Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ: Με κινητοποιήσεις, ΣυσκέΨεις Γενικές Συνελεύσεις δίνεται ξεκάθαρο μήνυμα ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ συνέχισης του κοινού αγώνα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών, απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που αντιμετωπίζει την υγεία και τη μόρφωση του λαού ως περιττό κόστος. Δελτίο Τύπου

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !: Πάρτε μέτρα για την ασφάλεια και την υγιεινή στα σχολεία, με δημιουργία νέων αιθουσών, με σπάσιμο τμημάτων ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, με προσλήψεις εκπαιδευτικών, με μέτρα για την καθαριότητα, με μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Με κινητοποιήσεις, ΣυσκέΨεις Γενικές Συνελεύσεις δίνεται ξεκάθαρο μήνυμα ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ συνέχισης του κοινού αγώνα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών, απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που αντιμετωπίζει την υγεία και τη μόρφωση του λαού ως περιττό κόστος.

Τα συσσωρευμένα και διαχρονικά προβλήματα, που οξύνονται αυτές τις μέρες λόγω της έξαρσης της πανδημίας, δεν πρέπει να μείνουν στους τέσσερις τοίχους του σχολείου!    

Και κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή, μόρφωση, υγεία για κάθε μαθητή!

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  

…………………………………………………………

Το μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 17 του Σεπτέμβρη δείχνει το δρόμο της κλιμάκωσης του αγώνα για την υγιεινή και την ασφάλεια στα σχολεία!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑ!!!

Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή εκπαιδευτικών, γονιών, εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων και φοιτητών, στο συλλαλητήριο της Αθήνας και των άλλων πόλεων στις οποίες πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις.

Το μήνυμα και η απαίτηση από την κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας ήταν ξεκάθαρο: Πάρτε τώρα μέτρα για την ασφάλεια και την υγιεινή στα σχολεία, με δημιουργία νέων αιθουσών, με σπάσιμο τμημάτων ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, με προσλήψεις εκπαιδευτικών, με μέτρα για την καθαριότητα, με μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Οι σημερινές μαζικές κινητοποιήσεις δίνουν ξεκάθαρο μήνυμα συνέχισης του κοινού αγώνα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών, απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που αντιμετωπίζει την υγεία και τη μόρφωση του λαού ως περιττό κόστος. Η αγωνία, η ανασφάλεια και το άγχος που βιώνουμε καθημερινά μέσα στα σχολειά μας, η οργή και η αγανάκτηση απέναντι στην κυβερνητική αναλγησία, χρειάζεται ΤΩΡΑ να γίνουν δύναμη αγώνα, διεκδίκησης και σύγκρουσης με αυτή την πολιτική. Τα συσσωρευμένα και διαχρονικά προβλήματα, που οξύνονται αυτές τις μέρες λόγω της έξαρσης της πανδημίας, δεν πρέπει να μείνουν στους τέσσερις τοίχους του σχολείου. Χρειάζεται να βγουν στο προσκήνιο μέσα από τις πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες των Συλλόγων και των ΕΛΜΕ.

Ο αγώνας μας είναι μονόδρομος ώστε να αποσπάσουμε άμεσα λύσεις που θα βελτιώσουν τους όρους λειτουργίας των σχολείων. Δε θα επιτρέψουμε κανένας συνάδελφος και κανένας μαθητής να αφεθεί στην τύχη του, να πληρώσει με την υγεία του αλλά και με την έκπτωση στα μορφωτικά δικαιώματά του την πολιτική που εξασφαλίζει δις ευρώ στο μεγάλο κεφάλαιο, ενώ ταυτόχρονα τζογάρει τη ζωή μας, αφήνει τα σχολεία στην τύχη τους.

Τώρα είναι η ώρα ο κλάδος συσπειρωμένος και σε συμμαχία με τους γονείς να κλιμακώσει τον αγώνα με 24ωρη απεργία. Τα πρωτοβάθμια σωματεία, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών και οι ΕΛΜΕ, έχουν τη δύναμη να αναγκάσουν τις πλειοψηφίες σε ΔΟΕ – ΟΛΜΕ να ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ σε απεργιακό βήμα. Καμία εμπιστοσύνη δεν πρέπει να δείξουν στην παράταξη της κυβέρνησης, τη ΔΑΚΕ που σε συνεργασία με τη ΔΗΣΥ όχι απλά καταψήφισαν την πρόταση για απεργία, αλλά στην πράξη καλούν τα σωματεία να κηρύξουν «σιωπητήριο» και να πειθαρχήσουν στις κυβερνητικές εντολές. Να προσπεράσουν και εκείνες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που δηλώνουν, τη στιγμή που στα σχολεία η κατάσταση είναι οριακή, πως δεν είναι ακόμα ώρα για απεργία.

Καταγγέλλουμε το οργανωμένο σχέδιο της Κυβέρνησης και της Ελληνικής Αστυνομίας να εφαρμόσουν τον χουντικής έμπνευσης νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων εις βάρος του εκπαιδευτικού κινήματος. Με συνεχείς οχλήσεις στα τηλέφωνα συνδικαλιστών, με την απαίτηση να οριστεί υπεύθυνος συγκέντρωσης, με την προκλητική αστυνομοκρατία καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης και της πορείας, προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν.

Η αποφασιστικότητα, η μαχητικότητα και η συγκροτημένη παρουσία των σωματείων «τσαλάκωσε» τα σχέδια της κυβέρνησης και απέδειξε ακόμη μια φορά πως το οργανωμένο κίνημα δε φιμώνεται, δεν εκφοβίζεται, δεν αναστέλλει τον αγώνα, δεν τρομοκρατείται.

Αξίζουν τη χλεύη των εργαζομένων οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επιχείρησαν, μια ημέρα πριν την κινητοποίηση, να εκβιάσουν τη μεγαλύτερη Ομοσπονδία στο Δημόσιο, ώστε οικειοθελώς να εφαρμόσει το νόμο για τις διαδηλώσεις. Η ΔΑΚΕ και η ΔΗΣΥ επιχείρησαν με απειλές, εκβιασμούς και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, να ανατρέψουν την απόφαση του Δ.Σ. για μη ορισμό υπεύθυνου της διαδήλωσης με βάση την απαίτηση της αστυνομίας. Είναι πρωτοφανής η απειλή, εκ μέρους της ΔΑΚΕ, ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο – ένδικο μέσο απέναντι στα μέλη του Δ.Σ. που διαμόρφωσαν την πλειοψηφική απόφαση για μη ορισμό υπεύθυνου διαδήλωσης. Στην πιο κρίσιμη στιγμή, που η κυβέρνηση οξύνει την επίθεση σε όλα τα μέτωπα, ΔΑΚΕ – ΔΗ.ΣΥ. αναλαμβάνουν ρόλο «λαγού» της κυβερνητικής πολιτικής.

Γίνεται ξεκάθαρος σε κάθε συνάδελφο ο ρόλος του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού ως «δούρειος ίππος» κυβέρνησης και κράτους μέσα στα συνδικάτα. Η απαλλαγή από τέτοιες συνδικαλιστικές ηγεσίες αποτελεί άμεση αναγκαιότητα για να μπορέσει να ανασάνει το συνδικαλιστικό κίνημα, να γίνουν αποτελεσματικοί οι αγώνες μας.

Και κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή, μόρφωση, υγεία για κάθε μαθητή!

Αθήνα, 17/9/2020