Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ: Όλες και όλοι αύριο Τετάρτη 22/2 στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Σαπφούς συμμετέχουμε στην κινητοποίηση για την αποτροπή δημιουργίας νέας δομής προσφύγων και μεταναστών, με στάση εργασίας

Όλες και όλοι αύριο Τετάρτη 22/2 στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Σαπφούς συμμετέχουμε στην κινητοποίηση για την αποτροπή δημιουργίας νέας δομής προσφύγων και μεταναστών, αξιοποιώντας τη  στάση εργασίας.

Η παράταξη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) καλεί όλες και όλους στο συλλαλητήριο της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου στην Πλατεία Σαπφούς, για την αποτροπή δημιουργίας  νέας δομής προσφύγων και μεταναστών. 

Καμία αναμονή, δεν υπάρχουν σωτήρες! Ο λαός θα σώσει το λαό!

Εδώ και τώρα: 

 • καμία δομή – φυλακή, ανοικτή ή κλειστή.
 •  άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών.
 •  μόνιμα μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ, αποσυνδεδεμένος από το προσφυγικό.

Διεκδικούμε τώρα από την κυβέρνηση και το κράτος:

 • Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, ξεπάγωμα των ΜΚ 2015-2017, στήριξη όλων των εκπαιδευτικών που εργάζονται μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους.

 • Να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς εδώ και τώρα. Με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις, ώστε να καλύπτονται άμεσα τα κενά των εκπαιδευτικών που νοσούν ή βγαίνουν σε άδεια για λόγους υγείας.

 • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Καμία απόλυση αναπληρωτή. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας αλλά και του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου του Γαβρόγλου. Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών, εδώ και τώρα, με τη θεσμοθέτηση όλων των απαραίτητων διατάξεων. Υπογραφή Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από το ΥΠΑΙΘ που θα κατοχυρώνει όλα τα παραπάνω.

 • Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, για τη θέρμανση και για όλες τις έκτακτες ανάγκες.

 • Σχέδιο ανάπτυξης των σχολικών υποδομών και ανέγερσης σύγχρονων σχολείων. Γενναία χρηματοδότηση για την επισκευή των κτιρίων και σαφές χρονοδιάγραμμα για την κατάργηση των απαράδεκτων κοντέινερς. Αντισεισμικοί έλεγχοι σε όλα τα σχολεία.

 • Εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής με σύγχρονους όρους και προϋποθέσεις, με μόνιμο προσωπικό, με σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές. Στήριξη της εργασίας των Νηπιαγωγών και άμεση, πραγματική κατοχύρωση του ωραρίου τους με νομοθετική ρύθμιση.

 • Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων (αραίωση μαθητών, δωρεάν τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ, προσωπικό καθαριότητας, ατομικά μέσα προστασίας για όλους κ.λ.π.). Να ανακληθούν άμεσα όλες οι συγχωνεύσεις τμημάτων. Προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών και σύνδεση των σχολικών μονάδων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων και δωρεάν πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων όλων όσων νόσησαν.

 • Στοχευμένα εκπαιδευτικά – παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας σε μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο. Γενίκευση των προγραμμάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και διάθεση όλων των αναγκαίων ωρών σε φροντιστηριακά μαθήματα. Προσλήψεις σε όλες τις ειδικότητες του Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού. Κάλυψη όλων των κενών σε Παράλληλη Στήριξη, Τμήματα Ένταξης και Ειδικά Σχολεία. Δημιουργία όσων τμημάτων ένταξης χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες. Πλήρης διεπιστημονική στελέχωση των ΚΕΔΑΣΥ. Αναπροσαρμογή της σχολικής ύλης.

 • Να μην εφαρμοστούν, να καταργηθούν η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα Θεμάτων. Ούτε σκέψη για διενέργεια πανελλαδικών εξετάσεων τύπου PISA σε ΣΤ΄ Δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου.

 • Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες προώθησης της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης. Να καταργηθούν οι νόμοι 4692/20, 4823/21, 4547/2018.

 • Να καταργηθούν εδώ και τώρα όλες οι νομοθετικές διατάξεις που γενικεύουν τη λεγόμενη τηλεκπαίδευση εκτός πανδημίας και με ίδια μέσα από τους εκπαιδευτικούς.

      ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΟΜΕΣ-ΦΥΛΑΚΕΣ.

Να παρθούν τώρα πίσω οι απαράδεκτες διώξεις και κατηγορίες απέναντι σε αιρετούς, συνδικαλιστές και άλλους διαδηλωτές!

Δίνουμε συνέχεια με αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

–          Με γενικές συνελεύσεις των σωματείων.

–          Με κοινή δράση όλων των φορέων για τη ζωή και τα δικαιώματα μας.