Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Γενικές Συνελεύσεις και στις κινητοποιήσεις, για την προστασία και την υπεράσπιση των εργασιακών μας σχέσεων, των εκπαιδευτικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Σημαντικός σταθμός ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ η πανελλαδική – πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27 Νοέμβρη. Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε όλες και όλους που, παρά την παραπληροφόρηση, τον αποπροσανατολισμό, ακόμα και τη λάσπη καθώς και τις πιέσεις, στήριξαν με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών. Το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΠΑΜΕ  αναδείχτηκε σε πρώτη δύναμη στο νομό μας σε ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ και ΚΥΣΠΕ, καθώς και σε πρώτη δύναμη σε όλο το Βόρειο Αιγαίο για το ΑΠΥΣΠΕ. Οι  εκπ/κοί  έστειλαν και πάλι αιρετούς εκπροσώπους  σε ΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΠΕ εκλεγμένους  απ’ το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπ/κών.

Συνάδελφοι –ισσες:

Δώσαμε μια δύσκολη εκλογική μάχη για τη υπεράσπιση του δικαιώματος στη μόρφωση, την αντίσταση ενάντια στην αντιεκπαιδευτική – αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. και την κερδίσαμε, προς όφελος των συμφερόντων, του δίκιου και της αξιοπρέπειας όλων των συναδέλφων.

     Αυτό το θετικό αποτέλεσμα, αυτή η πρωτιά για το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΠΑΜΕ είναι σημαντική παρακαταθήκη στον αγώνα ενάντια στη σύγχρονη βαρβαρότητα, που προσπαθούν να επιβάλλουν στους εργαζόμενους και στους λαούς της Ευρώπης, Ε.Ε. και κεφάλαιο (ντόπιο και ξένο) με τους βαστάζους τους (σε κυβερνήσεις, αστικά κοινοβούλια και συνδικαλιστικές οργανώσεις).  

 Απέναντί μας βρίσκονταν απ’ τη μια ο κυβερνητικός συνδικαλισμός  των ΔΗΣΥ (πρώην ΠΑΣΚ) + ΔΑΚΕ με την αμέριστη συνδρομή των μηχανισμών της Διοίκησης. Παρά τις όντως «φιλότιμες και φιλόπονες» προσπάθειές τους, το αγκάθι που γι’ αυτούς  λέγεται ΠΑΜΕ, θα βρίσκεται πάντοτε μπροστά τους, ακόμα πιο δυνατά, ακόμα πιο αποφασιστικά, ακόμα πιο αποτελεσματικά!

Απ’ την άλλη αντιμετωπίσαμε το νέο-εκκολαπτόμενο κυβερνητικό συνδικαλισμό με μετεγγραφές – μεταπηδήσεις υποψηφίων ή παραμονή μεταξύ ΕΡΑ (ΣΥΡΙΖΑ) και Ρ. Παρεμβάσεων. Πολιτικός τυχοδιωκτισμός, «αριστερός» καιροσκοπισμός – «επαναστατικός» χαμαιλεοντισμός, αριβισμός σε όλο του το μεγαλείο !! 

Οι μεν παρουσίαζαν τις όποιες θετικές αποφάσεις ως εκδούλευση ή εξυπηρέτηση, οι δε τις αρνητικές αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ «θέλησαν» να τις “χρεώσουν” και στον αιρετό του ΠΑΜΕ «αγνοώντας» όχι μόνο τη πολιτική συγκυρία και το ρόλο των Υ.Σ., αλλά και «παραβλέποντας» τη στάση εκλεγμένων «αριστερών» συνυποψήφιών τους σε άλλα ΠΥΣΠΕ.

Για άλλη μια φορά το τονίζουμε, για να το ξέρουν όλοι: Κανένας συνάδελφος, δε χρωστάει τίποτα, σε κανέναν! Ιδιαίτερα δε, στους συνδαιτυμόνες στα γραφεία της διοίκησης και στους κάθε απόχρωσης  παρατρεχάμενους – διαχειριστές της αντιλαϊκής λαίλαπας που, πότε λουφάζουν και πότε βρίσκονται απέναντί μας στην κυριολεξία. Και όταν οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι υλοποιούν σε όλα τα επίπεδα τις πιο αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις είτε αποπροσανατολίζουν είτε προσπαθούν να τορπιλίσουν οποιαδήποτε χειραφέτηση.    

Δέσμευσή μας είναι ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, να είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με τα ΔΣ των Συλλόγων Λέσβου και Λήμνου ενημερώνοντάς τα για τις αποφάσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων. Χωρίς να τρέφουμε αυταπάτες για το ρόλο των Υ.Σ. θα υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα και το δίκιο των συναδέλφων. Με συλλογικές αποφάσεις θα αγωνιζόμαστε ανατρέποντας ή φρενάροντας  όπου μπορούμε αντισυναδελφικές και αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις τους. Ας μη μας διαφεύγει η κοινή εκτίμηση πως οι όποιες αποφάσεις στα Υπηρεσιακά Συμβούλια δεν είναι άσχετες με τη πολιτική συγκυρία καθώς και με την κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Σας καλούμε να συσπειρωθείτε στα Σωματεία και να συμμετέχετε μαζικά στις

Σας καλούμε να συστρατευτείτε με το ΠΑΜΕ, υπερβαίνοντας ψεύτικες ελπίδες και αυταπάτες!

                                                                              8 / 11 / 14