Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ: Απ’ τον Άννα της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής, στον Καϊάφα της Δημοτικής Αρχής.

Απ’ τον Άννα της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής,

στον Καϊάφα της Δημοτικής Αρχής.

Συνάδελφοι – ισσες, αγαπητοί γονείς:

  Ως ΠΑΜΕ Εκπ/κών, συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στα δίκαια κι αυτονόητα αιτήματα των γονιών του 1ου Νηπ/γείου Μυτιλήνης που αφορούν την ασφαλή στέγαση των παιδιών τους σε σύγχρονο αξιοπρεπές κτήριο.

Κατανοούμε απόλυτα τους προβληματισμούς τους και καταγγέλλουμε ως απαράδεκτο και προκλητικό το ‘’παζάρι’’ που παίζεται πίσω απ’ τις πλάτες τους από τη Δημοτική Αρχή και τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Λέσβου στην αντιμετώπιση του σοβαρού χρόνιου στεγαστικού προβλήματος και τις προτεινόμενες ‘’ λύσεις’’ μετεγκατάστασής του σε προκάτ!

Ο ασφυκτικός περιορισμός στην κρατική χρηματοδότηση δομών που στηρίζουν τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας απ’ τη μια, κεφαλικοί φόροι  ανταποδοτικών τελών απ’ την άλλη, είναι πάγια τακτική της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, αλλά και των Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών που λειτουργούν ως δεκανίκια της.

Για τα οξυμένα, διαχρονικά εξοργιστικά στεγαστικά προβλήματα Νηπ/γείων και Δημοτικών σχολείων αποτελεί αντίφαση ως και αφέλεια να θεωρήσουμε έστω και για μια στιγμή ότι μπορούν να δρομολογηθούν λύσεις, χωρίς την παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα και του οργανωμένου κινήματος, που να απαντούν στις σύγχρονες πραγματικές μορφωτικές ανάγκες των παιδιών – μαθητών μας από αυτούς που οι ίδιοι αποτελούν χρόνια τώρα  μέρος του προβλήματος.

Η αντιλαϊκή εκπαιδευτική πολιτική στοχεύοντας να εκγυμνάσει τα παιδιά μας στον εργασιακό μεσαίωνα της ‘’ανάπτυξής τους’’  πατούσε πάντα σε δυο βάρκες: Και στον έλεγχο των  δημοσιονομικών  της Εκπαίδευσης (3ο μνημόνιο που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ κλπ αστικά κόμματα)  αλλά και στις  βασικές στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου στη βάση των κατευθύνσεων του ΟΟΣΑ και της ΕΕ.

Δε φταίει το ριζικό μας το κακό όταν βρέχει να πνιγόμαστε, όταν πιάνει φωτιά να καιγόμαστε , όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση πανδημίας να θρηνούμε καθημερινά δεκάδες νεκρούς ή στη σημερινή εποχή να μην υπάρχουν σύγχρονα κι ασφαλή κτήρια για τη μόρφωση των παιδιών – μαθητών μας!

Η εκτόξευση “ευθυνών” και η καλλιέργεια ενοχών στους γονείς με τις συγκαταβατικές ευχές κατανόησης και η υποκρισία τους καταδείχνουν απλά ότι Στελεχικό Εκπ/κό Δυναμικό και Δημοτική Διοίκηση  εμπεδώνουν τα πρόσφατα  κυβερνητικά μαθήματα ‘’αντιμετώπισης’’ και της πανδημίας και συμμετέχουν με τον τρόπο τους, συνεισφέροντας στην κυβερνητική ‘’συμπάσχουσα συγκίνηση’’ που απλόχερα διακινούν απ’ τα παράθυρα των ΜΜΕ τα στελέχη της κυβέρνησης μπροστά στους εκατοντάδες νεκρούς.

Έχουν βαρέσει σιωπητήριο απέναντι στην πολιτική που γονατίζει γονείς – οικογένειες κι εργαζόμενους!

 Συνάδελφοι εκπ/κοί – συναγωνιστές γονείς:

     Η επιλογή αποθηκών – υπογείων πολυκατοικιών – τάξεων κλουβιών – προκάτ και κοντέινερς ….. ( 1ο – 13ο – 11ο Νηπ/γεία, Δημοτικά Σχολεία  6ο – Βαρειάς – Πολιχνίτου – Πλωμαρίου – Μουσικό –  Ειδικά Σχολεία Καλλονής, Νηπ/γείο κτλ ) που προωθείται  απ’ τις Δημοτικές πλειοψηφίες και τα Στελέχη της Εκπ/σης, δε δείχνει  μόνο το πολιτικό  και παιδαγωγικό τους  μπόι. 

    Αποτελεί συνειδητή και αποκλειστικά φτηνή ‘’λύση’’ υπεράσπισης, συγκάλυψης και προώθησης της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής που υλοποιείται και σε τοπικό επίπεδο και συγκεκριμενοποιείται για την Εκπ/ση στα πλαίσια συνολικότερων αντιεκπαιδευτικών μέτρων ως  απάντηση των απαιτήσεων του κεφαλαίου και των αναγκών του.

 Το στοίβαγμα των μαθητών σε 25άρια τμήματα, «όπου χωράνε» και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, οι ελλείψεις σε Εκπ/κούς, η υποχρηματοδότηση της Εκπ/σης, οι κτηριακές ελλείψεις, η πλημμελής καθαριότητα  κτλ  ξεμπλοκάρουν πακτωλό χρημάτων που διοχετεύονται στις τσέπες των ‘’επενδυτών’’ και των επιχειρηματικών ομίλων για την κερδοφορία τους. 

 Και η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες με αριστερά ή πράσινα πρόσημα, με τις οποιασδήποτε απόχρωσης πλειοψηφίες των Δημοτικών – Περιφερειακών τοπικών Διοικήσεων μετέφεραν ο ένας στον άλλο την αντιλαϊκή σκυτάλη και λειτούργησαν ως πολιορκητικοί κριοί  κατεδάφισης και απογύμνωσης οποιουδήποτε μέτρου προστασίας υπήρχε στο σύνολο των υποδομών όπως και στη σχολική στέγη.

Μυτιλήνη Δεκέμβρης 2020