Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χαιρετίζουμε την μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαιδευσης Λέσβου στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ που ειχαν προκηρύξει η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ χθες 11 Οκτωβρη 2021. Χαιρετίζουμε τους πάνω απο 100.000 εκπαιδευτικούς που απήργησαν πανελλαδικά με τη συμμετοχή τους να ξεπερνά το 70%!  Χαιρετίζουμε και την μαζική  συμμετοχή των μαθητων των σχολείων μας, που ενώθηκαν με τους εκπαιδευτικούς στην Περιφερειακή Διέυθυνση Εκπαιδευσης Βορείου Αιγαίου και πραγματοποίησαν ολοι μαζί  μια δυναμική πορεία για την κατάργηση όλων των αντιεκπαιδευτικων νόμων που διαλύουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, απογυμνώνουν τους εκπαιδευτικούς από τον παιδαγωγικό τους ρόλο, καταστρέφουν εργασιακά δικαίωματα και γυρνάν τους εργαζόμενους στα τελη του 19ου αιώνα.  Η πορεία πέρασε μέσα από τα Κεντρικά Λύκεια, διαμέσω της Ερμού και κατέληξε στην Πλατεία Σαπφούς. Σε όλη τη διάρκεια της πορείας βροντοφωνάχτηκαν  συνθήματα από τους μαθητες που προπορεύονταν στην πορεία και από τους εκπαιδευτικούς.

Η σημερινή μέρα είναι μέρα τιμής για τον κλάδο που με την παληκαρίσια σταση του, έκανε κουρελόχαρτο τις πληρωμένες γραφίδες του ΥΠΑΙΘ για “μειοψηφίες”, για σωματεία αποκομμένα από τη βάση των εκπαιδευτικών, για δήθεν αποδοχή της αξιολόγησης από τους εκπαιδευτικούς.

Οι αγώνες των εκπαιδευτικών και των μαθητων για την ολόπλευρη μόρφωση και την ενίσχυση του σχολείου δε γνωρίζουν απαγορεύσεις! Στον αυταρχισμό και την αλαζονεία τους απαντάμε μαζικά, ενωτικά! Δυναμώνουμε τον αγώνα για μόρφωση, υγεία, ζωή με δικαιώματα!

https://www.youtube.com/watch?v=WBNnZQvKWZo