Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ: Δήλωση των εκλεγμένων με την ΑΣΕ στα Δ.Σ. ΔΟΕ – ΟΛΜΕ -αφισάκι της ΑΣΕ για τις περικοπές στην παράλληλη στήριξη

Δήλωση των εκλεγμένων με την ΑΣΕ στα Δ.Σ. ΔΟΕ – ΟΛΜΕ

Άμεση παρέμβαση των Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ στο Υπουργείο Παιδείας

Συνάδελφοι, το Υπουργείο Παιδείας με μια πρωτοφανή fast-track διαδικασία προχωρά στην ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών με τα σχολεία κλειστά και τους εκπαιδευτικούς σε πολλές περιπτώσεις να μην μπορούν ούτε καν να ενημερωθούν και να συμμετέχουν.

Στην πραγματικότητα είναι αδύνατον κυριολεκτικά να υπολογιστούν τα πραγματικά λειτουργικά κενά των σχολείων αφού οι σύλλογοι διδασκόντων δεν μπορούν να συνεδριάσουν και δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εγγραφές, ο αριθμός των τμημάτων, οι εγκρίσεις των ολιγομελών, οι αναθέσεις κλπ. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αφενός θα παραβιαστούν συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, αφετέρου θα επικρατήσει ένα αλαλούμ στην κάλυψη των κενών, με θύμα τελικά τα ίδια τα παιδιά και την εκπαιδευτική διαδικασία.

Την ίδια στιγμή με προφορικές εντολές προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης περικόπτονται χιλιάδες θέσεις αναπληρωτών Παράλληλης Στήριξης, ΕΒΠ και νοσηλευτικού προσωπικού.

Όλα αυτά γίνονται λίγα 24ώρα πριν ανακοινωθούν οι προσλήψεις των αναπληρωτών, που επί της ουσίας και εν κρυπτώ θα τοποθετηθούν χωρίς οι ίδιοι να έχουν την πλήρη εικόνα των πραγματικών κενών για να τα επιλέξουν.

Καλούμε εδώ και τώρα τα Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ να προχωρήσουν άμεσα σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την Τρίτη 24/8 ή το αργότερο την Τετάρτη 25/8, δηλαδή πριν την ημερομηνία ολοκλήρωσης των υπηρεσιακών μεταβολών και σίγουρα πριν την ανακοίνωση της πρώτης φάσης πρόσληψης των αναπληρωτών. 

Απαιτούμε την απόσυρση της εγκυκλίου του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ, τη διαφάνεια στις υπηρεσιακές μεταβολές και τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών, την έγκριση όλου του προσωπικού της παράλληλης, του ΕΒΠ και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Για την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Μαρίνης Σπύρος, Ζορμπάς Αχιλλέας – Δ.Σ. ΔΟΕ

Ακτύπης Δημήτρης, Καργόπουλος Αντρέας – Δ.Σ. ΟΛΜΕ

Αθήνα, 23-8-2021