Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ:Εξασφάλιση εδώ και τώρα όλων των προϋποθέσεων, που να πληρούν στοιχειώδεις όρους στο κτηριακό για τις σχολικές αίθουσες, μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Εξασφάλιση εδώ και τώρα όλων των προϋποθέσεων, που να πληρούν στοιχειώδεις όρους στο κτηριακό για τις σχολικές αίθουσες, μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι:

Η κυβέρνηση συνεχίζει να αρνείται να ικανοποιήσει τις διεκδικήσεις, που εδώ και μήνες, εκπαιδευτικά σωματεία μαζί με τις ενώσεις γονέων, έχουν αναδείξει σε σχέση με την εξεύρεση σχολικών αιθουσών, την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια και οι μαθητές να  βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον. 

Επιπλέον και ενώ βρισκόμαστε μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, τα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν μετατραπεί σε λάστιχο. Πολλές από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που αφορούν τα σχολεία, βρίσκονται τουλάχιστον εκτός πραγματικότητας!

Με αφετηρία τη Γ.Σ. του Συλλόγου μας την Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη στις 6.00 το απόγευμα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης όσο αφορά τον χωρισμό πληθωρικών τμημάτων και την εξεύρεση επιπλέον αιθουσών, τη στιγμή που αρκετές εδώ και χρόνια με γυψοσανίδες μοιράστηκαν στα δυο, αποθήκες που χρησιμοποιούνται ως αίθουσες, κοντέινερ που ΄΄στολίζουν΄΄ χρόνια τις αυλές , Νηπιαγωγεία με στοιβαγμένα νήπια σε υπόγεια, ιδιαίτερα στην πόλη της Μυτιλήνης και πέριξ, αλλά και αλλού, προτείνουμε:

Να επαναλειτουργήσουν εδώ και τώρα σχολεία που έκλεισαν και μάλιστα με βίαιο τρόπο, προκαλώντας την αγανάκτηση, αντίδραση και κινητοποίηση γονιών, εκπ/κών και ολόκληρων χωριών.(Λισβόρι, Μεσσαγρός, Αφάλωνας ….). Αίθουσες επίσης μπορούν να αναζητηθούν εντός και εκτός – πέριξ της Μυτιλήνης με προτεραιότητα στα Νηπιαγωγεία όπου το κτηριακό πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμένο.

Να δρομολογηθεί και να ολοκληρωθούν επιτακτικά οι εργασίες στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πλωμαρίου, στο Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου και Βρίσας που προκλητικά καθυστερούν και έχουν βαλτώσει με τους ιθύνοντες να μην κάνουν τίποτα.

Ώσπου να επισκευαστούν αυτά τα σχολεία, προσωρινά να έρθουν και άλλες μετακινούμενες βαρέου τύπου αίθουσες, ώστε να μπορούν να τηρηθούν στοιχειωδώς αποστάσεις μεταξύ των μαθητών. Επίσης ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα συναντάμε στη Βαρειά, στο Καγιάνι, στην Παναγιούδα στα Νηπιαγωγεία Καλλονής ακόμα και στο ειδικό κτλ….

Εκεί πραγματικά που ξεφεύγει – εκτροχιάζεται η πραγματικότητα είναι με τους χώρους για την υποδοχή και αναμονή περιστατικών υγειονομικού κινδύνου. Όχι μόνο δεν υπάρχουν χώροι και το ξέρουν ούτε προβλέπεται στελέχωση των σχολικών μονάδων με νοσηλευτές και η διενέργεια προληπτικών τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές ώστε να αποτραπεί εξ αρχής πιθανή διασπορά του ιού.

Είναι η ώρα εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές με συντονισμό, με παραστάσεις διαμαρτυρίας να διεκδικήσουμε αποφασιστικά τους όρους και τις προϋποθέσεις ανοίγματος των σχολείων.

Να αναλάβει η κυβέρνηση την κρατική ευθύνη!

Να σταματήσουν να κρύβονται οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές!

Το ελάχιστο που έχουν να κάνουν και που όφειλαν να έχουν κάνει, είναι να κάνουν ανοιχτές συνεδριάσεις των Συμβουλίων τους με μοναδικό και κύριο θέμα:

Την ασφαλή από υγειονομική και όχι μόνο άποψη λειτουργία των σχολείων.

Η υγεία των μαθητών, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών δεν εμπόρευμα, είναι ανεκτίμητο δικαίωμα και θα το υπερασπιστούμε!

Τέρμα πια στην κοροϊδία – κρατική ευθύνη για υγιεινή και ασφάλεια

στα σχολεία.

Ήρθε η ώρα των αποφάσεων και του αγώνα!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17/9 ΣΤΟ 6ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ.