Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 Τέρμα πια στην κοροϊδία, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία! Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Τέρμα πια στην κοροϊδία, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα, τους χιλιάδες που συμμετείχαν στα μαζικά απεργιακά συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και δεκάδες ακόμα πόλεις σε όλη τη χώρα.

Η σημερινή Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία αποτελεί συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα που δίνουμε, πριν ακόμα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των μορφωτικών δικαιωμάτων, εν μέσω πανδημίας. Ένας αγώνας που στην προμετωπίδα του έχει τις διεκδικήσεις για: λιγότερους μαθητές στις τάξεις, δημιουργία νέων αιθουσών, πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη των πάγιων άλλα και των έκτακτων αναγκών, επαρκές προσωπικό καθαριότητας, μαζικά – δωρεάν και επαναλαμβανόμενα – τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις δίκαιες και αυτονόητες διεκδικήσεις μας!

Καταγγέλλουμε, για μια ακόμα φορά, την κυβέρνηση της Ν.Δ. για το όργιο καταστολής και τρομοκράτησης με το οποίο επιχειρεί να χτυπήσει το δίκαιο αγώνα μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών. Στη σημερινή συγκέντρωση της Αθήνας ξεπέρασαν κάθε όριο. Από νωρίς το πρωί, πριν την έναρξη της απεργιακής συγκέντρωσης, στα Προπύλαια, έκλεισαν το Σταθμό στο Μετρό. Οι αστυνομικές δυνάμεις πέριξ της συγκέντρωσης επιδόθηκαν σε ένα όργιο τρομοκράτησης μαθητών και απεργών που έφταναν στο χώρο με σωματικούς ελέγχους, προσαγωγές και απειλές. Επιχείρησαν να διαλύσουν την πορεία με ΜΑΤ και χημικά χωρίς όμως αποτέλεσμα, λόγω της συγκροτημένης και οργανωμένης στάσης των διαδηλωτών. Επιχείρησαν, μετά τη λήξη της συγκέντρωσης, πογκρόμ συλλήψεων από το «σωρό». Κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, και του βουλευτή του ΚΚΕ Χ. Κατσώτη, απελευθερώθηκαν 15 μαθητές Γυμνασίου που κρατούνταν επί ώρα από διμοιρίες των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Ξενοφώντος και Αμαλίας.

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας κάνουν λάθος υπολογισμούς αν πιστεύουν ότι με τον «τσαμπουκά», τη συκοφάντηση, την ανοιχτή καταστολή απέναντι σε 15χρονα παιδιά, σε καθηγητές και δασκάλους, θα κουκουλώσουν τις ευθύνες τους. Ας το καταλάβουν καλά: Δε μας φοβίζουν! Μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο!

Το οργανωμένο κίνημα έχει τη γνώση, την πείρα και τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Τώρα είναι η ώρα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους! Ακόμα πιο αποφασιστικά και δυναμικά να μπουν στο προσκήνιο, να δυναμώσουν τον αγώνα για μόρφωση, υγεία και εργασία με βάση τις δικές μας ανάγκες!

Η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη του λαού!

Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους!

Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2020

https://www.902.gr/eidisi/ergazomenoi-symmahia/239418/athina-me-apofasistikotita-diekdikisan-metra-prostasias-tis