Καζαμία Σοφία

Πρωτοβουλία αναπληρωτών ωρομισθίων & ελαστικά εργαζομένων στην εκπαίδευση: Κινητοποίηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών της Λέσβου στο πλαίσιο πανελλαδικής δράσης

«Ο Γολγοθάς των αναπληρωτών εκπαιδευτικών»

Κινητοποίηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών της Λέσβου στο πλαίσιο πανελλαδικής δράσης

 Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/3/2022

«Ο Γολγοθάς των αναπληρωτών εκπαιδευτικών»

Συμβολική κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή 18 Μαρτίου οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί της Λέσβου, στα γραφεία της Περιφερειακή Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης. Η κινητοποίηση διοργανώθηκε από την Πρωτοβουλία αναπληρωτών, ωρομισθίων και ελαστικά εργαζόμενων στην εκπαίδευση.

Σε δηλώσεις τους οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που ήταν παρόντες στην κινητοποίηση αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στη δύσκολη καθημερινότητα τους από τη μέρα που θα ξεκινήσουν να εργάζονται, έως την ώρα που απολύονται το καλοκαίρι και πέφτουν στο ταμείο ανεργίας. Όπως σημείωσαν στη διάρκεια του έτους αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις πληρωμές τους, καθώς πολλές φορές μένουν απλήρωτοι για 3 μήνες, ενώ προσθέτουν πως στην έναρξη της περιόδου, ποτέ δεν γνωρίζουν σε ποιο σχολείο θα υπηρετήσουν και σε ποια γωνιά της Ελλάδας. Όπως  τονίζουν ταξιδεύουν με  δικά τους έξοδα και προσπαθούν να προσαρμοσθούν και να επιβιώσουν σε κάθε καινούργια περιοχή που τοποθετούνται.

Στο πλευρό των αναπληρωτών ήταν και το μέλος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Σοφία Καζαμία η οποία όπως είπε γνωρίζει από πρώτο χέρι την αγωνία των ανθρώπων αυτών, αφού και η ίδια μέχρι πρότινος ανήκε σε αυτή την κατηγορία.