Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ: Η κυβερνητική πολιτική είναι κυριολεκτικά εγκληματική!

Η κυβερνητική πολιτική είναι κυριολεκτικά εγκληματική!

   … Και να που φτάνουμε … με την “ατομική ευθύνη τους” και τις “λεγόμενες αντοχές της οικονομίας”, τις απαιτήσεις δηλαδή του μεγάλου κεφαλαίου σε μια σειρά κλάδους, π.χ. τουρισμός.

       Τμήματα και σχολεία κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο λόγω των απανωτών κρουσμάτων στην πρωτοβάθμια, αφού έγινε γενικό κλείσιμο στη δευτεροβάθμια. Οι συγκεχυμένες και ασαφείς οδηγίες που έχουν δοθεί και δίνονται στην παρουσία κρούσματος, που εκφράζουν ανυπαρξία ή έλλειψη αντανακλαστικών από τον κρατικό μηχανισμό, τα πρωτόκολλα που «έχουν γίνει λάστιχο», αφήνουν γονείς και εκπαιδευτικούς στο έλεος της τύχης και του πανικού, παίζοντας με την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών!

   Οι δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας ότι, σύμφωνα με εκθέσεις του ΕΟΔΥ, η διάδοση στα σχολεία δεν είναι μεγάλη, καταρρέουν...  Μαζί τους όμως κινδυνεύει με πλήρη κατάρρευση (αλλά καρφί δεν τους καίγεται!) και το σχεδόν ανύπαρκτο σύστημα υγείας τους!! 

    Συνεχίζουν να “ξεροκαταπίνουν” στο άκουσμα για επίταξη των φίλων τους κλινακαρχών, όπως “σφύριζαν κλέφτικα” με τους φίλους τους μεγαλοξενοδόχους, συνεχίζουν να σφυρίζουν στα ΜΜΜ, στους εργασιακούς χώρους, για να μη χαλάσουν την “αειφόρο διάθεση” των νονών τους επιχειρηματιών, των αφημένων στην τύχη τους και παραμελημένων σχολείων, που συνεχίζουν ολοένα και πιο πολύ να στενάζουν …   

     Το κυβερνητικό τους «έργο» εξαντλείται στο να ξυλοφορτώνουν και να ψεκάζουν αγωνιζόμενους μαθητές, να συλλαμβάνουν στο σωρό και να τους κρατούν επί μέρες στην Ασφάλεια, λες και είναι κοινοί εγκληματίες, να επιχειρούν να τρομοκρατήσουν γιατρούς και υγειονομικούς και άλλους εργαζόμενους που διεκδικούν αυτονόητα, να οργανώνουν ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία, να περιορίζουν δικαιώματα. 

     Το δε διάστημα της εγκληματικής τους αδράνειας, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΑΙΘ έκοβε βόλτες στα φίλια ΜΜΕ και διαβεβαίωνε – συνειδητά και εν γνώσει της ψευδόμενη – ότι όλα πάνε ρολόι! Η μόνη τους έγνοια – τρομάρα τους! – ήταν να μπαίνουν οι απουσίες και το προχώρημα της ύλης!

     Επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο ότι όλες οι διεκδικήσεις του προηγούμενου διαστήματος (να μειωθούν οι μαθητές ανά τάξη, να προσληφθεί επαρκές προσωπικό, να διασφαλιστούν οι πόροι για τα κατάλληλα αναλώσιμα υλικά, να γίνουν μαζικά τεστ κ.ά.) ήταν όχι απλά αναγκαίες αλλά και επιτακτικές για την ασφαλή και δια ζώσης λειτουργία των σχολείων. 

    Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και να μείνουν εντελώς απροστάτευτα τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία είναι ομολογία ενοχής, αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της. 

    Ο ρόλος του σχολείου, της εκπαίδευσης γενικότερα είναι πολυδιάστατος: γνωστικός, διαπαιδαγωγητικός,  κοινωνικός, μορφωτικός, καλλιέργεια ομαδικότητας, χαρακτήρα, αξιών κ.ά. Τίποτα απ’ αυτά δεν αναπτύσσονται χωρίς τον αναντικατάστατο δεσμό εκπαιδευτικού-μαθητή, την ύπαρξη σχολικής κοινότητας και της αλληλεπίδρασής της με την κοινωνία. Η δια ζώσης, κανονική εκπαιδευτική διαδικασία είναι αναντικατάστατη! 

   Απαιτούμε τώρα από την κυβέρνηση να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα, προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των σχολείων, αφού και από ό,τι φαίνεται η κατάσταση σε σχέση με την πανδημία δεν πρόκειται να εξομαλυνθεί τους επόμενους μήνες. 

Η κυβέρνηση οφείλει εδώ και τώρα να ικανοποιήσει τις απολύτως δίκαιες και στοιχειωδώς αναγκαίες διεκδικήσεις μας!
Να σταματήσει την επικίνδυνη, εγκληματική της αδιαφορία για την υγεία, τη μόρφωση και τη ζωή του λαού μας!


                                                     Μυτιλήνη   12  / 11 / 2020