Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ: ΜΑΖΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΜΕ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΩΚΡΑΤΗΣ – ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ – ΑΘΗΝΑ

Τα αισιόδοξα μηνύματα, παρόλη την τρομοκρατία, τους εκφοβισμούς και τις πιέσεις του υπουργείου συνεχίζονται στον Σύλλογό μας «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» 

 35 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ 21 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ 

  Μόνο η  μαζική συμμετοχή μας στις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων υπέρ της απεργίας-αποχής μπορεί να ακυρώσει στην πράξη τις στοχεύσεις της κυβέρνησης και του υπ. Παιδείας που προωθούν  σωρεία αντιεκπαιδευτικών μέτρων, την αυτονομία και την αξιολόγηση των σχολείων.

·       Συνεχίζουμε και καλούμε τους/τις συναδέλφους να υπογράψουν τη δήλωση που έχει αποστείλει η ΔΟΕ για την απεργία-αποχή από την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση με ομόφωνη απόφαση της,  να ακολουθήσουν τα βήματα που έχουν σταλεί και να ενημερώσουν το Δ.Σ.

·       Να καταγγείλουν στο  Δ.Σ. την παραμικρή προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης,  από  όπου κι  αν προέρχεται, η οποία βάζει εμπόδια στην εφαρμογή  της  ομόφωνης απόφασης των συνδικαλιστικών μας οργάνων.

Όπως απορρίψαμε πέρυσι  με την απεργία-αποχή τον ίδιο το νόμο για την «αξιολόγηση» και στο περιεχόμενο και στην υλοποίησή του με ποσοστό 98%, με την καθολική συμμετοχή μας, με την οργανωμένη δράση μας και τη συσπείρωση στο σωματείο μας έτσι και αυτή τη φορά θα δώσουμε στην κυβέρνηση και σε όσους άμεσα ή έμμεσα χαράζουν ή στηρίζουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική πιο δυνατό μήνυμα ότι η αξιολόγηση ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Συνεχίζουμε αγωνιστικά!

Συσπειρωμένοι στον Σύλλογό μας, συλλογικά και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα απαντάμε με καθολική συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από την αξιολόγησή τους!

………………………………………………………………………………………………………………………………….
Διαβάστε στο σάιτ του Αριστοτέλη

Με μεγάλη συμμετοχή οι διαδικτυακές ενημερώσεις των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων του Αριστοτέλη

49 Δημοτικά και 37 νηπιαγωγεία έχουν ήδη υπογράψει με συντριπτικές πλειοψηφίες Απεργία Αποχή

Συνεχίζουμε Μαχητικά κι ανατρεπτικά! Εκατοντάδες σχολεία στην Αττική και χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στην απεργία αποχή!

Συνεχίζουμε αποφασιστικά! Καλούμε όλες και όλους να συμμετέχουν στην απεργία αποχή! Να ακυρώσουμε τα σχέδια διάλυσης του δημόσιου σχολείου!

-Εκτός από τις συνολικές ενημερώσεις, καλούμε κάθε σχολείο ή εκπαιδευτικό που επιθυμεί ενημέρωση να επικοινωνεί με τα μέλη του ΔΣ ώστε να πραγματοποιείται και ξεχωριστή δια ζώσης ή με τηλεδιάσκεψη ενημέρωση των μελών της σχολικής μονάδας

……………………………………………………………………………………………………………………………..

Mε πολύ μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση στα Δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία του Συλλόγου μας ξεκίνησε η μάχη στην περιοχή μας, ταυτόχρονα με τις διαδικτυακές συναντήσεις και την ενημερωτική καμπάνια του Συλλόγου που συνεχίζεται, δια ζώσης ή ηλεκτρονικά.

Ήδη, από τις τρεις πρώτες μέρες, στην πλειοψηφία των σχολικών μονάδων το κείμενο υπογράφεται ομόφωνα ή πλειοψηφικά, από όλους τους συναδέλφους, μόνιμους/ες, αναπληρωτές/τριες, νεοδιόριστους/ες, διευθυντές/ντριες, προϊσταμένες/ους, δεδομένο που δημιουργεί μεγάλη αισιοδοξία για καθολική συμμετοχή  της μαχόμενης εκπαίδευσης αλλά και τη νίκη και σε αυτήν την κρίσιμη μάχη, όσες απειλές της εξουσίας κι αν εκτοξευτούν, όποια υπονομευτική δράση  κι  αν αναπτυχθεί.

Ο φόβος αλλάζει στρατόπεδο! Γιατί είναι κρίσιμες και ιστορικές οι μέρες που ζούμε και κομβικής σημασίας η μάχη για την τύχη του δημόσιου σχολείου και το εργασιακό μας μέλλον. Η μαχόμενη εκπαίδευση βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας, στην όχθη των αγώνων! Η συλλογική αντίληψη για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, της παιδαγωγικής ελευθερίας και δημοκρατίας, των εργασιακών και των μορφωτικών δικαιωμάτων προσπερνά την ατομική λογική και νικά τον καλλιεργούμενο φόβο!

Ο σύλλογος Αθηνά χαιρετίζει όλες και όλους τους συναδέλφους για την αγωνιστική και συλλογική τους στάση. Τους καλεί σε συσπείρωση γύρω από το σωματείο μας, σε ενότητα, αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη σε κάθε δημοτικό σχολείο /νηπιαγωγείο  και δεσμεύεται να συνεχίσει με όποια μορφή ενημέρωσης χρειαστεί, ώστε να ολοκληρωθεί νικηφόρα η μάχη σε όλες τις σχολικές μονάδες.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παζάλος Γιώργος Θεοδωρόπουλος Θοδωρής

……………………………………………………………………………………………………..

Ενημερωτικό από τη Γενική Συνέλευση των προέδρων ΕΛΜΕ της 25ης Σεπτεμβρίου2021

Με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα μπλοκάρουμε την αντιδραστική αξιολόγηση του Υπουργείου Παιδείας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, που πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2021, αποφάσισε με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα την επικαιροποίηση και την επέκταση της απεργίας – αποχής από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης, όπως προβλέπονται από τους νόμους 4692/20 και 4823/21 της κυβέρνησης της ΝΔ. Η συντριπτική πλειοψηφία των ΕΛΜΕ υπερψήφισε τη συνέχιση του αγώνα, ενώ δεν βρέθηκε ούτε μια ΕΛΜΕ να καταψηφίζει την απόφαση αυτή. Συγκεκριμένα στο σύνολο των 78 ΕΛΜΕ, 72 ψήφισαν θετικά (ποσοστό επί των ψήφων των ΕΛΜΕ 92,3%) ενώ μόλις 6 ψήφισαν λευκό.

Η Γενική Συνέλευση των ΕΛΜΕ επιβεβαίωσε την απόφαση του κλάδου να αντιπαλέψει την αντιεκπαιδευτική πολιτική που θα φέρει την ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση, την κατηγοριοποίηση και την βαθύτερη ταξική διαφοροποίηση των σχολείων. Συνεχίζουμε με περισσότερη δύναμη, όπως τον προηγούμενο Φλεβάρη που σχεδόν το 90% των συναδέλφων/ισσών και των συλλόγων διδασκόντων έδωσαν ένα ηχηρό χαστούκι στις επιδιώξεις της κυβέρνησης.

Η καθολική απόφαση των ΕΛΜΕ δίνει δύναμη στον κλάδο όχι μόνο να μην συναινέσουν σε καμία από αυτές τις αντιπαιδαγωγικές και αντιεπιστημονικές προτάσεις της κυβέρνησης, αλλά να αντιπαλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις και να ανατρέψουν μαζικά τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Σύσσωμο, σχεδόν, το σώμα των Προέδρων των ΕΛΜΕ απέρριψε τις απειλές-προκλήσειςτου Υπουργείου Παιδείας, ως απαράδεκτες. Οι απειλές και οι εκβιασμοί που επιστρατεύει η κυβέρνηση αυτό το διάστημα θα μείνουν στα χαρτιά.

Η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ έδωσε επίσης αποστομωτική απάντηση στις φωνές ορισμένων δυνάμεων οι οποίες επέλεξαν να υπερασπιστούν την πολιτική του υπουργείου, να γίνουν τα φερέφωνα της κυβέρνησης, ως η «πέμπτη φάλαγγα» μέσα στον κλάδο. Όπως τους ξεπέρασε ο κλάδος σε όλες τις κρίσιμες στιγμές με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της προηγούμενης χρονιάς (ηλεκτρονικές ψευτο-εκλογές, οι κάμερες στις τάξεις, η εντολή να γίνουν οι εκπαιδευτικοί καταδότες των μαθητών/τριών που αγωνίζονται,κλπ.) έτσι και τώρα σύσσωμος ο κλάδος θα τους βάλει στο περιθώριο.

Συνάδελφισσες, συνάδελφοι

Το επόμενο χρονικό διάστημα ο κλάδος ενωμένος και συσπειρωμένος θα δώσει νικηφόρα τη μάχη της απεργίας-αποχής για να αποτρέψει την κατηγοριοποίηση των σχολείων και των μαθητών/τριών. Η κατάργηση όλων των αντεκπαιδευτικών νόμων (Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, Τράπεζα Θεμάτων, υποχρηματοδότηση σχολείων κ.α.) αποτελεί μέρος της ενιαίας πάλης εκπαιδευτικών-μαθητών/τριών-γονέων.

Μπαίνουμε και πάλι στον αγώνα με μεγαλύτερη ορμή και αποφασιστικότητα.

Τα σχέδια τους δεν θα περάσουν!

Όλοι και όλες στον Αγώνα – Όλοι και όλες στην ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ!