Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ: ΜΑΖΙΚΗ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ «Ούτε στη Βάστρια, ούτε πουθενά – Στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν θέλουν τα νησιά» (ΦΩΤΟ)

Κυριακή 28/02/2021 – 15:56

ΜΑΖΙΚΗ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

«Ούτε στη Βάστρια, ούτε πουθενά – Στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν θέλουν τα νησιά» (ΦΩΤΟ)

Από την μηχανοκίνητη πορείαΑπό την μηχανοκίνητη πορεία

Μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, μετά από κάλεσμα του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου ενάντια στη δημιουργία νέου κέντρου-φυλακής στο νησί. Συμμετείχαν η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, ο Αγροτικός – Αλιευτικός Σύλλογος Μανταμάδου, καθώς και άλλα Σωματεία και μαζικοί φορείς.

«Ούτε στη Βάστρια, ούτε πουθενά – Στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν θέλουν τα νησιά», ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στην κινητοποίηση.

Δεκάδες αυτοκίνητα και μηχανάκια συγκεντρώθηκαν από τις 11 το πρωί στο πάρκο του ΙΚΑ όπου είχε οριστεί η προσυγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου για τη μηχανοκίνητη πορεία ενάντια στη δημιουργία νέου κέντρου-φυλακής στη Λέσβο.

Στο συγκεντρωμένο πλήθος χαιρετισμό από τα μεγάφωνα απηύθυνε ο Marseld Jano, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου ο οποίος στάθηκε στο μεγαλειώδη αγώνα που πραγματοποιήθηκε πριν 1 χρόνο. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Θοδωρής Ασλανίδης, ο οποίος ανέφερε ότι ο ηρωικός αγώνας στην Καράβα και στο Διαβολόρεμα αποτελούν φάρο για τους επόμενους αγώνες. Στάθηκε επίσης στην ετοιμότητα που πρέπει να έχει το κίνημα για να μην επιτρέψει να υλοποιηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης.

Η προσυγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου ενώθηκε με την μαζική μηχανοκίνητη πορεία που ξεκίνησε από την Παναγιούδα, όπου εκατοντάδες αυτοκίνητα συμμετείχαν.

Η μαζική μηχανοκίνητη πορεία πέρασε μέσα από την πόλη, σταμάτησε σε κεντρικά σημεία, έξω από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και το Δημαρχείο Μυτιλήνης όπου φώναξαν συνθήματα ενάντια στη δημιουργία νέου κέντρου και τον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών. Η πορεία κατέληξε στο λιμάνι όπου αναρτήθηκε πανό. Πανό επίσης με το κύριο αίτημα των νησιωτών αναρτήθηκε και έξω από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου.

Και με τη σημερινή κινητοποίηση το ΠΕΚ απαίτησε:

  • Να μη δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο, ούτε ανοιχτό, ούτε κλειστό.
  • Να κλείσει η φυλακή του Καρά Τεπέ και των άλλων hotspot.
  • Να μη μετατραπούν τα νησιά μας σε φυλακές ψυχών.
  • Να απεγκλωβιστούν άμεσα οι πρόσφυγες και μετανάστες που είναι εγκλωβισμένοι στα νησιά.
1 / 6
https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/252178/oyte-sti-vastria-oyte-poythena-stratopeda-sygkentrosis-den-theloyn-ta