Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ: Να παρθούν τώρα μέτρα διευκόλυνσης για την ανάληψη υπηρεσίας των συναδέλφων

Να παρθούν τώρα μέτρα διευκόλυνσης για την ανάληψη υπηρεσίας των συναδέλφων

Μέτρα διευκόλυνσης για την ανάληψη υπηρεσίας

Οι 11.700 νεοδιόριστοι συνάδελφοι, αλλά και χιλιάδες άλλοι που θα καλύψουν τα κενά ως αναπληρωτές βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής μαζί με τις οικογένειές τους εδώ και μέρες. Ενώ δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο, κάποιες διευθύνσεις έχουν ξεκινήσει και συγκεντρώνουν τα απαραίτητα έγγραφα ηλεκτρονικά, κάποιες άλλες έχουν ειδοποιήσει τους συναδέλφους να τα προετοιμάσουν χωρίς να έχουνε δώσει καταληκτική ημερομηνία, ενώ κάποιες άλλες δεν έχουν μπει καν στη διαδικασία. Το ΦΕΚ των διορισμών δεν έχει δημοσιευθεί ακόμα, ενώ οι πληροφορίες για την περίοδο που θα γίνουν οι ορκωμοσίες είναι συγκεχυμένες.

Η μετάβαση των συναδέλφων στον τόπο διορισμού είναι εξαιρετικά δύσκολη και πανάκριβη ειδικά όσον αφορά τα νησιά και τις τουριστικές περιοχές. Λόγω της περιόδου του Αυγούστου είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξασφαλίσει κάποιος συνάδελφος εισιτήρια και τόπο διαμονής. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη εξ αιτίας της εξέλιξης της πανδημίας (μια σειρά περιοχές μπαίνουν στο κόκκινο). Τέλος, για τους συναδέλφους που ζουν σε πυρόπληκτες περιοχές ή καλούνται να παρουσιαστούν σε πυρόπληκτες περιοχές, η δια ζώσης παρουσία είναι πρακτικά αδύνατη.

Λαμβάνοντας υπόψη όλες αυτές τις παραμέτρους καλούμε:

  • Το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του να καλέσει τις διευθύνσεις να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα ηλεκτρονικά και οι ορκωμοσίες να γίνουν εξ αποστάσεως.

  • Οι συνάδελφοι να παρουσιαστούν στα σχολεία πρώτης τοποθέτησης την 1η Σεπτέμβρη και να προσκομίσουν δια ζώσης οποιοδήποτε έγγραφο ή αίτηση χρειαστεί επιπλέον.

  • Να προβλεφθεί η ίδια διαδικασία και για την πρώτη φάση των αναπληρωτών.

  • Να υπάρχει ειδική μέριμνα για πυρόπληκτους συναδέλφους που αδυνατούν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα.

  • Να ληφθούν εδώ και τώρα μέτρα στήριξης όλων των συναδέλφων που θα εγκατασταθούν μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να πάρουν άμεσα θέση για το ζήτημα και να προχωρήσουν σε άμεση παρέμβαση προς το ΥΠΑΙΘ ώστε να επιλυθούν τα παραπάνω επείγοντα προβλήματα.

Αθήνα, 9 Αυγούστου 2021