Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ:ΜΟΡΦΩΣΗ, ΥΓΕΙΑ, ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ – ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΜΟΡΦΩΣΗ, ΥΓΕΙΑ, ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ – ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει φανερώνει τον εμπαιγμό της κυβέρνησης με τα ελλιπή μέτρα εν μέσω πανδημίας για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων αλλά και με τις προσλήψεις των αναπληρωτών.

Οι προσλήψεις που έγιναν την Τρίτη 25/8 (21.065 αναπληρωτών εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Γενική Εκπαίδευση καθώς και στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, καθώς και 3.862 αναπληρωτών (ΕΕΠ) και (ΕΒΠ)) αναδεικνύουν για άλλη μια φορά για τη νέα σχολική χρονιά τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες. Παρά την «ετοιμότητα» που διακηρύσσει η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε μια φάση προσλήψεων για όλους τους αναπληρωτές, σε όλες τις δομές και τις ειδικότητες, αφήνοντας έξω την κάλυψη των τμημάτων ΖΕΠ και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τα χιλιάδες κενά σε ειδική και γενική αγωγή που υπάρχουν στην εκπαίδευση.

Δεν θα δεχτούμε να καταπατηθούν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και οι μορφωτικές ανάγκες των μαθητών. Δυναμώνουμε τις διεκδικήσεις μας μέσα από τα σωματεία για μόρφωση, υγιεινή και ασφάλεια σε όλα τα σχολεία.

Απαιτούμε:

  1. Να λειτουργήσουν μικρά τμήματα μέχρι 15 μαθητές (με πρόβλεψη ανάπτυξης των σχολικών υποδομών). Καταψηφίσαμε στο ΠΥΣΠΕ το χωρισμό τμημάτων των σχολείων της Λέσβου και της Λήμνου με όριο τους 25 μαθητές, καθώς και τις υπηρεσιακές μεταβολές και τα κενά που δημιουργήθηκαν με βάση αυτό τον απαράδεκτο χωρισμό και που είναι πολύ κατώτερα από τις ανάγκες των σχολείων. Τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ Λέσβου τόσο με την προηγούμενη σύνθεση, όσο και με τη σημερινή σύνθεση, που είναι πρώην και νυν συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ και της ΕΡΑ, έχουν μεγάλες ευθύνες απέναντι στους συναδέλφους και τους μαθητές, γιατί εφάρμοσαν από κοινού και εφαρμόζουν τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης. Προκαλούμε αυτούς που ψήφισαν το χωρισμό τμημάτων δημοτικών και νηπιαγωγείων με τα κριτήρια των κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, ποια μέτρα υγιεινής εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού θα τηρηθούν σε τμήματα 20-25 μαθητών ή νηπίων, σε αίθουσες προκάτ και σε υπόγεια πολυκατοικιών.

  2. Να αναρτηθούν όλα τα κενά των σχολείων και όλες οι ειδικότητες. Θεωρούμε απαράδεκτο να μην ανακοινώνονται όλες οι κενές ώρες των ειδικοτήτων με τη λογική αυτές να καλυφθούν από συμπλήρωση ωραρίου δασκάλων. Κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει στην ειδικότητά του.

  3. Να ανακοινωθούν όλα τα κενά για την παράλληλη στήριξη με βάση τα σύνολο των αιτημάτων που έχει αιτηθεί το κάθε σχολείο. Να μην ισχύσει ο πίνακας που έχει αναρτηθεί και περιλαμβάνει μόνο σχολικές μονάδες. Θεωρούμε κοροϊδία να τοποθετείται ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης για 2 και 3 μαθητές ή νήπια, όπως έγινε και για σχολεία της Λέσβου. Παράλληλη στήριξη σημαίνει το κάθε παιδί να έχει το δικό του δάσκαλο παράλληλης στήριξης.

  4. Να πραγματοποιηθεί πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η δεύτερη φάση προσλήψεων, καλύπτοντας ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης, λαμβάνοντας υπόψη τις κάθε είδους άδειες των εκπαιδευτικών, καθώς και τις άδειες που θα ληφθούν από εκπαιδευτικούς και μαθητές που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου. Καταψηφίσαμε και τις περικομμένες άδειες ανατροφής των νεοδιόριστων συναδελφισσών ειδικής αγωγής που ψήφισε η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ, εφαρμόζοντας την απαράδεκτη υπουργική εγκύκλιο. Απαιτούμε πλήρη άδεια ανατροφής και για τους νεοδιόριστους χωρίς μαθηματικούς τύπους και αλχημείες.

  5. Οι οριστικές τοποθετήσεις αναπληρωτών, να γίνουν με όλα τα κενά των σχολείων δημοσιοποιημένα με ευθύνη των ΠΥΣΠΕ. Θεωρούμε απαράδεκτο το ότι οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ, έγιναν με ευθύνη της Διευθύντριας ΠΕ Λέσβου και όχι του ΠΥΣΠΕ.

  6. Να ληφθούν υπόψη κατά τη διαδικασία τοποθέτησης, ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι όπως για παράδειγμα σοβαρά προβλήματα υγείας.

  7. Να καταβληθούν τα επιδόματα ανεργίας στους αναπληρωτές που είναι απλήρωτοι και να μην περικοπεί το επίδομα των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών ΕΕΠ/ΕΒΠ.

  8. Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων συναδέλφων. Καταψηφίσαμε την απόφαση της πλειοψηφίας του ΠΥΣΠΕ να μην αναγνωρίσει μόρια συνυπηρέτησης σε νεοδιόριστο συνάδελφο που η σύζυγος τοποθετήθηκε ως αναπληρώτρια στην περιοχή της Δυτικής Λέσβου, επικαλούμενη τη σχετική νομοθεσία. Οι αναπληρωτές συνάδελφοι, σύμφωνα με το υπουργείο και τις κυβερνήσεις δεν δικαιούνται ούτε τη συνυπηρέτηση!

  9. Να υπάρχει μέριμνα για την υγιεινή και καθαριότητα των σχολείων με επαρκές μόνιμο προσωπικό καθαριότητας και να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για χρηματοδότηση, δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας

  10. Να σταματήσει η κοροϊδία για τη Δίχρονη Προσχολική Αγωγή. Να δοθούν έκτακτα χρηματικά κονδύλια για να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα Νηπιαγωγείων με όλα τα νήπια και προνήπια. Να σταματήσουν οι δημοτικές αρχές με τα υπουργεία λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς να συνεχίζουν να ρίχνουν το μπαλάκι ο ένας στον άλλο και να καταλήγουν στα προκάτ ή στην αναστολή της εφαρμογής της ΔΠΑ.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας ας σταματήσουν να σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά στα εκπαιδευτικά κενά, στην αδιοριστία χιλιάδων εκπαιδευτικών, στην υποχρηματοδότηση της παιδείας. Να πάρουν τώρα μέτρα για την ουσιαστική και ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Κλιμακώνουμε την πάλη μας το επόμενο διάστημα, για όλα τα κρίσιμα ζητήματα της νέας χρόνιας, με παραστάσεις διαμαρτυρίας, γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων μας, με αποφάσεις για απεργία – αποχή από την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας!!

1-9-2020

Οι αιρετοί στο ΠΥΣΠΕ Λέσβου με την

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ)

Μαδυτινός Κωνσταντίνος

Τηλ : 6938180514

Γιανέλλης Βασίλης

Τηλ : 6977248271