Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ: ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σε συνέχεια των περιοριστικών μέτρων που επιβάλλει η Κυβέρνηση για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού, ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Ν. Χαρδαλιάς πως «από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα 23/3 αναστέλλεται η λειτουργία των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως το τέλος Απριλίου, με την υποχρέωση να λειτουργεί τουλάχιστον ένα ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και τρία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

Το μέτρο αυτό μπορεί να στοχεύει με βάση τις δηλώσεις της κυβέρνησης στην ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊου, στην εφαρμογή του δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στέγασης εκατοντάδων εκπαιδευτικών, αναπληρωτών κυρίως αλλά και μόνιμων. Ιδιαίτερα  στα νησιά (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα αλλά και Κρήτη) λόγω έλλειψης σπιτιών προς ενοικίαση, οι συνάδελφοί μας κατέφευγαν το προηγούμενο διάστημα στη λύση των  δωματίων στα ξενοδοχεία.

Το γεγονός ότι υποχρεώνει να υπάρχει ανά Περιφερειακή Ενότητα ένα ξενοδοχείο σε λειτουργία προφανώς και δε λύνει κανένα πρόβλημα αφού μιλάμε για εκατοντάδες συναδέλφους μας που χρησιμοποιούν τα δωμάτια ως βασική τους κατοικία, στον τόπο δουλειάς τους και σε αρκετά νησιά η γεωμορφολογία τους (π.χ. Κως, Κάλυμνος, Λέσβος, Ικαρία) ανάγκαζε τους συναδέλφους να μένουν σε διαφορετικά μέρη.

Η Πανελλαδική Γραμματεία εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ ήδη έχει κάνει τηλεφωνική παρέμβαση στο Υπουργείο και αναμένονται άμεσες πρωτοβουλίες για την επίλυσή του ζητήματος.

  • Καλούμε άμεσα και την κυβέρνηση αλλά και τα Υπουργεία που εμπλέκονται σε αυτό το ζήτημα να επιλύσουν αυτό το πρόβλημα π.χ. να εξαιρέσουν τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς από αυτό το μέτρο.
  • Σε περίπτωση που δε γίνει αυτό εφικτό η κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία να αναλάβουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την ευθύνη της μετεγκατάστασής τους παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται (ανεύρεση καταλυμάτων, κόστος μεταφοράς, μετεγκατάστασης, κλπ).

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι δίνουμε και αυτή τη μάχη με αλληλεγγύη και διεκδίκηση! Σε αυτές τις συνθήκες κανένας μόνος του!

20/3/2020