Ανακοινώσεις

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ – ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

     Ενώ οι ανάγκες των σχολείων είναι αυξημένες και απαιτούν την ύπαρξη υποδιευθυντών , προέκυψε  θέμα με τη λειτουργική υποβάθμιση ορισμένων σχολείων από 10/θεσια σε 9/θέσια με ταυτόχρονη κατάργηση του υποδιευθυντή  και την απαίτηση αναδρομικής επιστροφής του επιδόματος που έπαιρναν.

Ζητάμε άμεσα να λυθεί το πρόβλημα και να σταματήσει κάθε παρακράτηση στους υποδιευθυντές  αυτών των σχολείων.

Θεωρούμε απαραίτητη την ύπαρξη υποδιευθυντή σε όλα τα σχολεία από 6/θέσιο και πάνω.

Στη λειτουργικότητα των σχολείων πρέπει να προσμετρούνται όλα τα τμήματα που λειτουργούν (Τ.Ε. ,Τ.Υ., Ολοήμερα τμήματα κλπ).

 

Επιβάλλεται η μείωση του διδακτικού ωραρίου των διευθυντών και προϊσταμένων και των ολιγοθέσιων Δημ.  Σχολείων και Νηπιαγωγείων από 1/θεσια έως 6/θεσια. Η μείωση αυτή είναι αναγκαία λόγω φόρτου διοικητικής εργασίας , ενημέρωση πληροφοριακών συστημάτων, ηλεκτρονική αλληλογραφία κλπ. Μέχρι  την τοποθέτηση σ’ όλα τα σχολεία γραμματειακής υποστήριξης  που αποτελεί πάγιο αίτημα του κλάδου ζητάμε τη μείωση που προαναφέραμε.

Ιδιαίτερα στο 8ο και 11ο Δημ. Σχολ. Μυτιλήνης , τα οποία δέχτηκαν προσφυγόπουλα και είναι τα πρώτα τα οποία υποβαθμίστηκαν λειτουργικά και καταργήθηκε η θέση του υποδιευθυντή , ζητάμε άμεσα να λυθεί το πρόβλημα και να σταματήσει κάθε παρακράτηση στους υποδιευθυντές  αυτών των σχολείων οι οποίοι ακόμα και σήμερα ασκούν τα καθήκοντά τους υποχρεωτικά εκ των συνθηκών για τη λειτουργία του σχολείου χωρίς να παίρνουν το αντίστοιχο επίδομα .