Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΛΕΣΒΟΥ: Με ψηλά το κεφάλι συνεχίζουμε τον Αγώνα!!

   Το ΠΑΜΕ Εκπ/κών Λέσβου στέλνει εγκάρδιο αγωνιστικό χαιρετισμό στις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που συμμετείχαν στη ΓΕΝΙΚΗ  Πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 14 του Δεκέμβρη.

Σφίγγει το χέρι στους συναγωνιστές εκπαιδευτικούς που έδωσαν μαζικά το αγωνιστικό τους παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς, με το ΠΑΝΟ του ΠΑΜΕ,  μαζί με άλλους εργαζόμενους, αγρότες, φοιτητές, αυτοαπασχολούμενους, κόντρα στο συμβιβασμό και την υποταγή, προσπερνώντας την ηττοπάθεια και τις αυταπάτες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

     Ο παλιός κι ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός αντάμα με τα «επαναστατικά λαγωνικά» ανίχνευσης αριστερών κυβερνητικών προσήμων που συντονισμένα καλούσαν τους εργαζόμενους στη γραμμή υπεράσπισης των «κόκκινων γραμμών», πνέουν πλέον τα λοίσθια. Ο εφησυχασμός, η ελπίδα  και η  «ανοχή», τα τρία μεγάλα «ατού» της «πρώτης φοράς αριστερής κυβέρνησης» αρχίζουν να «εξανεμίζονται και να εξαντλούνται».

   Οι τεχνητές αναπνοές από συμβιβασμένες πλειοψηφίες, όπως π.χ. απ’ την πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Λέσβου (ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ) που «θυμήθηκε» την απεργία στο και πέντε!! ή από ΜΜΕ που «μπέρδεψαν» τις συγκεντρώσεις δεν αρκούν, αφού η περιβόητη «κοινωνική ευαισθησία» της κυβέρνησης σήμερα φτάνει στο σημείο:

   l Να κόβει το επίδομα των 300€ για φτωχές οικογένειες που έχουν παιδιά στο σχολείο και να απολύει αναπληρωτές με ανίατες ασθένειες!

  l Να συλλαμβάνει εργαζόμενους στα Γιάννενα επειδή διεκδίκησαν το αυτονόητο! Επειδή διεκδίκησαν από την εργοδοσία τα δεδουλευμένα τους!

  l Να χτυπά με ΜΑΤ φοιτητές, που ζητάγανε ζεστό νερό και φαγητό στις φοιτητικές εστίες τους!

  l Να ρίχνει ανελέητα με τα ΜΑΤ χημικά σε πρωτοπόρους εργάτες, που υπερασπίζονται το ιερό δικαίωμα της ΑΠΕΡΓΙΑΣ, το μοναδικό όπλο της εργατικής τάξης να αποσπά, έστω και ψίχουλα από τα αφεντικά.

   Στυλοβάτες αυτών των πρακτικών της κυβέρνησης (και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ), που «φθάνοντας στον πάτο» καλούν εισαγγελείς να «επιληφθούν» για συμβολική κατάληψη του πρώην Υπουργείου Αιγαίου, σε ημέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ. Παραδίνουν κι εδώ απτά τοπικά Λεσβιακά μαθήματα «ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΗΣ αριστερής ευαισθησίας»! Δείχνουν ότι είναι τόσο «καλοί» όσο κι οι προκάτοχοί τους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.  

Η πολιτική τους είναι απάνθρωπη και εγκληματική! Τον ίδιο δρόμο παίρνουν και οι αντιλήψεις τους περί «δημοκρατικών ελευθεριών» και άλλων παρόμοιων, που με μεγάλη ευκολία, μέχρι πρότινος, ανέξοδα «εκτοξεύονταν» από τα χείλη τους. 

Να είναι σίγουροι για ένα: Ούτε η απογοήτευση ούτε οι «αθώες ευγενείς προειδοποιήσεις» τους – απειλές τους, θα εμποδίσουν  πρωτοπόρους εργαζόμενους να οργανώνονται και να παλεύουν για το δίκιο της τάξης τους, για την οριστική απελευθέρωση απ’ τα δεσμά της!

                                                                                        Μυτιλήνη 15/12/2017