Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ:Απαίτησαν μέτρα προστασίας στα σχολεία και απόσυρση του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση (VIDEO-ΦΩΤΟ)

ΑΘΗΝΑ
https://youtu.be/ZgC4zYNtyi4

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, εκπαιδευτικοί, γονείς και Φοιτητικοί Σύλλογοι με παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στο υπουργείο Παιδείας απαίτησαν τη λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ και συμμετείχαν η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, η ΟΓΕ και οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, απαιτώντας αραίωση μαθητών, προσλήψεις εκπαιδευτικών, άμεσα και δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ, ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός εκπαιδευτικών, άμεση λειτουργία ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης, αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις, απόσυρση των αιφνιδιαστικών αλλαγών στο σύστημα πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Στις ομιλίες τους οι εκπρόσωποι των φορέων, απαίτησαν να μπει τέλος στην κοροϊδία από την κυβέρνηση εις βάρος της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών. Σημείωσαν ότι από τις πρώτες κιόλας ημέρες λειτουργίας των σχολείων, αποδείχθηκε ότι αυτά άνοιξαν όπως ακριβώς είχαν κλείσει, ενώ κάλεσαν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να σταματήσει να κρύβεται και να πάρει άμεσα τα μέτρα που απαιτούνται. Παράλληλα, κατήγγειλαν τα νέα μέτρα του υπουργείου για την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση.
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του αγωνιστικού προγραμματισμού, αύριο Παρασκευή στις 14.00 θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας.
Με σύνθημα «Από τα ιδρύματά μας δεν λείπει η αστυνομία, δώστε λεφτά για καθηγητές, βιβλία», οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φιλοσοφικής, Δασκάλων, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Τουρκικών Σπουδών και Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, Σχολής Επιστημών Τροφίμων και Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του ΠΑΔΑ, Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, καθώς και οι Σύλλογοι Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ και ΝΦΕΕΜΠ και οι Τμηματικές Επιτροπές Μουσικών και Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, συμμετείχαν στην κινητοποίηση.
Εκτός από μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών τους, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι απαιτούν απόσυρση του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις κάμερες και στις κάρτες εισόδου, στις πειθαρχικές ρυθμίσεις, όχι στη θέσπιση ορίου φοίτησης, όχι στην αλλαγή του τρόπου εισαγωγής, όχι στην αναγνώριση των τίτλων των ιδιωτικών κολεγίων.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
https://youtu.be/dHicfRuNpSU

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί και γονείς από τη Θεσσαλονίκη, απαιτώντας άμεσα μέτρα προστασίας στα σχολεία.

Σωματεία Εκπαιδευτικών και Ενώσεις Γονέων ύστερα από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας απαίτησαν προσλήψεις εκπαιδευτικών, αξιοποίηση χώρων και αιθουσών και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές τάξεις.

Επίσης ζήτησαν άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ Covid-19 στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι φόρτωμα αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς. Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας. Να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Μέτρα για την συνολική αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις.

Μαζί τους στην κινητοποίηση βρέθηκε και η Επιτροπή Αγώνα των απορριφθέντων λόγω παραβόλου, η οποία διεκδικεί να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί που απορρίφθηκαν από τους πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ, λόγω του παραβόλου των 3 ευρώ.

ΛΑΡΙΣΑ

Παρέμβαση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Λάρισας πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί και γονείς, στο πλαίσιο των σημερινών δράσεων, διεκδικώντας άμεσα ουσιαστικά μέτρα για να λειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια και υγιεινή για όλους.

Απαίτησαν αραίωση μαθητών, προσλήψεις εκπαιδευτικών, άμεσα και δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ, ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός εκπαιδευτικών, άμεση λειτουργία ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης.