Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ: Με κινητοποίηση στο υπ. Παιδείας διεκδίκησαν μαζικούς και μόνιμους διορισμούς (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή σωματεία εκπαιδευτικών διεκδικώντας μόνιμους, μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών και μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.

Οι 5.250 διορισμοί που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό, τονίστηκε από εκπροσώπους σωματείων εκπαιδευτικών που χαιρέτησαν στην κινητοποίηση, αναδεικνύοντας πως δεν φτάνουν ούτε τον αριθμό των συνταξιοδοτήσεων, με τα κενά να φτάνουν τις 60.000 το Σεπτέμβρη. Όπως τονίστηκε, αυτό που σηματοδοτούν οι επιλογές της κυβέρνησης είναι συνέχιση της αδιοριστίας, με κενά στα σχολεία σε βάρος των μορφωτικών αναγκών των μαθητών οι οποίες αυξήθηκαν μέσα στην πανδημία, με νέες ανατροπές στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Αντέταξαν τα σύγχρονα αιτήματα για μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για μαζικούς διορισμούς, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση, εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με τους μόνιμους συναδέλφους τους, σύσταση οργανικών θέσεων, τη σύγχρονη ανάγκη οι μαθητές να διδάσκονται όλα τα αντικείμενα στο σχολείο.

«Τέχνες και επιστήμες μέσα στα σχολειά, μόρφωση ολόπλευρη για όλα τα παιδιά»«μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών – μονιμοποίηση των αναπληρωτών»«τέρμα πια στην κοροϊδία, καλύψτε τις ανάγκες σε όλα τα σχολεία» ήταν από τα συνθήματα που κυριάρχησαν στη συγκέντρωση στην οποία συμμετείχαν ΕΛΜΕ, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, επιστημονικές ενώσεις, το ΕΕΤΕ, η «Πρωτοβουλία Αναπληρωτών» κ.ά.

Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου και έθεσε την εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται. Όπως ενημέρωσαν, δεν πήραν καμία συγκεκριμένη δέσμευση ούτε για τη σύσταση οργανικών θέσεων αλλά και ούτε και ζητήματα όπως το πότε θα ανακοινωθούν οι διορισμοί. Όπως τονίστηκε, από τη στάση του υπουργείου προκύπτει πως για μια ακόμα χρονιά και μετά από όλους αυτούς τους μήνες μακριά από τα σχολεία, οι μαθητές θα εξακολουθήσουν να μην έχουν όλες τις ειδικότητες, καθηγητές πανελλαδικών μαθημάτων θα φτάνουν στα μέσα της χρονιάς, μαθητές θα μένουν χωρίς στήριξη, με τους αναπληρωτές να εξακολουθούν να περιφέρονται με μια βαλίτσα στο χέρι.Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το ραντεβού σε νέες κινητοποιήσεις, για κάλυψη των αναγκών και ενάντια στις αντεργατικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
https://youtu.be/loOM5xT68pw
https://youtu.be/zjxizTh1-oE

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άγαλμα Βενιζέλου πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης, το μεσημέρι της Παρασκευής, διεκδικώντας μαζικούς διορισμούς και μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Η κινητοποίηση οργανώθηκε με αποφάσεις των πέντε ΕΛΜΕΣυλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών, ενώ είχε αποφασισθεί και τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (11 π.μ. – 2 μ.μ.)

Οι εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές, απαίτησαν διορισμούς με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων, εξίσωση των δικαιωμάτων τους, αλλά και ανάμεσα στα αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας στις σχολικές μονάδες, με βασικό αίτημα την μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη. Επίσης διαμήνυσαν την αντίθεσή τους στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που καταργεί το 8ωρο και χτυπά τη συνδικαλιστική δράση.