Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ: Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 

 

Το ΠΑΜΕ Εκπ/κών Λέσβου καταγγέλλει και στηλιτεύει την απαράδεκτη, κατάπτυστη και προκλητική ενέργεια του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. Δυτικής Λέσβου για “ενημέρωση – προειδοποίηση” προς τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Λέσβου για τη διεξαγωγή ελέγχου στα σχολεία από την αστυνομία για χρήση μάσκας και την επιβολή μάλιστα (!!!) κυρώσεων.

Αν πραγματικά υπήρχε κάποιο ενδιαφέρον από τη Σχολική Επιτροπή Π.Ε. Δυτικής Λέσβου, από τη Δημοτική Αρχή γενικότερα, αυτό θα μπορούσε να εκδηλωθεί με κάποιες έστω παρεμβάσεις σε σοβαρά κτιριακά και λειτουργικά προβλήματα των σχολείων, σε ζητήματα ασφάλειας, καθαριότητας και κάποιας ανύπαρκτης υγειονομικής φροντίδας με τον κορωνοϊό.    

Είναι προσβολή και πρόκληση να στέλνονται τέτοιου είδους “τελεσίγραφα” – κουρελόχαρτα – πατσαβούρια, τα οποία παραπέμπουν σε άλλες μαύρες – σκοτεινές εποχές κατάπτυστες και καταδικασμένες στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας και ιδιαίτερα από τη δημοκρατική, με πολλές αγωνιστικές παραδόσεις και περγαμηνές συνείδηση στο νησί μας!

Επιπλέον δείχνουν την πλήρη άγνοια για τα προβλήματα των σχολείων, αλλά και γενικότερη επιπολαιότητα – ανευθυνότητα για το τι σημαίνει σχολική ζωή και παιδική – εφηβική ηλικία.

Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος ιδιαίτερες δεξιότητες και “γνώσεις” για να δει και να διαπιστώσει ότι τα σχολεία, η εκπαίδευση γενικότερα, είναι πλήρως παρατημένα – αφημένα στην τύχη τους εδώ και χρόνια από τους ιθύνοντες και έχουν εναποτεθεί στον “πατριωτισμό” και το φιλότιμο των εκπαιδευτικών, που τώρα με τον κορωνοϊό έχουν φτάσει στα όριά τους και κάποιοι θέλουν … να μπουν στον πειρασμό να δοκιμάσουν τις αντοχές τους!

Απαιτούμε να πεταχτεί αμέσως στο “καλάθι των αχρήστων” το κατάπτυστο αυτό “έγγραφο” και οι ανευθυνο-υπεύθυνοι να αναλάβουν στοιχειωδώς επιτέλους τις ευθύνες τους!!!

5 Νοέμβρη 2020