Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ: Οι νέες απειλές Κόπτση θα πέσουν στο κενό! Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Οι νέες απειλές Κόπτση θα πέσουν στο κενό! Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το ΥΠΑΙΘ μέσω του ΓΓ, Κόπτση συνεχίζει την προσπάθεια τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών οι οποίοι δεν έχουν συναινέσει στα σχέδια για την κατηγοριοποίηση των σχολείων.

Μετά την προσπάθεια επιβολής παράνομων ποινών, σε 114 διευθυντές και προϊσταμένους σχολικών μονάδων που συμμετείχαν στην απεργία – αποχή που είχαν κηρύξει οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, στο στόχαστρο μπαίνουν τα ενιαία κείμενα που οι εκπαιδευτικοί ανάρτησαν στις πλατφόρμες του ΥΠΑΙΘ ως προσπάθεια να μην προχωρήσει η κατηγοριοποίηση των σχολείων.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 25/2 ο ΓΓ του ΥΠΑΙΘ, στη συνάντηση που πραγματοποίησε με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, «νέτα – σκέτα» τους ξεκαθάρισε πως πρέπει να μπουν στις πλατφόρμες και να αλλάξουν τα κείμενα γιατί είναι παράνομα και εκτός «κανονιστικού πλαισίου». Μάλιστα, διευκρίνισε πως για τον παραπάνω λόγο, θα δοθεί και παράταση μια εβδομάδας ώστε να υπάρξει η απαραίτητη «συμμόρφωση».

Φαίνεται πως στο ΥΠΑΙΘ, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να υλοποιήσουν με κάθε τρόπο, με κάθε κόστος την αντιδραστική, αντιεκαπιδευτική «αξιολόγηση» την ίδια στιγμή που δεν ασχολούνται με την επίλυση κανενός από τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία και που οι εκπαιδευτικοί καθημερινά πασχίζουν να διαχειριστούν.

Αν είχαν δείξει τόσο ζήλο, θα είχαν λύσει το πρόβλημα των κενών (χιλιάδες ακόμα και σήμερα αρχές Μάρτη), θα είχαν λύσει την υπερμετάδοση του κορωνοϊού στα σχολεία (χιλιάδες κρούσματα εκπαιδευτικών και μαθητών), θα κάναμε μάθημα σε αξιοπρεπή σχολεία που δε θα πλημμύριζαν με το παραμικρό, που δε θα έπεφταν τα ταβάνια στα κεφάλια μας. Φαίνεται όμως πως τα παραπάνω είναι ψιλά γράμματα για το ΥΠΑΙΘ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Όπως σε κάθε απειλή, τρομοκρατία και συκοφάντηση που έχουμε δεχτεί, απαντάμε μαζικά και αποφασιστικά. Κανένας Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου να μην πάει κόντρα στις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων. Άλλωστε, ακόμα και από την ίδια την Υπουργική Απόφαση 6603/ΓΔ4/20-1-2021 οι τυχόν παρατηρήσεις των ΣΕΕ, δεν έχουν κανένα δεσμευτικό χαρακτήρα. Ο Σύλλογος Διδασκόντων είναι ο αποκλειστικά αρμόδιος για το τί θα ανεβεί στην πλατφόρμα.

Άμεσα, εδώ και τώρα να σταματήσουν οι απειλές και η τρομοκρατία του ΥΠΑΙΘ!