorts/vWbeBPraqCU
https://youtube.com/shorts/YOOd52EE188
https://youtube.com/shorts/9ik9FbTq_E0
https://youtu.be/QxtOMgDDEvc

Να δυναμώσει ο δίκαιος αγώνας για μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για μαζικούς διορισμούς που θα καλύπτουν όλες τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών τις οποίες παρασύρει η χρόνια πολιτική αδιοριστίας και ελαστικών εργασιακών σχέσεων, καλούν εκπαιδευτικά σωματεία. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν με την κινητοποίησή τους στο υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή, στο πλαίσιο της μέρας πανελλαδικής δράσης για τα δικαιώματα των αναπληρωτών.

Απαιτώντας λεφτά για την Παιδεία και την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών και όχι για τα σφαγεία του ΝΑΤΟ, εκπρόσωποι Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ ανέδειξαν την πραγματικότητα των κενών στα σχολεία ενώ έχουμε φτάσει στο Μάρτη, με χιλιάδες αναπληρωτές στην αδιοριστία και διαρκή ανασφάλεια για το αν και πού θα δουλέψουν κάθε χρονιά, αναπληρώνοντας τον εαυτό τους μακριά από τα σπίτια τους, με τους όρους διαβίωσης να επιδεινώνονται σε συνθήκες ακρίβειας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην κατάσταση στις δομές Ειδικής Αγωγής με κενά και κόφτες στην παράλληλη στήριξη, απαιτώντας να ανοίξουν οι πίνακες για διορισμούς, αλλά και στη στάση του υπουργείου που δείχνει τις προτεραιότητές του πιέζοντας για εφαρμογή της αξιολόγησης και επεκτείνοντας την ελαστική εργασία με τρίμηνες συμβάσεις.

Αντιπροσωπεία των σωματείων συναντήθηκε με εκπρόσωπο του γενικού γραμματέα του υπουργείου και όπως ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους, στα γνωστά στο υπουργείο αιτήματα των Συλλόγων δεν δόθηκε καμία συγκεκριμένη απάντηση. Από πλευράς των Σωματείων τονίστηκε πως ο αγώνας θα δυναμώσει ακόμα με περισσότερο με επόμενο μεγάλο σταθμό την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη.