Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ: Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα σχολεία λόγω καύσωνα

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούσαν μέρες πριν για το επερχόμενο κύμα καύσωνα. Η κατάσταση στα σχολεία από χτες και περισσότερο σήμερα, είναι πολύ δύσκολη με τον καύσωνα μάλιστα να προβλέπεται να παραμένει και τις επόμενες ημέρες.

Έχει σοβαρές ευθύνες η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας αφού έσπευσε να δώσει παράταση στο σχολικό έτος χωρίς να πάρει μέτρα για τις συνθήκες που θα επικρατούσαν, δηλαδή παράταση μόνο για τα μάτια του κόσμου. Δεν έχει καμία δικαιολογία το ΥΠΑΙΘ. Είχαμε προειδοποιήσει από νωρίς για τα αδιέξοδα αυτής της απόφασης.

Ήδη γινόμαστε δέκτες περιστατικών στα σχολεία με μαθητές να αισθάνονται δυσφορία, να ανοίγουν οι μύτες τους, να αδυνατούν να κάνουν μάθημα. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές βρίσκονται σε αίθουσες – κλουβιά, με πολύ μεγάλο αριθμό μαθητών στις τάξεις, με ακατάλληλες υποδομές για τέτοιες θερμοκρασίες. Μεγάλος αριθμός τάξεων στεγάζεται σε «τσίγκινα κουτιά», σε κοντέινρ με τα κλιματιστικά να μη δουλεύουν. Πως θα κάνουν μάθημα σε τέτοιες συνθήκες μαθητές δημοτικού, και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά του νηπιαγωγείου; Πώς θα λειτουργήσει το ολοήμερο έως τις 4 μ.μ.;

Τώρα, άμεσα το Υπ. Παιδείας να πάρει την ευθύνη, να προχωρήσει σε άμεσα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα λόγω των καιρικών συνθηκών τις επόμενες μέρες. Να δοθεί συγκεκριμένος σχεδιασμός για τη λειτουργία δημοτικών και νηπιαγωγείων για τις επόμενες μέρες.

Καλούμε τη ΔΟΕ να κάνει παρέμβαση άμεσα στο ΥΠΑΙΘ και στους αρμόδιους φορείς.

Αθήνα, 23/6/2021