Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ: ΟΛΟΙ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΟΛΟΙ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

  Η κυβερνητική αντιεκπαιδευτική – αντιλαϊκή επίθεση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Η απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο των σχολείων αναδεικνύει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες της για το γεγονός ότι δεν πήρε ουσιαστικά μέτρα, ώστε τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά και ασφαλή.

Το «σχέδιο» του Υπουργείου Παιδείας για τη λεγόμενη «τηλεκπαίδευση» φανερώνει ότι δεν ενδιαφέρεται για την ουσιαστική στήριξη των μαθητών. Το σύστημα σχεδόν καθημερινά καταρρέει. Χιλιάδες μαθητές δεν έχουν τα τεχνολογικά μέσα για να παρακολουθήσουν τα εξ αποστάσεως μαθήματα. Νέες ταξικές ανισότητες δημιουργούνται

  Προκαλούν, με την αναλγησία τους απέναντι στον λαό, την ίδια στιγμή που δίνουν προκλητικά στήριξη στις μεγάλες επιχειρήσεις και τους ομίλους, με δις € ζεστό χρήμα, φοροαπαλλαγές, αντεργατικές ρυθμίσεις.

Την ίδια στιγμή νομοθετούν, για πρώτη φορά στη χώρα μας, τη 10ωρη εργασία, 134 χρόνια μετά την απεργία του Σικάγο και ακριβώς 100 χρόνια ύστερα από την πρώτη νομοθέτηση του 8ωρου στην Ελλάδα.

Σχεδιάζουν να καταργήσουν την ΑΠΕΡΓΙΑ, επιχειρούν να καταργήσουν τις Γενικές Συνελεύσεις με τη γενικευμένη καθιέρωση των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, διευρύνουν το ηλεκτρονικό φακέλωμα συνδικάτων.

Ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση. Θέλουν να «διαπαιδαγωγήσουν» από τώρα τη νέα γενιά στην υποταγή και την ηττοπάθεια, με τη βία, τα ΜΑΤ και τις συλλήψεις σε όσους αγωνίζονται για μόρφωση, υγεία, για ζωή με δικαιώματα.

   Με τα μέτρα τους στοχεύουν το μέλλον. Στοχεύουν κυρίως τη νέα γενιά. Η περιβόητη «προσαρμογή του σχολείου στις νέες προκλήσεις της αγοράς» σημαίνει προετοιμασία των νέων ανθρώπων για 10 ώρες δουλειά, για δουλειά με μισθό 200€. 

Δε πρέπει να τους περάσει!  Όπως χαλάσανε τα σχέδιά τους με την αξιολόγηση, με την προσπάθεια να μπουν κάμερες στις τάξεις, με τις ψευδοεκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, όπως «έσπασε» στην πράξη η απαγόρευση του εορτασμού του Πολυτεχνείου με όλα τα μέτρα προστασίας.

Είναι ώρα απάντησης στην ολομέτωπη επίθεση! Ως παιδαγωγοί, ως δάσκαλοι της νέας γενιάς, δεν πρέπει να δεχτούμε οι μαθητές μας να ζήσουν χειρότερα από εμάς, να πάμε σε συνθήκες δουλείας «100 χρόνια πίσω». 

Η κυβέρνηση να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα, προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή  δια ζώσης λειτουργία των σχολείων, εδώ και τώρα να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα υγείας, χωρίς παζάρια με τους κλινικάρχες.

Η αξιοπρεπής – αποφασιστική απάντηση είναι μία:

Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

…………………………………………………………………………..

Βασίλης Γιανέλλης

Εκλεγμένος στο Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Λέσβου

… από το ΠΑΜΕ Εκπ/κών …..