Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ: Οι μέρες που έρχονται να γίνουν μέρες αγώνα.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες:

    Τη Δευτέρα 29/1 /18, στην έκτακτη Γ.Σ. του Συλλόγου, από μέρους της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (που στηρίζει το ΠΑΜΕ), αφού στηλιτεύτηκαν οι πλειοψηφίες σε ΔΟΕ – ΟΛΜΕ, που ακολουθώντας την ΑΔΕΔΥ, βάζουν πλάτη σε κυβέρνηση, ΣΕΒ και κουαρτέτο, επισημάνθηκαν και κατατέθηκαν τα ΠΑΡΑΚΆΤΩ:

l   Για την προώθηση του υποχρεωτικού 30ωρου:  Οι ανατροπές στο ωράριο δεν αφορούν απλά και μόνο το πόσες ώρες θα μένει ο εκπαιδευτικός στο σχολείο, αλλά συνολικότερα αλλαγές που αφορούν τη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου Κανείς/καμιά δεν είναι υποχρεωμένος/-η να κάθεται στο σχολείο πέραν του διδακτικού του ωραρίου, εφόσον ο Σύλλογος Διδασκόντων δεν του έχει αναθέσει κάποια επιπλέον εξωδιδακτική εργασία. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι υποχρεωμένος να παραμείνει για εργασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση υλοποιώντας την απόφαση για αποχή από κάθε διαδικασία της αντιδραστικής κρατικής αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα.

 Συνδικαλιστική κάλυψη από σωματείο – Σύλλογο και  ΔΟΕ.

 

l  Μπαίνουμε μπροστά για να αποτρέψουμε τον νέο γύρο συγχωνεύσεων τμημάτων και σχολείων, απομακρυσμένων και νησιωτικών περιοχών (όπως η Λέσβος),  αλλά και αστικών κέντρων, που προετοιμάζει η κυβέρνηση (π.χ. συστεγαζόμενα). Το σχέδιο για την αναμοριοδότηση εντάσσεται (π.χ. αποχαρακτηρισμός δυσπρόσιτων, υποβάθμιση σχολείων) σ’ αυτήν την κατεύθυνση.

l   Ετοιμάζουν νέο σύστημα προσλήψεων – απολύσεων αναπληρωτών. Είναι μνημονιακή δέσμευση μέσα στον Μάρτη να καθορίσουν τα λεγόμενα κριτήρια για προσλήψεις και «διορισμούς». Με δεδομένο ότι οι διορισμοί είναι παγωμένοι για 8 χρόνια και έχουν ψηφίσει παράταση της αδιοριστίας έως το 2019, η όλη συζήτηση είναι άλλη μια κυβερνητική απάτη. Γιατί όταν μιλάς για κριτήρια διορισμών και την ίδια στιγμή λες ότι δε θα γίνει ΚΑΝΕΝΑΣ διορισμός, εξαπατάς και κοροϊδεύεις! Η αλήθεια είναι ότι τα λεγόμενα κριτήρια διορισμών θα αφορούν τελικά το ποιοι αναπληρωτές συνάδελφοί μας θα απολυθούν. Δε δεχόμαστε την ανακύκλωση της ανεργίας μέσα από τις συνεχείς αλλαγές στους πίνακες  των αναπληρωτών.

Εδώ και τώρα 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Δε θα διαλέξουμε εμείς ποιοι συνάδελφοί μας θα απολυθούν!

Μόνο οι οργανωμένοι, μαζικοί αγώνες μπορούν να βάλουν εμπόδια,
μόνη δύναμη η οργάνωση και η συμμετοχή μας.

Η κοινή δράση με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα, με τους γονείς των μαθητών μας μπορεί να κάνει αποτελεσματική την πάλη μας γιατί η μόρφωση είναι λαϊκό δικαίωμα!!