Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ (στο ορθό)

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η Διεύθυνση Π.Ε. Εύβοιας, με έγγραφο – αστραπή που εκδόθηκε σήμερα, Τετάρτη 11/8, προχωρά στην ορκωμοσία των νεοδιόριστων συναδέλφων αύριο και μεθαύριο!

Πρόκειται για μια πρωτοφανή απόφαση που σπέρνει τον πανικό στους δεκάδες νεοδιόριστους συναδέλφους. Τους καλούν από τη μια στιγμή στην άλλη, από όποια γωνιά της χώρας και αν βρίσκονται να προσέλθουν στον τόπο διορισμού τους χωρίς να παίρνουν υπόψη τους ακόμα και τα ίδια τα χρονοδιαγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και το 9ημερο που έχει δοθεί από την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ που δίνει περιθώριο ορκωμοσίας μέχρι και την Τρίτη 23/8!!

Επιπλέον, η απόφασή αυτή αγνοεί την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω των πυρκαγιών πόσο μάλλον όταν πρόκειται και για το νομό Ευβοίας που έχει καεί το 1/3 του νησιού! Τέτοια αναλγησία πραγματικά είναι πρωτοφανής!

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών απαιτούμε εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι νεοδιόριστοι να αναλάβουν υπηρεσία και ταυτόχρονα να μη χαθεί καμία μέρα μισθοδοσίας.

Η Δ/νση Π.Ε. Εύβοιας και το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους. Να ανακληθεί το έγγραφο και η ΔΙ.ΠΕ. Ευβοίας να αναλάβει:

  • να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα ηλεκτρονικά και οι ορκωμοσίες να γίνουν εξ αποστάσεως.

  • να ενημερώσει τους συναδέλφους να παρουσιαστούν στα σχολεία πρώτης τοποθέτησης την 1η Σεπτέμβρη και να προσκομίσουν δια ζώσης οποιοδήποτε έγγραφο ή αίτηση χρειαστεί επιπλέον.

  • προβλεφθεί η ίδια διαδικασία και για την πρώτη φάση των αναπληρωτών.

  • μεριμνήσουν ειδικά για πυρόπληκτους συναδέλφους που αδυνατούν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Αντίστοιχα μέτρα διευκόλυνσης των συναδέλφων (νεοδιόριστων και αναπληρωτών) να παρθούν για όλη τη χώρα.

Χαλκίδα, 11/8/2021