Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ:Το Υπουργείο Παιδείας «πετσοκόβει» εκατοντάδες τμήματα σε όλη την Ελλάδα, τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών!

Το Υπουργείο Παιδείας «πετσοκόβει» εκατοντάδες τμήματα σε όλη την Ελλάδα, τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών!

Το Υπουργείο Παιδείας έσπασε και πάλι όλα τα κοντέρ αναλγησίας. Αδιαφορεί τόσο για την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, όσο και για τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών. Με προφορικές οδηγίες του Υπ. Παιδείας προς τις Δ/νσεις Εκπαίδευσης, προχωρούν μαζικές συγχωνεύσεις εκατοντάδων τμημάτων, με αποτέλεσμα να στοιβάζονται μαθητές σε 27άρια και 28άρια τμήματα!

Ενδεικτικά αναφέρουμε στη β/θμια: 17 τμήματα στην Ηλεία, 40 στην Κέρκυρα, 6 στη Ζάκυνθο, 12 στην Θεσπρωτία, 13 στη Γ΄ Αθήνας, 15 στη Σάμο, 5 στη Δ΄ Αθήνας κλπ.. Τα ίδια συμβαίνουν και στην α/θμια, ενδεικτικά σε Γ’ Αθήνας, Πειραιά, Β’ Αθήνας, Ανατολική Αττική, κ.α. Ο κατάλογος είναι ατελείωτος!

Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ από τη μια, βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών, την ίδια στιγμή που όλοι οι ειδικοί μιλάνε για έξαρση της πανδημίας, ιδιαίτερα στη νεολαία. Από την άλλη, αγνοούν τα τεράστια μορφωτικά και εκπαιδευτικά κενά που έχουν δημιουργηθεί, με τα σχολεία κλειστά για σχεδόν 2 χρόνια, και στοιβάζουν σαν «σαρδέλες» τα παιδιά μέσα στα τμήματα.

Το Υπουργείο προσπαθεί να εξαφανίσει με τέτοιες απαράδεκτες μεθοδεύσεις τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, κενά που η ίδια η Υπουργός ομολόγησε σε πρόσφατη συνέντευξή και για τα οποία ξεδιάντροπα κατηγόρησε τους καρκινοπαθείς συναδέλφους και τις εγκυμονούσες συναδέλφισσες, επειδή παίρνουν τις άδειες που δικαιούνται! Η απανθρωπιά και η κτηνωδία της κυβέρνησης σε όλο της το μεγαλείο!

Την ίδια ώρα η κ. Κεραμέως αντί να ασχοληθεί με την εκρηκτική κατάσταση στα σχολεία κάνει το μόνο πράγμα που ξέρει να κάνει καλά. Για 4η συνεχόμενη φορά, μάλιστα σε διάστημα 3 μηνών, προσφεύγει δικαστικά ενάντια στους αγώνες των εκπαιδευτικών, που υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο.

Η κυβέρνηση δίνει 8 δισεκατομμύρια σε φρεγάτες και Rafale, πληρώνει αδρά τη γαλλική πολεμική βιομηχανία και συντηρεί στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα στρατεύματα κατοχής του ΝΑΤΟ! Αυτές είναι οι προτεραιότητές της, στις οποίες δε «χωρούν» οι ανάγκες των μαθητών να έχουν τους δασκάλους τους, σύγχρονες σχολικές εγκαταστάσεις, ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Για αυτά, λεφτά δεν υπάρχουν! Έτσι εννοεί η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ την αναβάθμιση της εκπαίδευσης! Φτάνει πια!

Απαιτούμε:

  • Να μην κλείσει ούτε 1 τμήμα! Έγκριση όλων των τμημάτων με βάση τις ανάγκες των μαθητών

  • 15 μαθητές ανά τάξη

  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων. Να καλυφθούν όλα τα κενά

  • Εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, για να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις

  • Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών (ν. 4823/2021, ν. 4692/2020, Υ.Α για εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση, διατάξεις για εσωτερικό κανονισμό)

Η καλύτερη απάντηση θα δοθεί στον δρόμο

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ