ΓΙΑΝΕΛΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Οι πλειοψηφίες των ΠΥΣΠΕ, σημαιοφόροι εφαρμογής και θεματοφύλακες πιστής υλοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής, της ΕΕ του ΟΟΣΑ και των κελευσμάτων του ΣΕΒ!

Οι πλειοψηφίες των ΠΥΣΠΕ, σημαιοφόροι εφαρμογής και θεματοφύλακες   πιστής υλοποίησης  της κυβερνητικής πολιτικής, της ΕΕ του ΟΟΣΑ και των κελευσμάτων του ΣΕΒ!

  Ενημέρωση σε θέματα υπεραριθμιών κι αποσπάσεων  απ’ τους αιρετούς (τακτ. – αναπλ.) εκλεγμένους με τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΠΑΜΕ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

      Η νέα σχολική χρονιά φέρνει μαζί της την ελπίδα και την αισιοδοξία, αλλά και την ανάγκη να παλέψουμε για τη ζωή που αξίζει σε εμάς, στις οικογένειές μας, στους μαθητές μας.

            Η πραγματικότητα που ζούμε είναι λίγο-πολύ γνωστή.

            ΕΝΦΙΑ και κάθε λογής χαράτσια πάνω από το κεφάλι μας, πλειστηριασμοί, μηδενικοί διορισμοί στην Εκπαίδευση, σχέδια για την αναμόρφωση του Λυκείου (“Νέο Λύκειο”) σε ακόμα πιο ταξική κατεύθυνση, τμήματα πολυπληθή, σχολεία με ελλιπή χρηματοδότηση και  αγωνία για εκατοντάδες συναδέλφους (μόνιμους και αναπληρωτές) για το αν και πού θα εργαστούν φέτος (και σε πόσα σχολεία).

Σε αυτό το αντιλαϊκό και αντιεκπαιδευτικό πλαίσιο,  το Υπουργείο Παιδείας  κάλεσε τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ  σε συνεχείς συνεδριάσεις (από 31/8-8/9) ώστε να ορίσουν υπεραριθμίες και πλεονάζον προσωπικό.

Οι πλειοψηφίες των ΠΥΣΠΕ, όπως και η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ Λέσβου λειτούργησαν όπως ήταν αναμενόμενο σαν φάμπρικες ενσωμάτωσης της κυβερνητικής πολιτικής και προσαρμογής της στα τοπικά δεδομένα. Δεν ξέφυγαν ρούπι. Καταψήφισαν χωρίς πολλές κουβέντες την  πρόταση που καταθέσαμε ως αιρετοί (τακτ – αναπλ.) εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΠΑΜΕ, κι αταλάντευτα και χωρίς περιστροφές εφάρμοσαν κατά γράμμα όλες τις  αντιεκπαιδευτικές  ρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων.

Διατηρώντας το αντιπαιδαγωγικό όριο των μέγιστου αριθμού  των 25 μαθητών ανά τμήμα ‘’έστειλαν’’ εκπ/κούς ως και 50 χμ μακριά απ’ τις θέσεις τους και τις οικογένειές τους. Νομιμοποίησαν την ανάθεση μαθημάτων ειδικοτήτων σε δασκάλους,  ψάχνοντας  να βρουν συνενόχους στους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολείων.  Τσάκισαν  μορφωτικά  και  εργασιακά δικαιώματα, καταδικάζοντας  και τους αναπληρωτές σε χρόνια αδιοριστία και ανεργία.

Η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ, υιοθετώντας ένα σχεδιασμό που πανελλαδικά επιβεβαιώνεται από όλα τα ΠΥΣΠΕ (με τη συμμετοχή στα περισσότερα και των αιρετών) προσπάθησε τη σύμπνοια – ταύτιση της πλειοψηφίας του στην εφαρμογή των μέτρων να την αντικαταστήσει στη συνέχεια με μια πανσπερμία εξήγησης των νόμων που αφορούσαν τις τοποθετήσεις των υπεραρίθμων ή των αποσπασμένων!! Επιχείρησε δηλαδή να προωθήσει με μαεστρία την πολιτική που εφάρμοσε, προσπαθώντας να την συγκαλύψει με το ‘’διαίρει και βασίλευε’’.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι:

Με θεμέλιο το ΠΔ 79/2017 σε Γενική-Ειδική και Προσχολική Αγωγή που ενσωματώνει και συμπληρώνει όλες τις προηγούμενες αντιεκπαιδευτικές ανατροπές των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βαδίζει σταθερά στις ράγες της πολιτικής της Ε.Ε -ΟΟΣΑ και  των κελευσμάτων του ΣΕΒ  για την παιδεία που απαιτούν εκπαιδευτικούς χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα.

Το Ενιαίο  Σχολείο που ισχυρίζεται ότι δημιουργεί η κυβέρνηση, δεν είναι  ούτε ενιαίο ούτε καλύπτει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών αφού διαμορφώνει το πρόγραμμα του με όσους εκπαιδευτικούς «περισσεύουν».

    Άμεσα να  καταργηθεί όλο το αντιεκπαιδευτικό πλαίσιο σε  Γενική και Ειδική Αγωγή.

Καμία ανάθεση ωρών μαθημάτων ειδικοτήτων σε δασκάλους. Όλα τα μαθήματα των ειδικοτήτων στο Δημοτικό (Φυσική Αγωγή, Μουσική, Πληροφορική, Εικαστικά, Θεατρική Αγωγή, Ξένες Γλώσσες)  να διδάσκονται αποκλειστικά από τις αντίστοιχες ειδικότητες.

Οι  Σύλλογοι Διδασκόντων να ζητήσουν συμπλήρωση ωραρίου με ενισχυτική διδασκαλία.

Κανένα παιδί έξω από το ολοήμερο, υπεύθυνος δάσκαλος ανά 50 μαθητές στο ολοήμερο.

Κανένα τμήμα Νηπιαγωγείου, Α΄και Β΄ Δημοτικού με πάνω από 15 μαθητές, και 20 στις υπόλοιπες. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς. Ο Σύλλογος Διδασκόντων του κάθε Νηπιαγωγείου να έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για την κατανομή τμημάτων και για τη βάρδια των νηπιαγωγών.

Καμία υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικών και μαθητών.

Οι εκπ/κοί που υποχρεώθηκαν ως υπεράριθμοι να φύγουν μακριά απ’ τις οικογένειές τους άμεσα να επιστρέψουν σε τμήματα της πόλης που ασφυκτιούν αυτή τη στιγμή από μαθητές!!!

Να λειτουργήσουν χωρίς καμία περικοπή όλα τα αναγκαία Τμήματα Ένταξης. Στην παράλληλη στήριξη να υπάρχει ένας εκπαιδευτικός ανά μαθητή που έχει ανάγκη ειδικής εκπαιδευτικής στήριξης.

Καμία συμπλήρωση ωραρίου στην Ειδική Αγωγή από μόνιμους εκπαιδευτικούς της Γενικής Αγωγής.

Συναδέλφισσες – οι :

Να μην περάσει η ληστεία των μορφωτικών δικαιωμάτων και οι εργασιακές ανατροπές!!

Κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

                                                                                   Μακροθανάσης Δημήτρης

                                                                                   Μαδυτινός Κώστας