Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ: Πρόταση ψηφίσματος ΑΣΕ προς ΔΣ ΣΕΠΕ Λέσβου – Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στους Δήμους και τις σχολικές καθαρίστριες

Πρόταση ψηφίσματος ΑΣΕ προς ΔΣ ΣΕΠΕ Λέσβου –

Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στους Δήμους και τις σχολικές καθαρίστριες

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ/ΣΕΠΕ ….. καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους εργαζόμενους των ΟΤΑ και τις σχολικές καθαρίστριες που διεκδικούσαν να μην καταργηθεί το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και τα ΒΑΕ.

Οι συνάδελφοι μας σε μια σειρά κλάδους, που για χρόνια ολόκληρα δουλεύουν κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες για την υγεία τους, οι σχολικές καθαρίστριες που έχουν κάψει τα χέρια τους και τα πνευμόνια τους από τις χλωρίνες καθαρίζοντας τις σχολικές αίθουσες, ήρθαν αντιμέτωποι με ΜΑΤ, χημικά, και κρότου λάμψης. Ντράπηκε και η ντροπή για την στάση της κυβέρνησης που αντί να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα τους και να μην προχωρήσει στο κόψιμο του ανθυγιεινού επιδόματος χρησιμοποιεί την βία και την καταστολή για να κάμψει τους αγώνες τους. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι-χέρι με την καταστολή και τον αυταρχισμό.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί στεκόμαστε στο πλευρό τους. Παλεύουμε μαζί τους ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια, για δουλειά με δικαιώματα, για αξιοπρεπής μισθούς, για πλήρη ασφαλιστική δικαιώματα, για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Όλοι στον αγώνα! Διεκδικούμε αγωνιστικά την εργασία και τη ζωή που δικαιούμαστε!

26/2 συμμετέχουμε στο μεγάλο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 12:00 στο Σύνταγμα!