Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ: Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ (ΣΥΡΙΖΑ) ΨΗΦΙΖΕΙ ΔΑΚΕ!!

ΣΕΠΕ Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ (ΣΥΡΙΖΑ) ΨΗΦΙΖΕΙ ΔΑΚΕ!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις εκλογές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας για νέο Δ.Σ., η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) και η ΔΑΚΕ ισοψήφησαν καταλαμβάνοντας από 3 έδρες. 1 έδρα κατέλαβε η παράταξη του ΔΙΚΤΥΟΥ (ΣΥΡΙΖΑ).

Οι εκλεγμένοι με την ΑΣΕ διεκδίκησαν την προεδρία στο Δ.Σ. Κατά τη γνώμη μας, είναι πολύ σημαντικό στους αγώνες του επόμενου διαστήματος, στις μάχες που έχουμε μπροστά μας για όλα τα μεγάλα ζητήματα της εκπαίδευσης και όχι μόνο, το σωματείο να εκφράζεται (και μέσω του προέδρου) με μαχητικό λόγο, με θέσεις, διεκδικήσεις και προτάσεις που θα υπερασπίζονται μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ με αυτή τη γραμμή θα παλεύαμε και από τη θέση του προέδρου, όπως κάνουμε σε όλα τα σωματεία, όπως δίνουμε τη μάχη και από αυτή τη θέση τα τελευταία χρόνια στην ΕΛΜΕ Ηλείας.

Η ψήφος για την επιλογή προέδρου δεν είναι ούτε τυπική, ούτε ουδέτερη. Καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το «στίγμα» του σωματείου. Πάγια θέση της ΑΣΕ είναι η συγκρότηση προεδρείων αντιπροσωπευτικών και αναλογικών, ώστε να εκφράζεται η βούληση των συναδέλφων. Στον σύλλογό μας, οι συνάδελφοι που πήραν μέρος στις εκλογές, έστειλαν μήνυμα ότι κάτι πρέπει ν΄ αλλάξει. Το ψηφοδέλτιο της κυβερνητικής παράταξης αποδυναμώθηκε, ενώ πολλοί συνάδελφοι απείχαν. Η παράταξη της ΔΑΚΕ, που ήταν πρώτη δύναμη στο προηγούμενο Δ.Σ. έχει τις δικές της ευθύνες για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στο σωματείο.

Δυστυχώς, η διάθεση των συναδέλφων κάτι να αλλάξει, κάτι διαφορετικό να γίνει στο σωματείο την επόμενη μέρα, δεν έγινε σεβαστή. Η παράταξη του ΔΙΚΤΥΟΥ (ΣΥΡΙΖΑ), μετά από 2 άγονες συνεδριάσεις για συγκρότηση του Δ.Σ., έπραξε αυτό που όλοι φανταζόμασταν και ψήφισε την παράταξη της ΔΑΚΕ για πρόεδρο!!

Αναρωτιόμαστε, με αφορμή την ψήφο της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ:

  • Θα είναι προς όφελος των συναδέλφων και του σωματείου για μια ακόμα θητεία το Δ.Σ. να έχει πρόεδρο της κυβερνητικής παράταξης της ΔΑΚΕ;
  • Μπορεί η ίδια παράταξη που είχε την προεδρία στο Δ.Σ. τα προηγούμενα χρόνια και φέρει τη βασική ευθύνη για την κατάσταση στο σωματείο να συμβάλει στην αναζωογόνησή του;
  • Τόσο πολύ ενοχλεί τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ να εκλεγεί πρόεδρος με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που δεν έχουν πρόβλημα να συνασπίζονται, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση της Ν.Δ. σαρώνει τις ζωές μας, με την παράταξη της Ν.Δ. ;
  • Δεν τους ενδιαφέρει ούτε καν το γεγονός ότι μετά την ψήφο τους βοά ο τόπος; Δεν τους ενοχλεί ότι οι ίδιοι οι συνάδελφοι λένε ότι έχουν μετατραπεί σε «δεκανίκι της ΔΑΚΕ»;

Την απάντηση τη δίνει η επιστολή μέλους της Ε.Γ. της ΔΑΚΕ ΠΕ που κυκλοφόρησε σε όλα τα σχολεία της περιοχής και αναφέρει:

«Έχοντας μια αδιάλειπτη και συνεχή θητεία ετών στο ΔΣ του Συλλόγου μας είχα την αγωνία για τον κίνδυνο ο Σύλλογός μας να γίνει εργαλείο κομματικών μηχανισμών. Ιδιαίτερα συγχαίρω την Παράταξη του Αυτόνομου Δικτύου για την υπεύθυνη στάση της να στηρίξει την Πρόεδρο της ΔΑΚΕ ΠΕ. Οι μάχες για την ισχύ του Συλλόγου μας ξεπερνούν οποιεσδήποτε προσωπικές ή άλλες διαφορές που αφορούν πρόσωπα και οφείλουμε όλοι να υπηρετούμε πολιτικές προβάλλοντας ενωμένοι ισχυρή αντίσταση σε όλες τις δυνάμεις που επιθυμούν να εργαλειοποιήσουν τον Σύλλογό μας για τους δικούς τους σκοπούς. Καλούς Δημοκρατικούς και Φιλελεύθερους αγώνες.»

Και εις ανώτερα στην ηγεσία του ΔΙΚΤΥΟΥ…

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η στάση αυτή του Αυτόνομου Δικτύου (ΣΥΡΙΖΑ) δε συνιστά λαθροχειρία ή απειρία ή οποιαδήποτε άλλη δικαιολογία σκαρφιστούν. Δεν είναι ένα μεμονωμένο ή τοπικό συμβάν. Το γεγονός ότι σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, η εκπρόσωπος του ΔΙΚΤΥΟΥ ήταν σε άμεση επαφή με κεντρικά στελέχη της παράταξής της δείχνει τη συνειδητή επιλογή που έκαναν.

Φυσικά και οι συνάδελφοι ΔΕΝ πρέπει να πέσουν από τα σύννεφα! Όλο το δίχρονο που μας πέρασε βρίθουν τα παραδείγματα αγαστής συμπόρευσης είτε σε πολιτικό επίπεδο (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ) είτε σε συνδικαλιστικό (ΔΑΚΕ- ΔΙΚΤΥΟ). Από τις δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ «θα λογαριαστούμε μετά», μέχρι τις απανωτές προτάσεις για Υπουργό Υγείας «κοινής αποδοχής» και το περίφημο «βάζουμε πλάτη» του Τσίπρα, φαίνεται πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κοκορομαχούν για τα μάτια του κόσμου αλλά στις βασικές πολιτικές κατευθύνσεις υπηρετούν κοινή στρατηγική.

Στο συνδικαλιστικό κίνημα συμπορεύονται σε μεγάλα συνδικάτα. Στη ΔΟΕ, ψηφίζουν τα πάντα μαζί με τη ΔΑΚΕ, βρίσκονται παρέα στο προεδρείο από το 2015. Τα ίδια έκαναν και με την αναστολή της απεργίας αποχής από τη λεγόμενη αξιολόγηση. Ήταν πολιτική επιλογή το σταμάτημά της, μαζί το αποφάσισαν! Επιπλέον, τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η εκλογική τους σύμπραξη στην Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων για να μην πλειοψηφήσουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ! Μάλλον αυτή είναι η μόνη έγνοια και ο μόνος τους φόβος!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ο καθένας πρέπει να βγάλει συμπεράσματα για τη στάση των δυνάμεων αυτών που εχθρεύονται καθετί που μπορεί να δημιουργήσει εστίες αντίστασης και ρήγματα στην κυρίαρχη πολιτική.

Οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ στον ΣΕΠΕ Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας, αυτόν τον δρόμο θα βαδίσουν, της οργάνωσης, της διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή, και απευθύνουν κάλεσμα συμπόρευσης σε όλους τους συναδέλφους, να πάρουν τη θέση τους δίπλα στο σωματείο με αυτή τη γραμμή που αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα των μαθητών, των εκπαιδευτικών και της λαϊκής οικογένειας.

Πύργος, 12-12-2021