Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ: Πειραιάς: Αποφασιστική απάντηση σε κυβέρνηση και εφοπλιστές – Η προσπάθειά τους για καταστολή της απεργίας έπεσε στο κενό (VIDEO – ΦΩΤΟ) – Θεσσαλονίκη: Μεγαλειώδης απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στην πόλη (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Πειραιάς: Αποφασιστική απάντηση σε κυβέρνηση και εφοπλιστές – Η προσπάθειά τους για καταστολή της απεργίας έπεσε στο κενό (VIDEO – ΦΩΤΟ)

https://youtu.be/AwsFEswpRLwΑπ’ άκρη σ’ άκρη απεργεί το λιμάνι του Πειραιά στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αγώνα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο  – έκτρωμα αλλά και αποφασιστική απάντηση στην προσπάθεια κυβέρνησης – εφοπλιστών να ποινικοποιήσουν και να καταστείλουν τον αγώνα τους και την απεργία. 

Οι απεργοί εργαζόμενοι του μεγαλύτερου λιμανιού της πόλης, έριξαν στο κενό την προσπάθεια καταστολής, «έσπασαν τα μούτρα» κυβέρνησης και εφοπλιστών με την αποφασιστικότητά τους αλλά και την πλατιά αλληλεγγύη που εκφράστηκε στον αγώνα τους.

Η αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους ναυτεργάτες και η καταδίκη της ποινικοποίησης του αγώνα τους, εκφράστηκε και στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας.

Η συγκέντρωση έγινε μέσα στο λιμάνι του Πειραιά, μπροστά στο πλοίο «Blue Star», όπου από νωρίς άρχισαν να συγκεντρώνονται εργαζόμενοι απεργοί του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Στη συγκέντρωση, η κεντρική ομιλία έγινε από τον Νίκο Ξουράφη  ενώ νωρίτερα σε σύντομο χαιρετισμό του ο Βαγγέλης Σκουμπάφης εκπαιδευτικός από το ΕΠΑΛ Περάματος αναφέρθηκε στον αγώνα ενάντια στη μετατροπή του ΕΠΑΛ σε Πρότυπο, γεγονός που αποκλείει χιλιάδες μαθητές – παιδιά των λαϊκών οικογενειών από τα συγκεκριμένα σχολεία.

Στην απεργιακή συγκέντρωση συντεταγμένα με τα πανό και τις πικέτες τους συμμετείχαν τα ναυτεργατικά σωματεία, εργατικά σωματεία και συνδικάτα από διάφορους χώρους, σύλλογοι Εκπαιδευτικών, το Συνδικάτο Οικοδόμων παράρτημα Πειραιά, ναυτιλιακοί υπάλληλοι, εμποροϋπάλληλοι, σύλλογοι γυναικών, νέοι και νέες, η Συντονιστική επιτροπή αγώνα αναπήρων, τα σωματεία επαγγελματιών οδηγών Αττικής – Βοιωτίας, το Συνδικάτο Μετάλλου, το Συνδικάτο ΟΤΑ  π. Πειραιά κ.α.

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης

Αμέσως μετά, ξεκίνησε δυναμική, μαζική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τα συνθήματα να δονούν την ατμόσφαιρα: «Δεν υπολογίζουνε ανθρώπινες ζωές, αυτοί υπολογίζουνε κέρδος και ζημιές», «Κούλη, Χατζηδάκη ακούστε το καλά, το νομοσχέδιό σας θα μείνει στα χαρτιά» και «Βάλτε τον Χατζηδάκη να μαζεύει ελιές, μόνο 12ωρα και μόνο Κυριακές».

Στους δρόμους της Ηρώων Πολυτεχνείου και στο Πασαλιμάνι, αντηχούν τα συνθήματα  «Ωράρια εξόντωσης, δουλειά τις Κυριακές – Είμαστε εργαζόμενοι και όχι μηχανές» και «7ωρο – 5νθημερο σταθερή δουλειά – αυτό ζητάει η εργατιά». Η πορεία κατέληξε μέσα στο λιμάνι του Πειραιά.

Από τα ξημερώματα, οι ναυτεργάτες έδωσαν αποφασιστικά τη μάχη της περιφρούρησης, παραταγμένοι στους καταπέλτες των πλοίων, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκαν ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ και η Διαμάντω Μανωλάκου μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.


Περιοχή συνημμένων
Προβολή βίντεο YouTube ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ