Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ: Δελτίο τύπου – Με μυστικότητα η επίσκεψη της υπ.Παιδείας σε σχολείο της Μεταμόρφωσης

Δελτίο τύπου – Με μυστικότητα η επίσκεψη της υπ.Παιδείας σε σχολείο της Μεταμόρφωσης

Με μυστικότητα η επίσκεψη της υπ.Παιδείας σε σχολείο της Μεταμόρφωσης

Η υπ. Παιδείας κ. Κεραμέως επισκέφτηκε σήμερα (3/11) το 5ο Δημοτικό σχολείο Μεταμόρφωσης. Επίσκεψη ίσως εθιμοτυπική και επικοινωνιακή. Είναι όμως προκλητικό το γεγονός ότι ούτε οι εκπαιδευτικοί ούτε ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου ούτε οι φορείς της πόλης και η Ένωση Γονέων είχαν ενημερωθεί για την «προγραμματισμένη» άφιξη με τη συνοδεία του Διευθυντή Εκπαίδευσης και του Δημάρχου.

Όσο ωραιοποιημένη κι αν παρουσιάζουν την εικόνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα δελτία ειδήσεων και στα δελτία τύπου που είναι καλογραμμένα στα μέτρα τους, όσο και αν η κάμερα ζουμάρει στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό των αιθουσών που δεν έχει διαθέσει το υπ. Παιδείας, οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί του σχολείου δεν παραβρέθηκαν την ώρα του διαλείμματος στη συνάντηση με την υπουργό στο γραφείο των δασκάλων με τα βουτήματα και τα κουλουράκια, τα οποία ο Δ/ντής του σχολείου φρόντισε να προμηθευτεί αλλά «ξέχασε» να ενημερώσει τους συναδέλφους για την «αιφνίδια» υπουργική «έκπληξη» .

Η παρουσία αντιπροσωπείας του Συλλόγου μας «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» αποτελούμενη από τον Πρόεδρο και τη Γραμματέα αιφνιδίασε με τη σειρά της το υπουργικό κλιμάκιο και αφού επέβαλε την παρέμβασή της απαιτώντας απαντήσεις από την κ. Υπουργό: για τους ελάχιστους διορισμούς που δεν καλύπτουν τις ανάγκες των μαθητών, για τις συμπτύξεις των τμημάτων που αγγίζουν τις 1000 πανελλαδικά καθώς και για αυτές που έχουν γίνει σε σχολεία της περιοχής μας (7ο και 10ο Δημοτικά Ν.Ιωνίας), για τις ανύπαρκτες παράλληλες στηρίξεις Νοέμβρη μήνα και τη μεθόδευση της κατάργησης ουσιαστικά από το διδακτικό ωράριο της ενισχυτικής διδασκαλίας, την ανύπαρκτη βοήθεια την περίοδο της πανδημίας με τη μη παροχή του ηλεκτρονικού εξοπλισμού από το ΥΠΑΙΘ, την έλλειψη υγειονομικών μέτρων στα σχολεία και τη μη αραίωση των μαθητών ανά τμήμα, τις ελλείψεις σε κτηριακές υποδομές, την αναστολή των αδειών για την πραγματοποίηση των Γ.Σ και το σύρσιμο των συνδικαλιστικών μας οργάνων στα δικαστήρια προκειμένου να βγει παράνομη η απεργία-αποχή και να εφαρμοστεί η αυτονομία της σχολικής μονάδας και η κατηγοριοποίηση των σχολείων.

Συνάδελφοι, απαντήσεις δε δόθηκαν όπως καταλαβαίνετε, παρά μόνο το γνωστό ποίημα που απαγγέλλεται σε όλες τις συνεντεύξεις και δηλώσεις για το «παραμυθένιο» νέο σχολείο των δεξιοτήτων.

Τον Νοέμβριο του 2021 μπορεί η ηγεσία του υπουργείου παιδείας να κάνει περατζάδα στα σχολεία μας με τη συνοδεία των ακολούθων της, είναι όμως υποκριτικό τη στιγμή που έχουν την πλήρη ευθύνη για την πανδημία και τα «ανύπαρκτα» μέτρα, που ισχυρίζονται ότι πήραν να επισκέπτονται σχολείο με πολλά κρούσματα, με τμήμα κλειστό και με έλλειψη ωρών εκπαιδευτικού από το πρωινό πρόγραμμα. Όσο κι αν προσπάθησαν να επικεντρώσουν την προσοχή στην ωραία εσωτερική συζήτηση για τη συγκεκριμένη σχολική μονάδα, και στο «θεάρεστο έργο» του υπ.Παιδείας το Σωματείο μας ήταν εκεί. Και ούτε τυφλοί είμαστε για να μη βλέπουμε τις αίθουσες προκάτ στην πόλη, ούτε κουφοί είμαστε γιατί δεν ακούσαμε για τις 108 διδακτικές ώρες που λείπουν από το Λύκειο της πόλης ή για την ανύπαρκτη θέρμανση(!) στο Ειδικό Δημοτικό σχολείο Μεταμόρφωσης από την προηγούμενη χρονιά.

Συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική για ένα σχολείο πραγματικά δημόσιο και δωρεάν σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών μας. Και στη Μεταμόρφωση και παντού πολιτική και τοπική ηγεσία θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ