Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ: Συγκέντρωση στην Πλατεία Σαπφούς για την Ημέρα της Γυναίκας Από το Εργατικό Κέντρο της Λέσβου, την Τρίτη 8 Μαρτίου στις 6.30 το απόγευμα

Συγκέντρωση στην Πλατεία Σαπφούς για την Ημέρα της Γυναίκας

Από το Εργατικό Κέντρο της Λέσβου, την Τρίτη 8 Μαρτίου στις 6.30 το απόγευμα

Η ΑΣΕ (Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Λέσβου) καλεί όλες και ολους στη συγκέντρωση του Εργατικου Κέντρου Λέσβου για την ημέρα της γυναίκας την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022 στις 6:30.

Συγκέντρωση στην Πλατεία Σαπφούς για την Ημέρα της Γυναίκας

Συγκέντρωση με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, διοργανώνει αυτή την Τρίτη στις 6.30 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς, το Εργατικό Κέντρο της Λέσβου. Σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η 8η Μάρτη είναι μέρα που οι εργαζόμενοι εμπνέονται από τους αγώνες των γυναικών ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση, την κοινωνική καταπίεση και τη φυλετική ανισοτιμία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου 

«Η 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι ημέρα διεκδίκησης για τις γυναίκες της εργατικής τάξης, του μόχθου και του μεροκάματου.

Είναι ημέρα διεκδίκησης για τις γυναίκες που βιώνουν την ταξική εκμετάλλευση, την κοινωνική καταπίεση, τη φυλετική ανισοτιμία.

Είναι ημέρα που φέρνει τη σφραγίδα των αγώνων ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση.

Είναι ημέρα, που εμπνεόμαστε από τους γεμάτους αυτοθυσία αγώνες των αγωνιστριών των περασμένων αιώνων που άνοιξαν τον δρόμο της πάλης για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση των γυναικών.

Είναι ημέρα, που δίνουμε συνέχεια στην αγωνιστική διεκδίκηση για μέτρα προστασίας του εργατικού, λαϊκού εισοδήματος, των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας, της υγείας μας.

Σ’ αυτό, τον δρόμο, οι εργαζόμενες γυναίκες αντλούν τη δύναμη, το θάρρος, το κουράγιο για να αντιπαλέψουν την εκμετάλλευση, τους εκβιασμούς, τη βία, ιδιαίτερα την εργοδοτική.

Φέτος, η 8η Μάρτη, συνδέεται άμεσα με τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που ξέσπασε στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Ταυτόχρονα δυναμώνουμε τον αγώνα μας, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας, που μόνο δεινά έχει να φέρει για τον λαό μας και τους άλλους λαούς της περιοχής μας.

Καλούμε τους εργάτες και τις εργάτριες, τους άνεργους και τις άνεργες, τις νέες γυναίκες να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης, την Τρίτη στις 6:30 το απόγευμα στην πλ. Σαπφούς, για να ακουστεί δυνατά το σύνθημα: «Εκμετάλλευση, εκβιασμοί, πόλεμοι και βία. Ασπίδα προστασίας η πάλη για τη γυναικεία ισοτιμία και τη χειραφέτηση των λαών».