Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ: Μεγάλη συμμετοχή των σχολείων και των εκπαιδευτικών στην Απεργία – Αποχή

Δελτίο Τύπου – ΚΑΘΟΛΙΚΗ η συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ σε Λήμνο και Αγ. Ευστράτιο

Ανακοινώσεις και από τον Σύλλογο Π.Ε. “Σωκράτη”  και την ΕΛΜΕ Πειραιά για την μέχρι τώρα συμμετοχή των σχολείων στην ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση.

……………………………………………………………

Αρ. Πρ: 12/24-02-2021
Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 16 Προς: Σχολεία ΕΛΜΕ ΜΥΡΙΝΑ 81400 ΛΗΜΝΟΣ Κοιν.: ΜΜΕ
http://www.elme-limnou.gr/
email: elmelimnos@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καθολική συμμετοχή των εκπαιδευτικών της Λήμνου και του
Αγίου Ευστρατίου στην Απεργία-Αποχή από την «αξιολόγηση».

Η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, για μια σειρά από λόγους που αναλύονται στην σχετική ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου (http://www.elme-limnou.gr/2021/02/07/απόφαση-του-δ-σ-της-ελμε-για-την-εσωτε), τάχθηκε από την πρώτη στιγμή ενάντια στην απόφαση της Κυβέρνησης να εισάγει την λεγόμενη “αξιολόγηση” στην Εκπαίδευση, καλώντας τα μέλη της να συμμετέχουν στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ. Όλο το τελευταίο διάστημα, μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ βρέθηκαν σε συνεχή επικοινωνία με τους συναδέλφους, με επισκέψεις στα σχολεία και τηλεδιασκέψεις, ενημερώνοντας για τα βήματα που έπρεπε να ακολουθηθούν, σύμφωνα και με τις οδηγίες της ΟΛΜΕ, ώστε να ακυρωθούν στην πράξη τα σχέδια του Υπουργείου.

Η ανταπόκριση των συναδέλφων ήταν άμεση και δηλωτική της ομοθυμίας που υπάρχει στον κλάδο ενάντια στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για περαιτέρω υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Σε όλες τις σχολικές μονάδες Β’θμιας Εκπ/σης της Λήμνου και του Αγ. Ευστρατίου (10 Σχολεία), με συντριπτικά ποσοστά οι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργία-αποχή. Ως Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ αισθανόμαστε την ανάγκη να χαιρετίσουμε την αποφασιστικότητα και την αγωνιστικότητα των συναδέλφων, που ορθώνουν το ανάστημά τους στα σχέδια για διάλυση της Δημόσιας Παιδείας και στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα: ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

…………………………………….

Συνεχίζουμε με τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων. Αισιόδοξα τα μηνύματα!

41 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ 59 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ

Συνάδελφοι,

παρά τον αναγκαστικό εγκλεισμό, οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία έκαναν υπόθεση δική τους τη στήριξη της απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση και μέχρι τώρα δήλωσαν την αποχή τους 100 σχολικές μονάδες.

Σε όσα σχολεία κλήθηκαν οι εκπαιδευτικοί να πραγματοποιήσουν σύλλογο διδασκόντων με θέμα την αξιολόγηση, με αποφάσεις τους (ομόφωνες ή με συντριπτικές πλειοψηφίες) υπέρ της απεργίας – αποχής, ακύρωσαν τον εν λόγω σύλλογο στην πράξη.

 Καλούμε όλους τους συναδέλφους :

 1. Να  προσέλθουν  στα  σχολεία  τους  και  να  υπογράψουν  τη  δήλωση  της  ΔΟΕ  για συμμετοχή στην απεργία – αποχή. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να στείλουν ατομικά σκαναρισμένη τη δήλωση με την υπογραφή τους στο mail του σχολείου. Όταν υπογράψει η πλειοψηφία των συναδέλφων ο  Σύλλογος Διδασκόντων δε  συγκαλείται  γιατί δεν υπάρχει απαρτία.  Όπως η κυβέρνηση φέρνει, μέσα  σε συνθήκες καραντίνας, το ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο μετά το άλλο, έτσι κι εμείς συνάδελφοι, απαντάμε επιθετικά. Δε χάνουμε χρόνο.

 2. Ειδικά στα νηπιαγωγεία και στις μικρές σχολικές μονάδες οι υπογραφές μπορούν συγκεντρωθούν άμεσα.

 3. Σε  περίπτωση που κληθούν να  συμμετάσχουν  σε ειδική συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων  με θέμα την αξιολόγηση μέσω τηλεδιάσκεψης,  να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην απεργία – αποχή και να αποχωρήσουν.

 4. Να καταγγείλουν στο  Δ.Σ. την παραμικρή προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης,  από  όπου κι  αν προέρχεται,  η οποία βάζει εμπόδια στην εφαρμογή  της  ομόφωνης απόφασης των συνδικαλιστικών μας οργάνων.  Επιχειρήματα του τύπου: «δεν είμαστε κατοχυρωμένοι…», «είναι νόμος και οφείλουμε  ως δημόσιοι υπάλληλοι να υπακούμε»  κι άλλα παρόμοια, είναι εκ του πονηρού και θα καταγγελθούν. Εξάλλου δεν ξεχνάμε ότι πρόσφατα ψηφισμένους νόμους δεν τους εφαρμόσαμε (κάμερες, Υ.Α. για ωράριο Νηπιαγωγών, τηλεαπουσίες…)

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΜΑΧΗΤΙΚΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ.

Καλούμε τους συναδέλφους να στείλουν στο Δ.Σ. τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ H ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

…………………………………………………………

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πειραιάς, 23/2/2021

Αρ. Πρωτ.: 195

Προς: – Συναδέλφους ΕΛΜΕ Πειραιά, ΜΜΕ, ΟΛΜΕ

 

Μαυρομιχάλη 14

(3ο ΓΕΛ-1ος όροφος)

Τηλ. : 2104124810

email : elmepeir@yahoo.gr

elmepeiraia@sch.gr

ΝΕΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ

Το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά ανακοινώνει ακόμα 11 σχολεία, στα οποία οι συνάδελφοι έχουν αποφασίσει κατά πλειοψηφία να απέχουν, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική Αξιολόγηση. Αυτά είναι:

 1. 1ο Γυμνάσιο Πειραιά

 2. ΕΕΕΕΚ Πειραιά

 3. 4ο ΕΠΑΛ Πειραιά

 4. 5ο Γυμνάσιο Κερατσινίου

 5. 6ο Γυμνάσιο Πειραιά

 6. 6ο Γυμνάσιο Νίκαιας

 7. 8ο Γυμνάσιο Πειραιά

 8. 8ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού

 9. Γυμνάσιο Γαλατά

 10. ΓΕΛ Σπετσών

 11. Εσπερινό ΓΕΛ Νίκαιας

Χτες, ανακοινώθηκαν τα πρώτα 25 σχολεία και είναι:

 1. 1ο Γυμνάσιο Καλλίπολης

 2. 1ο Γυμνάσιο Κερατσινίου

 3. 1ο ΓΕΛ Κορυδαλλού

 4. 2ο Γυμνάσιο Πειραιά

 5. 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πειραιά

 6. 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Δραπετσώνας

 7. 2ο ΕΕΕΕΚ Πειραιά “Άνοιξη”

 8. 2ο Γυμνάσιο Περάματος

 9. 2ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας

 10. 2ο ΓΕΛ Κερατσινίου

 11. 3ο ΓΕΛ Νίκαιας

 12. 3ο Γυμνάσιο Αγίου Ιωάννη Ρέντη

 13. 3ο Γυμνάσιο Περάματος

 1. 3ο ΕΠΑΛ Πειραιά

 2. 4ο Γυμνάσιο Νίκαιας

 3. 5ο Γυμνάσιο Νίκαιας

 4. 5o ΓΕΛ Νίκαιας

 5. 7ο Γυμνάσιο Κερατσινίου

 6. 8ο ΓΕΛ Πειραιά

 7. 11ο Γυμνάσιο Νίκαιας

 8. ΓΕΛ Καλλίπολης

 9. ΓΕΛ Καμινίων

 10. ΓΕΛ Κυθήρων

 11. Γυμνάσιο Κυθήρων

 12. Εσπερινό ΓΕΛ Περάματος

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συναδέλφους των παραπάνω σχολείων που παίρνουν μαζικά μέρος στην Απεργία-Αποχή, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική Αξιολόγηση.

Συνεχίζουμε καθημερινά τη μάχη, σχολείο το σχολείο, συνάδελφο τον συνάδελφο. Μπορούμε να τα καταφέρουμε! Προστίθενται συνεχώς και νέοι συνάδελφοι στη δήλωση της Αποχής. Τις επόμενες ημέρες, αναμένονται και άλλες αποφάσεις.