Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ – ΓΟΝΕΙΣ: Απαίτησαν από το υπουργείο Υγείας μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Γονείς-Εκπαιδευτικοί – Κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας για ασφαλή λειτουργία των σχολείων

Ομιλία Δημήτρη Ακτύπη μέλους Δ.Σ. ΟΛΜΕ εκλεγμένου με την ΑΣΕ

https://youtu.be/uhlo8-8bvWY

Χαιρετισμός Σ. Μαρίνη μέλους Δ.Σ. ΔΟΕ, εκλεγμένου με την ΑΣΕ

https://youtu.be/qdhXdJ5DdGI

Ομιλία Αντρέα Καργόπουλου, μέλους Δ.Σ. ΟΛΜΕ εκλεγμένου με την ΑΣΕ

https://youtu.be/GS9wvENn_hM

Χαιρετισμός Βαγγέλη Φιλέρη, εκπροσώπου τύπου Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής

https://youtu.be/Tb7fhLhJbQY

Χαιρετισμός Αποστόλη Παπαγιαννόπουλου, πρόεδρου Συλλόγου Π.Ε. “Ο Σωκράτης”

https://youtu.be/k9-ZiwA9NV0

Ομιλία Β. Τρύπα αντιπροέδρου Συλλόγου Π.Ε. “Ν. Πλουμπίδης”

https://youtu.be/Ym715fz7EXc

Με τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να λειτουργούν ήδη μία εβδομάδα ανοχύρωτα απέναντι στην πανδημία, την εκπαίδευση να ανοίγει σε δόσεις, τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευση να πασχίζουν μπροστά σε μία οθόνη, εκπαιδευτικοί και γονείς δυναμώνουν τις φωνές διεκδίκησης για μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στα σχολεία, για τα μορφωτικά δικαιώματα.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων εκπαιδευτικών του Λεκανοπεδίου, αντιπροσωπείες των ΔΣ των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, της Ομοσπονδίας Γονέων και Ενώσεων Γονέων της Αττικής και της ΟΓΕ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, απαιτώντας να παρθούν μέτρα έστω και στο «και πέντε», να δοθούν απαντήσεις σε μία σειρά ερωτήματα όπως αν είναι ασφαλές να είναι 25 μαθητές στην τάξη, τι σχέδιο υπάρχει για μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ και για ιχνηλάτηση με προσωπικό που θα διατεθεί γι’ αυτό, αν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο με χρονοδιάγραμμα για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών.


Από το βήμα της συγκέντρωσης, όπου το λόγο πήραν εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών και γονέων, τονίστηκε πως το άνοιγμα των σχολείων σε δόσεις αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση για ουσιαστικά μέτρα, ότι οι πρώτες μέρες λειτουργίας των δημοτικών δείχνουν πως το βάρος πέφτει στους συλλόγους διδασκόντων ενώ ο κατάλογος των τμημάτων που κλείνουν λόγω κρουσμάτων ήδη μεγαλώνει.

Κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση, αντί να ακούσει την αγωνία και τις συγκεκριμένες προτάσεις εκπαιδευτικών και γονιών, στρέφεται σε αντιδραστικά μέτρα, φέρνοντας νομοσχέδιο για αστυνομία στα πανεπιστήμια και καταστολή της δράσης των φοιτητών και νέα εμπόδια στην εισαγωγή στα πανεπιστήμια, μετρώντας στη διάρκεια των τελευταίων 10 μηνών μια σειρά ακόμα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση κ.ά.


Θύμισαν πως εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, απέναντι σε συκοφαντία και καταστολή διεκδίκησαν τους προηγούμενους μήνες σχολεία ανοιχτά με όρους που δεν αντίκεινται στην ασφάλεια και υγεία ενώ το μόνο μέτρο στο οποίο προχώρησε  η κυβέρνηση ήταν να στείλει στα σχολεία τεράστιες μάσκες και παγουρίνο, να ανοιγοκλείνει τελικά τα σχολεία με πολλαπλές συνέπειες για τους μαθητές.

Με συνθήματα όπως «70 δισ. στις επιχειρήσεις και ούτε ένα ευρώ για αίθουσες – προσλήψεις», «δώστε λεφτά για την Παιδεία, όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», κατήγγειλαν το ότι δεν διατέθηκε ούτε ένα ευρώ για μέτρα αραίωσης των μαθητών στις τάξεις, για τις αναγκαίες προσλήψεις, την εξασφάλιση υποδομών.

Η κινητοποίηση αποτέλεσε συνέχεια της παράστασης διαμαρτυρίας που έγινε την Πέμπτη στο υπουργείο Παιδείας, με εκπαιδευτικούς και γονείς να αναδεικνύουν συνολικά τις ευθύνες της κυβέρνησης, καταγγέλλοντας την άρνηση να ακούσουν τα αιτήματά τους. Όπως δήλωσαν, ο αγώνας απέναντι σε αυτή την πολιτική θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, με τους μαθητές και και τους φοιτητές να έχουν ήδη αποφασίσει κινητοποιήσεις στις 21 Γενάρη.