Ανακοινώσεις παρατάξεων

«ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» και ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΠ’ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΕΣΒΟΥ και … ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες:

    Φάμπρικα ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων και εμπέδωσης του «Νέου Σχολείου» έχει στηθεί από τις  Δ/νσεις Α/θμιας  και Β/θμιας  Εκπ/σης Λέσβου, καθώς και το ΠΥΣΠΕ, με την ευγενική – διακριτική «καθοδήγηση και εποπτεία» της Περ/κής Δ/νσης Β. Αιγαίου.

   Πρώτο βιολί υλοποίησης – ενστερνισμού πλευρών του «νέου σχολείου» η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ Λέσβου (4 -1). Θεσμικός τοποτηρητής, «εθελοντής» και πρόθυμος, εκ του ρόλου του πάντα, διαχειριστής της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζει αγόγγυστα το έργο του, από κεί ακριβώς που το άφησαν οι προκάτοχοί τους ΝΔ κι ΠΑΣΟΚ.

   Συγκεκριμένα, βάζοντας τη θηλιά στο λαιμό 27 συναδέλφων Eιδικοτήτων  της Β/θμιας Εκπ/σης, με υπολειπόμενες  ώρες 1 ως 2 για τον καθένα, συντονίζουν την υποχρεωτική μετακίνησή τους ακόμα και για 1 ώρα!! σε σχολεία της Α/θμιας Εκπ/σης, ώστε να είναι «καλυμμένοι», αφού έτσι θα εξαντλούν ολόκληρο το ωράριό τους και δε θα κινδυνεύουν;;

Προωθείται μάλιστα ταυτόχρονα, για να ασφαλίσουν το αλυσόδεμα των συναδέλφων, και η ανταλλαγή βεβαιώσεων μεταξύ των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, που θα αφορά την επιτυχία της εγχειρήματός τους!!!

   Βασιλικότερη του βασιλέως η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ Λέσβου, (διαφώνησε μόνο ο αιρετός ο εκλεγμένος με τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΠΑΜΕ) βγήκε βόλτα στις ρούγες βολιδοσκοπώντας ακόμα και τις «συνήθειες» καθώς και τον ακριβή τόπο διαμονής των εμπλεκόμενων συναδέλφων με στόχο την καλύτερη «επεξεργασία» και διαχείρισή τους, στην κατεύθυνση πάντα της πιστής εφαρμογής των πρόσφατων «καινοτόμων» κατευθύνσεων του Υπουργείου Παιδείας.

 

   Προωθούν ακατάπαυστα κι οργανωμένα τη στρατηγική της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για τη διαφοροποίηση και τελικά την αυτονομία της σχολικής μονάδας. Η παραγωγικότητα δηλ. οι δείκτες μέτρησης του «μισθολογικού κόστους» σε σχέση με τον αριθμό των μονάδων του παραγόμενου εμπορεύματος (δηλαδή τους μαθητές), διαπερνούν την εκπ/κη πολιτική που συντονίζεται όλο και πιο στενά με τη γραμμή των εκθέσεων – κατευθύνσεων του ΟΟΣΑ για την Εκπ/ση.

                                          «Είδα φως και μπήκα»

   Με τον τρόπο αυτό θα διαμορφώνεται από δω και μπρος  το πρόγραμμα του «νέου σχολείου», με βάση δηλαδή και τις όποιες- αλλά κι όπου κι όπως τύχει- διαθέσιμες  ώρες Εκπ/κών. Άλλο πρόγραμμα το ένα σχολείο, άλλο το άλλο, παιδιά που μαθαίνουν άλλα στο ένα σχολείο κι άλλα στο άλλο.

Σ’ αυτές τις κατευθύνσεις συγχρονίζεται και συντονίζεται και «πρόθυμα υπηρετεί» και το πρόσφατο mailτου Σχολικού Συμβούλου Π.Ε. της περιφέρειας Καλλονής για επαναπροσδιορισμό του σχολικού προγράμματος με δραστικό περιορισμό των ωρών της ενισχυτικής διδασκαλίας, όπου αυτή είχε ανατεθεί.

 Αυτό είναι το όραμά τους για την ολοκληρωμένη παιδαγωγική παρέμβαση διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς. Αυτό το ρόλο προορίζουν για τους Εκπ/κούς, αυτόν καλούν με το μαστίγιο και το καρότο να αποδεχτούν και να ενστερνιστούν σ’ όλα τα «επιμορφωτικά» σεμινάρια και σενάρια αξιολόγησης.

   Ταυτόχρονα αναλαμβάνουν ανερυθρίαστα να φέρουν εις πέρας την εκστρατεία κατασυκοφάντησης των Εκπ/κών και δημιουργίας κλίματος συνυπευθυνότητας- καλλιέργειας ενοχών για τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν ακόμα στην Εκπ/ση.

Με αγωνία προσφεύγουν στο τελευταίο καταφύγιό τους, τον κοινωνικό αυτοματισμό, είτε αυτός προέρχεται από Περ/κές Δ/νσεις, ( πρόσφατη είναι η εγκύκλιος της Περ/κής Δ/νσης Β. Αιγαίου ότι για τα κενά φταίνε οι Δ/ντες των σχολικών μονάδων και το myschool) είτε από απαξιωτικές εκφράσεις που συνοδεύουν την επιχειρηματολογία τους στις φιλότιμες  προσπάθειές  τους  να βγάλουν  τη βρώμικη δουλειά διαχείρισης του Εκπ/κού δυναμικού, να τσακίσουν τις εργασιακές σχέσεις.

Καταργούν τη μόνιμη και σταθερή εργασία, τσακίζουν τη μόρφωση των μαθητών μας, θέλουν να τσακίσουν την ασφάλιση, σαρώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων!

Τσακίζουν τις ζωές μας κι όμως η αλαζονεία τους περισσεύει!!

Είναι προκλητικοί! Το θράσος τους δεν έχει πάτο!!

Ένα φόβο έχουν και μια είναι η γλώσσα που καταλαβαίνουν αυτοί!!

Τη γλώσσα που τσακίζει τα κόκαλα της αντιλαϊκής τους πολιτικής!!

Η μεγαλειώδης εργατική – λαϊκή απεργιακή κινητοποίηση στις 4 του Φλεβάρη καθώς και τα μπλόκα αγώνα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς, ξεφούσκωσαν το αφήγημα «πρώτη φορά αριστερά»!

Το μέτωπο εργατιάς – αγροτιάς

ΕΝΑΝΤΙΑ στα μονοπώλια ντόπια και ξένα, την Ε.Ε. και τα κόμματά τους, σπάει τη μοιρολατρία, σηματοδοτεί αισιοδοξία και μας δείχνει το δρόμο!

Μαζί με το λαό στην αντεπίθεση, με ζωή και δικαιώματα.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση, αυτό το μετερίζι πρέπει να τιμήσουμε και σ’ αυτό να σταθούμε και εμείς οι εκπαιδευτικοί!

                                              Μυτιλήνη 25-2-2016