Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ: Δελτίο τύπου της ΑΣΚΙΕ – Πρώτη μέρα Συνεδρίου της ΟΙΕΛΕ

Δελτίο τύπου της ΑΣΚΙΕ

Πρώτη μέρα Συνεδρίου της ΟΙΕΛΕ ( Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών)

Σήμερα, (11/12/2021) ξεκίνησε το 38ο συνέδριο της ΟΙΕΛΕ. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι με το ψηφοδέλτιο της ΑΣΚΙΕ έδωσαν δυναμικά το παρών με το άνοιγμα των διεργασιών, θέτοντας ως κύριο θέμα την εγγραφή και επανεγγραφή των πρωτοβάθμιων σωματείων της ιδιωτικής εκπαίδευσης πανελλαδικά, τα οποία δεν βρίσκονται στις τάξεις της ομοσπονδίας. Απαίτησαν γνήσιο συνέδριο της Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, στο οποίο θα πρέπει να εκφραστεί το σύνολο του κλάδου χωρίς αποκλεισμούς.

Για μια ακόμη φορά, οι δυνάμεις της πλειοψηφούσας παράταξης “Ενότητα” (ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) απέρριψαν το αίτημα των σωματείων. Για μια ακόμη φορά στο Συνέδριο δεν εκπροσωπούνται εκατοντάδες εργαζόμενοι πανελλαδικά, από το πιο ευάλωτο και άγρια πληττόμενο μάλιστα κομμάτι του κλάδου, δηλαδή από τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, τα κέντρα μελέτης, τα κέντρα ξένων γλωσσών κ.λπ. Για μια ακόμα φορά, το Σωματείων των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών της Αττικής «Βύρωνας», το τρίτο μεγαλύτερο σωματείο πανελλαδικά και το πιο μαζικό σωματείο στο χώρο των Φροντιστηρίων, μένει εκτός Ομοσπονδίας με σαθρά επιχειρήματα ότι είναι κλαδικό ενώ η ομοσπονδία ομοιεπαγγελματική (σημ: στις εκλογές αντιπροσώπων για την ΟΙΕΛΕ υπήρχε ξεχωριστή κάλπη για εκπαιδευτικούς).

Στην κουβέντα που ακολούθησε τέθηκε από μια σειρά αντιπροσώπους το ζήτημα αλλαγής καταστατικού της ομοσπονδίας, ζήτημα που οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έχουν ανοίξει εδώ και μια δεκαετία και κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση, δίνοντας ενιαία τη μάχη στον κλάδο, δίνοντας τη μάχη για την ενότητα και τη συσπείρωση του κλάδου.

Οι δυνάμεις της ΑΣΚΙΕ έθεσαν ξεκάθαρα την ανάγκη υλοποίησης εκτάκτου καταστατικού συνεδρίου εντός του επόμενου έτους. Παρά το γεγονός ότι η πρόταση αυτή απορρίφθηκε, κάτω από την πίεση των δυνάμεων μας, το σώμα αποφάσισε να γίνει καταστατικό συνέδριο σε τρία χρόνια.

Συνεχίζουμε τη μάχη στις διαδικασίες του συνεδρίου και στις εκλογές για το νέο Δ.Σ. που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 12/12/2021

Οι μάχες είναι μπροστά!

Προχωράμε διεκδικώντας μαζικές, μαχητικές ομοσπονδίες και συνδικάτα.

Αθήνα. 11/12/2021