Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ:ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑμεΑ Συμβολικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑμεΑ

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις από το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα για μέτρα προστασίας της υγείας (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Συμβολικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις πραγματοποίησε το αγωνιστικό αναπηρικό

κίνημα με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα ΑμεΑ.

Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, γονείς, κηδεμόνες και εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή και την Πρόνοια απαίτησαν άμεσα να παρθούν μέτρα προστασίας της υγείας τους. Κατήγγειλαν το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν τήρησε κανένα μέτρο στις δομές, με αποτέλεσμα να θρηνούν νεκρούς ΑμεΑ, χρόνια πάσχοντες αλλά και εργαζόμενους. «Ούτε αραίωση πληθυσμού, ούτε προσλήψεις, ούτε μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ, παρά το θέατρο που κάνουν στα κανάλια. Ήρωες κατ’ άλλα οι εργαζόμενοι, αλλά αρνούνται να μονιμοποιήσουν συμβασιούχους και επικουρικούς, ούτε εγγυώνται το εισόδημα των εργαζομένων και των ΑμεΑ», τονίζουν, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη γι’ αυτό το έγκλημα!».

Στο Σύνταγμα

Συμβολική αγωνιστική συγκέντρωση στη Βουλή, με όλα τα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις κλπ.), πραγματοποίησαν ΑμεΑ, γονείς, κηδεμόνες και εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή. Την κινητοποίηση διοργάνωσαν η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων και τα ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων και του Σωματείου Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή. (δείτε εδώ video).

«Στο όνομα των κερδών μας γεμίσατε κορονοϊό – Αφήσατε Υγεία – Πρόνοια χωρίς υποδομές – Αγώνας για άλλη κοινωνία η μόνη διέξοδος» έγραφε το πανό των διαδηλωτών. Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού στον οποίο κατέθεσαν τα αιτήματά τους (δείτε βίντεο εδώ)

1 / 11

Στον Αγ. Δημήτριο

Εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αγίου Δημητρίου βρέθηκαν στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο και στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) της περιοχής, για να μιλήσουν με τους εκπαιδευτικούς για την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα Σχολεία Ειδικής Αγωγής. Το προσωπικό και των δύο σχολείων επιβεβαίωσε πως από την κυβέρνηση δεν έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς και εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό εν μέσω πανδημίας (δείτε βίντεο εδώ).

1 / 3

Στο Περιστέρι

Συμβολική παρέμβαση στο ΙΚΑ Περιστερίου πραγματοποίησαν μέλη του Παραρτήματος Δυτικής Αττικής του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική και το «πετσόκομμα» των δαπανών στις κοινωνικές δαπάνες (δείτε βίντεο εδώ).

1 / 6

Στην Καλλιθέα

Εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και «Λαϊκής Συσπείρωσης» Καλλιθέας βρέθηκαν μπροστά στο ΚΕΑΤ Οίκος Τυφλών. Μοίρασαν στους περαστικούς το κοινό κάλεσμα που αναφέρει την τραγική κατάσταση των υποβαθμισμένων δημόσιων συστημάτων Υγείας και Πρόνοιας και τη μη τήρηση, ούτε μέριμνα μέτρων μπροστά στην πανδημία.

1 / 5

Αντίστοιχες παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν στον ΕΟΠΥΥ στον Πειραιά και στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης (πρώην ΕΙΑΑ) στο Ίλιον.

1 / 3

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις από το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα για μέτρα προστασίας της υγείας (VIDEO – ΦΩΤΟ) | 902.gr

………………………………………………………………………………………………………………..

Περιοχή συνημμένων

Προβολή βίντεο YouTube ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΜΕΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΜΕΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Προβολή βίντεο YouTube ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΜΕΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΜΕΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Προβολή βίντεο YouTube ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΜΕΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΜΕΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

Προβολή βίντεο YouTube ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΜΕΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΜΕΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ