Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ: Συγκλονιστική η κινητοποίηση στην Αθήνα: «Μαθητές, καθηγητές ενωμένοι νικητές» (VIDEO) – Στιγμιότυπα από το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο Σύνταγμα (VIDEO) – Ένα ατέλειωτο «ανθρώπινο ποτάμι» η πορεία με κατεύθυνση το Σύνταγμα (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Συγκλονιστική η κινητοποίηση στην Αθήνα: «Μαθητές, καθηγητές ενωμένοι νικητές» (VIDEO-ΦΩΤΟ)

https://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/274071/sygklonistiki-i-kinitopoiisi-stin-athina-mathites-kathigites-enomenoi?fbclid=IwAR0ocbSY1Y0Uj94uQbj2SdsHHUYthLkCAXxRyix3NgYDH_a-25bDsrv-chw

(συμπεριλαμβάνονται 40 φωτογραφίες στον προηγούμενο σύνδεσμο-που δεν συμπεριλαμβάνονται παρακάτω)

Με δύο μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και πορείες που ξεκίνησαν ξεχωριστά, αλλά στο τέλος ενώθηκαν σε μια συγκλονιστική πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά στη Βουλή, εκπαιδευτικοί και μαθητές έστειλαν ένα βροντερό μήνυμα που ακούστηκε όχι μόνο στο γειτονικό Μέγαρο Μαξίμου, αλλά ο απόηχός του έφτασε μέχρι και το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι: Οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης θα καταργηθούν στους δρόμους, με τον κοινό τους αγώνα.

Τα συνθήματα «Το δίκιο κρίνεται στους δρόμους του αγώνα» και «Μαθητές – καθηγητές ενωμένοι – νικητές» ήχησαν δυνατά το πρωί της Δευτέρας.

Μαζί με τις πορείες ενώθηκαν και τα αιτήματα για κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων, για ένα δωρεάν, σύγχρονο, δημόσιο σχολείο, που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, για εκπαιδευτικούς «όρθιους», πραγματικούς παιδαγωγούς και όχι σκυμμένους, απλούς διεκπεραιωτές των αντιλαϊκών πολιτικών.

Μεγαλειώδης συγκέντρωση εκπαιδευτικών στο Εφετείο

Με σύνθημα «Το δίκιο κρίνεται στους δρόμους του αγώνα» οι εκπαιδευτικοί έφτασαν με πορεία από την προσυγκέντρωσή τους στους Αμπελόκηπους, στο Εφετείο, όπου είχε οριστεί η απεργιακή τους συγκέντρωση στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. Την ίδια ώρα το Εφετείο έκρινε την αγωγή ενάντια στην πρωτόδικη απόφαση που χαρακτήρισε την απεργία-αποχή ενάντια στην αξιολόγηση ως παράνομη.

Ήταν μία μεγαλειώδης συγκέντρωση, η μεγαλύτερη που έχει δει ο κλάδος εδώ και πολλά χρόνια, μέσα από την οποία οι εκπαιδευτικοί της Αθήνας έστειλαν ηχηρή απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να τους τρομοκρατήσει με τις αλλεπάλληλες αγωγές του υπουργείου Παιδείας σε βάρος της απεργίας-αποχής από την αντιδραστική αξιολόγηση και καταδίκασαν και τον αντεργατικό νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη με βάση τον οποίο η απεργία-αποχή κρίθηκε παράνομη.

https://youtu.be/KqvYWVaTh9Q

Στη συγκέντρωση διαβάστηκε και το μήνυμα αλληλεγγύης της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών FISE, μέλους της ΠΣΟ.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής.

Ακολούθησε μία τεράστια πορεία, που έμοιαζε με ένα ατέλειωτο ανθρώπινο ποτάμι.

https://youtu.be/OQBmT_QhoeI

Μαθητική συγκέντρωση στα Προπύλαια

Την ίδια ώρα, πλήθος μαθητών πλημμύριζε τα Προπύλαια, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα αγώνα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας. Αντίστοιχο κάλεσμα είχαν απευθύνει η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

https://youtu.be/YQdwt9i9yNc

Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι μαθητών σχολείων του Πειραιά, της Νέας Σμύρνης, της Μεταμόρφωσης, του Περιστερίου και του κέντρου Αθήνας, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε όλα εκείνα που τους βγάζουν σήμερα στους δρόμους: Στα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας στο σχολεία, στα κενά σε εκπαιδευτικούς και στην επιστροφή τους σε ένα σχολείο εξεταστικό κέντρο. Επίσης εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς εκπαιδευτικούς και ξεκαθάρισαν ότι οι φασίστες δεν έχουν θέση στα σχολεία.

Σημείωσαν επίσης ότι ο αγώνας για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει συνεχίζεται, ενώ αναφέρθηκαν σε όσα πέτυχαν με τις περσινές μεγάλες κινητοποιήσεις τους αλλά και τα βήματα οργάνωσης που γίνονται στα σχολεία αυτή.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απήθυνε ο Παναγιώτης Πανάς, αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, ο οποίος αναφέρθηκε στον αγώνα των εκπαιδευτικών για το δικαίωμα όλων των παιδιών του λαού στη μόρφωση, ενώ από την πλευρά της η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, Στέλλα Βαλαβάνη, εξέφρασε τη στήριξη των γονιών στον αγώνα των μαθητών και των εκπαιδευτικών, τονίζοντας ότι «όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή για μέτρα προστασίας της υγείας, μέτρα κάλυψης των μορφωτικών κενών και κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων».

https://youtu.be/lXUg4846pLg

 

…………………………………………………………

Στιγμιότυπα από το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο Σύνταγμα (VIDEO)

https://youtu.be/BWaBTYSAXwg

Δείτε στιγμιότυπα από το μεγαλειώδες πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα όταν η κινητοποίηση των μαθητών συναντήθηκε με την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών.

Το σύνθημα «Μαθητές – καθηγητές ενωμένοι – νικητές» ήχησε δυνατά τη στιγμή που οι δύο πορείες ενώθηκαν, ενώ η πλατεία φωτίστηκε από τα βεγγαλικά που άναψαν μαθητές και εκπαιδευτικοί

……………………………………………………….

Ένα ατέλειωτο «ανθρώπινο ποτάμι» η πορεία με κατεύθυνση το Σύνταγμα (VIDEO – ΦΩΤΟ)

https://youtu.be/OQBmT_QhoeI

Με μία τεράστια πορεία, που μοιάζει με ένα ατέλειωτο ανθρώπινο ποτάμι, συνεχίζεται αυτή την ώρα η μεγαλειώδης απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών της Αθήνας, που νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Εφετείο.

Με το πανό των συλλόγων που αναφέρει τα λόγια του Δημήτρη Γληνού «Ο δάσκαλος που θα υποχρεωθεί να καταπνίξει τη σκέψη του, θα γίνει διπλά σκλάβος ή θα καταντήσει ψυχικά ανήμπορος άνθρωπος, ανίκανος να μορφώσει άλλους», οι εκπαιδευτικοί κατευθύνονται αυτή την ώρα στο Σύνταγμα. (Δείτε εδώ video)