Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ: Καμιά περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος – Επίθεση από τα ΜΑΤ (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Καμιά περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος – Επίθεση από τα ΜΑΤ (VIDEO – ΦΩΤΟ)

https://youtu.be/UmNLtwOZ5Ug
https://youtu.be/k4j_6ufO1iI
https://youtu.be/8KQdv_1AQw4

Μαζική, δυναμική απάντηση στην περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος και στις επιθέσεις των ΜΑΤ που δέχτηκαν με ρίψεις χημικών και κρότους λάμψης, έδωσαν με τη σημερινή τους κινητοποίηση έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους από σχολικές καθαρίστριες, εργαζόμενους από την Τοπική Διοίκηση, την Περιφέρεια, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, υγειονομικούς και άλλους κλάδους του δημοσίου.

Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο στάσης εργασίας, από τις 7 π.μ. έως τις 11 π.μ., ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις. Οι εργαζόμενοι απαίτησαν όχι απλά να μη γίνει καμία περικοπή στο ανθυγιεινό επίδομα αλλά να επεκταθεί για όλους τους εργαζόμενους με ανθυγιεινή εργασία.

Στο δίκαιο αίτημά τους κυβέρνηση απάντησε με καταστολή και συγκεκριμένα με επιθέσεις των δυνάμεων των ΜΑΤ, σε δύο δόσεις με χρήση χημικών και κρότου λάμψης σε βάρος των διαδηλωτών.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας η συνδικαλιστική αντιπροσωπεία που είχε μεταβεί στην είσοδο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προκειμένου να συναντηθεί με τον Θοδωρή Σκυλακάκη, αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, αποχώρησε καταγγέλλοντας την επίθεση των ΜΑΤ.

Παίρνοντας τον λόγο ο Σπύρος Μαρίνης, μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και ο Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, κατήγγειλαν την κυβέρνηση για την επίθεση των ΜΑΤ στην κινητοποίηση, επαναλαμβάνοντας το αίτημα για απόσυρση του κυβερνητικού πορίσματος για την περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος. Ενώ κάλεσαν σε συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα και σε αυτή την κατεύθυνση απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στην συγκέντρωση των συνδικάτων, των συλλόγων και των φορέων στο Σύνταγμα στις 26 Φλεβάρη.

Στο πλευρό τους παραβρέθηκαν ο Γιάννης Πρωτούλης μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, οι οποίοι μαζί με τους υπόλοιπους διαδηλωτές δέχτηκαν την επίθεση των ΜΑΤ.