Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ: Ηχηρό «όχι» στο νομοσχέδιο των ταξικών φραγμών και της αμορφωσιάς (ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν θα περάσει το σχολείο-επιχείρηση των ταξικών φραγμών. Σύγχρονη, δημόσια, δωρεάν Παιδεία για όλους» ήταν το μήνυμα της συγκέντρωσης που έγινε στο Σύνταγμα, την ώρα που οι κυβερνητικοί βουλευτές ετοιμάζονταν να ψηφίσουν το αντιεκπαιευτικό νομοσχέδιο.

Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και εργαζόμενοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνδικάτων αψήφησαν τον καύσωνα και ξεκαθάρισαν πως θα καταργηθεί στην πράξη, μέσα από τους αγώνες.

Με τις ομιλίες, τα πανό, τις σημαίες και τα συνθήματα ακούστηκε δυνατά μέσα στη Βουλή ένα ηχηρό «Όχι» στο νομοσχέδιο που θα εντείνει τους ταξικούς φραγμούς σε βάρος της μόρφωσης των παιδιών των εργατικών – λαϊκών οικογενειών.

Ο αγώνας όχι μόνο δεν τελειώνει με την ψήφιση του, αλλά αντιθέτως τώρα ξεκινάει.

Πριν τη συγκέντρωση απλώθηκε ένα μεγάλο πανό στο Σύνταγμα, μπροστά από την Βουλή, που έδινε το στίγμα της κινητοποίησης.

«Όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, φοιτητές και όλοι οι εργαζόμενοι θα παλέψουμε ώστε όλα τα σχολεία να έχουν επαρκή κρατική χρηματοδότηση για να μην πληρώνει ο γονιός να μορφωθεί το παιδί του», τόνισε η Μαριάνθη Κρητικούη οποία χαιρέτισε στην συγκέντρωση εκ μέρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης».

«Είμαστε σήμερα εδώ για να βροντοφωνάξουµε ότι αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά», τόνισε ο Παναγιώτης Κατηφές, πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), μιλώντας στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Θα μείνει στα χαρτιά, πρόσθεσε, «γιατί στρέφεται ενάντια στις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, γιατί η μόρφωση του κάθε μαθητή θα εξαρτάται ακόμα πιο πολύ από την τσέπη του κάθε γονιού, γιατί θέλει τους εκπαιδευτικούς πειθήνια όργανα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής».

«Θέλετε να γυρίσουμε σε ένα σχολείο αγνώριστο, σε ένα σχολείο για λίγους. Εμείς όμως θέλουμε ένα σχολείο που ανεξαρτήτως της οικονομικής μας δυνατότητας θα καλύπτει όλες τις ανάγκες μας για μάθηση, ένα σχολείο που θα μας μορφώνει ολόπλευρα, ένα σχολείο χωρίς διακρίσεις και κατηγοριοποίηση των μαθητών», τόνισε η Μαρία Κουράκου, η οποία μίλησε στη συγκέντρωση εκ μέρους του Συντονιστικού Αγώνα Μαθητών Αθήνας και με αυτό τον τρόπο συνόψισε τους πόθους των μαθητών.

«Το νομοσχέδιο αποτελεί τη συνέχεια όσων ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και μία βαθιά αντιδραστική τομή στον ίδιο τον πυρήνα της εκπαίδευσης στο τι και πώς μαθαίνουν οι μαθητές, στο τι και πώς διδάσκεται», ανέφερε η Αθανασία Ρήγα, εκ μέρους της Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας.

Κωδικοποιώντας το μήνυμα της συγκέντρωσης, ο Ανδρέας Καργόπουλος, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, σημείωσε πως το νομοσχέδιο θα καταργηθεί στην πράξη, μέσα από τους αγώνες εκπαιδευτικών, μαθητών, γονιών και εργαζομένων.

Η Αλεξάνδρα Καπαρού, πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), χαιρέτισε την κινητοποίηση εκ μέρους των Συνδικάτων, σημειώνοντας πως «το νομοσχέδιο-έκτρωμα αφορά κάθε εργαζόμενο, όλον τον λαό, γιατί στοχεύει στα παιδιά του».
Δείτε εδώ τις παρεμβάσεις από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενάντια στο ανιτεκπαιδευτικό νομοσχέδιο:
https://youtu.be/WLmiIKzMXLA
https://youtu.be/UB1rIZ71O9Y
https://youtu.be/Te0jZyUPJFA
https://youtu.be/dvfs61BhaCo
https://youtu.be/jpOW8jSh8yY
https://youtu.be/ZBgIjGW40sI