Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ: ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ – ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ανοιχτά σχολεία, χωρίς θέρμανση… Εκεί που αναμειγνύονται εμπαιγμός, αυθαιρεσία και αυταρχισμός…!!!

Συνάδελφοι – ισσες:

Η «τσιχλόφουσκα» που ακούει στη φράση «Έκτακτες συνθήκες», και που επιστρατεύτηκε με την πρόσφατη φθινοπωρινή Υ.Α. 131451/ΓΔ4 της κυβέρνησης για νουθεσία και εκφοβισμό των αγωνιζόμενων μαθητών, φαίνεται να «εμπνέει, να συναρπάζει και να συγκινεί» ιδιαίτερα ντόπιους μαθητευόμενους μάγους – καρεκλοκένταυρους, που σε ανύποπτους χρόνους προσποιούνται… «…και πολιτικής ουδετερότητας»!!

‘’Μυρίστηκαν’’ τη διευκόλυνση που τους παρέχει η υλοποίηση της συγκεκριμένης Υ.Α. στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής κι έπεσαν με τα μούτρα στην εφαρμογή της.

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει»…, χωρίς ίχνος ντροπής και σεβασμού απέναντι στην εκπ/κή κοινότητα και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών προχωρούν ξανά για 2η μέρα και 2η φορά μέσα στην ίδια εβδομάδα! σε κλείσιμο των σχολείων!! 

Υλοποιώντας στο ακέραιο την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης η Δ/νση Α/θμιας  Εκπ/σης Λέσβου σε απόλυτο συντονισμό και σύμπλευση με την Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης… ουδόλως δεν δυσκολεύτηκαν… να βαφτίσουν και ως ‘’έκτακτο κι απρόβλεπτο’’… το προγραμματισμένο απ’ τους ίδιους γεγονός της διακοπής της υδροδότησης.

Συγκαλύπτουν και προωθούν την κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική.

Έχουν βάλει πλάτη στην τωρινή και στις προηγούμενες κυβερνήσεις στην κατεδάφιση κι απογύμνωση του συνόλου των υποδομών.

Το φτιασίδωμα με ενέσεις ‘’τηλεκπαίδευσης’’ διά πάσα νόσο, αποδεικνύει την υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και το άνοιγμα επικίνδυνων δρόμων.

Οι χαριεντισμοί και οι παλινδρομικοί οχαδερφισμοί τους δεν πρέπει να στρέψουν τη σκέψη των εκπ/κών και των γονιών αλλού. Προτεραιότητά τους είναι η εξασφάλιση και διασφάλιση με κάθε μέσο και τρόπο των δισεκατομμυρίων που απλόχερα μοιράζονται στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Οι μικροί μαθητές το βίωσαν καλά αυτό, αφού είχαν την ευκαιρία «να εκπαιδευτούν σε απίθανες συνθήκες εξ αποστάσεως», να στριμωχθούν δια ζώσης και να παστωθούν εν μέσω έξαρσης της πανδημίας… και ό,τι ήθελε προκύψει…, τώρα «μπορούν να αποκτήσουν και άλλες δεξιότητες»!!!

Κι αφού πήραν το κολάι …..

Δράττοντος της «ευκαιρίας», με τη «σκηνοθεσία – παρουσίαση» και άλλου «εκτάκτου γεγονότος», αυτό των προβλημάτων του ηλεκτρικού δικτύου, παιδιά σε χωριό(Κ. Τρίτος), θα έχουν «την ευκαιρία να δοκιμαστούν», την ίδια μέρα σε συνθήκες πολικού ψύχους! Θα δοθεί η δυνατότητα να αποδειχθεί, ότι τα παιδιά στο χωριό είναι «φιλότιμα και σκληραγωγημένα»! «Ότι μπορούν να κάνουν μάθημα»… και χωρίς θέρμανση!

Συνάδελφοι – ισσες:

Θα «αδικούσαμε» την πραγματικότητα και την αλήθεια αν δεν «κάναμε εύσημο μνεία» και στην αμέριστη «κατανόηση και συμπαράσταση σε τέτοιους δύσκολους καιρούς» από μεριάς της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε.. Αυτή εκδηλώνεται με προεξέχουσα τη ΔΑΚΕ, πότε με σύμπλευση, πότε με ανοχή και πότε με αδιαφορία για τα τεκταινόμενα.

Καλούμε εκπαιδευτικούς και γονείς να μετατρέψουν την αγανάκτηση και το θυμό τους σε οργανωμένη συνειδητή, συλλογική, αγωνιστική δράση.

Είναι στο χέρι μας να εμποδίσουμε κράτος και κυβέρνηση την περίοδο της πανδημίας να ανοίξει επικίνδυνους δρόμους για τα δικαιώματα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών.

Να καταργηθεί εδώ και τώρα η απαράδεκτη υπουργική απόφαση που γενικεύει την «τηλεκπαίδευση» και εκτός πανδημίας.

Ανοικτά σχολεία!!!! με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία, την ασφάλεια, τη θέρμανση. Μέτρα και για την προστασία από τις καιρικές συνθήκες! Μέτρα για την ασφάλεια και υγιεινή στα σχολεία.

Η εκπαίδευση και οι μαθητές δεν είναι κόστος όπως μας λογαριάζουν, αφήνοντάς μας απροστάτευτους.

Μυτιλήνη 21/1/2021