Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ:ΜΑΘΗΤΕΣ – ΓΟΝΕΙΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ – ΦΟΙΤΗΤΕΣ: Μαζικά και μαχητικά διεκδίκησαν μέτρα προστασίας και μορφωτικά δικαιώματα (VIDEO – ΦΩΤΟ)

ΜΑΘΗΤΕΣ – ΓΟΝΕΙΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ – ΦΟΙΤΗΤΕΣ: Μαζικά και μαχητικά διεκδίκησαν μέτρα προστασίας και μορφωτικά δικαιώματα (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Με ένα μαζικό και μαχητικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και φοιτητές ένωσαν τις φωνές τους, διεκδικώντας να παρθούν επιτέλους ουσιαστικά μέτρα προστασίας στα σχολεία και να υπάρξει μέριμνα για την κάλυψη των τεράστιων μορφωτικών κενών που δημιουργούνται.

Στην κινητοποίηση εκφράστηκε επίσης η αγανάκτηση για την κατάπτυστη κυβερνητική ρύθμιση για την άδεια των γονιών σε περίπτωση νόσησης των παιδιών τους. Η αγανάκτηση αυτών αποτυπώθηκε στο υπόμνημα που κατέθεσε  στο υπουργείο Εργασίας, η Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής

Στο υπόμνημα, η Ομοσπονδία αναφέρει: «Σύμφωνα με την τιμωρητική νέα εγκύκλιό σας οι γονείς μπορούν να απουσιάζουν μόνο 5 ημέρες ανεξάρτητα της πορείας της υγείας του παιδιού τους. Θα χρεώνονται ημέρες από την κανονική τους άδεια και δε θα λαμβάνουν πλήρεις αποδοχές! Θεωρούμε ότι αρκετά έχουμε πληρώσει το έργο της “ατομικής ευθύνης”. Απαιτούμε τώρα άδεια με πλήρεις αποδοχές χωρίς να χρεώνεται η κανονική μας άδεια όσο πρέπει να είμαστε στο σπίτι δίπλα στα παιδιά μας που νοσούν».

Για πάνω από δύο ώρες στο κέντρο της Αθήνας αντηχούσαν συνθήματα όπως «Κρούσματα χιλιάδες, μέτρα πουθενά, θέλουμε σχολεία ασφαλή και ανοιχτά», «Δώστε λεφτά για την Παιδεία, μάθημα με ασφάλεια σε όλα τα σχολεία», «Στον δρόμο του αγώνα και της ανατροπής, μαζί με τον λαό κάθε μαθητής», «Δώστε λεφτά για την Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία». Επίσης συνθήματα όπως «Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Παιδεία, έξω από τις σχολές μας η Αστυνομία» και «Τέρμα στην κοροϊδία, πάρτε μέτρα για την πανδημία», που ακούστηκαν από τα μπλοκ των φοιτητών.

Επιπλέον, συνθήματα όπως «Μαθητές – καθηγητές, ενωμένοι νικητές», «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την Παιδεία», «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση υγεία για κάθε μαθητή» ακούστηκαν και από τα μπλοκ των εκπαιδευτικών. (Δείτε βίντεο)


Προηγήθηκε συγκέντρωση στα Προπύλαια, στο βήμα της συγκέντρωσης ανέβηκαν μαθητές από τα σχολεία όλης της Αττικής που μετέφεραν την εικόνα που επικρατεί στα σχολεία τους, εξήγησαν γιατί είναι στον δρόμο και ανέπτυξαν τα αιτήματά τους, αλλά και την εμπειρία τους από τους αγώνες. Εξέφρασαν παράλληλα την αποφασιστικότητά τους για τη συνέχιση των αγώνων.

Οι πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις συνεχίζονται το επόμενο διάστημα. Παράλληλα, ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προγραμματίζουν πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού για τη συνέχεια της δράσης τους το Σάββατο 22 Γενάρη στις 3 μ.μ. στην Γκράβα.